Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Metatrader

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Reversal Indicator

Discuţia "Reversal Indicator" din forumul Metatrader; Am scris un alt fel de Reversal Bar. Am probat saptamana trecuta pe un demo ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 02 noiembrie 2009, 09:48
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: mai 2009
Posturi: 44
Dan - Junior e pe drumul cel bun
Reversal Indicator

Am scris un alt fel de Reversal Bar.

Am probat saptamana trecuta pe un demo si este OK.

Asa cum se poate observa din cod este foarte foarte simplu, codul este curat si usor. In principiu este vorba despre o diferenta intre doua MA (una rapida, linear weighted, ca sa mai filtreze din zgomot, si una mai lenta, EMA), si apoi de o urmarire a evolutiei acesteia printr-o simpla diferenta intre valoarea curenta si cea precedenta.

Cum functioneza? - vorbeste de la sine. Merge impeuna cu alti indicatori pentru a forma un sistem coerent. Te indeamna sa iesi la timp si iti da peste mana ca sa nu intri hazardat.

Ce problema am observat: uneori, in mod aleator si din fericire nu foarte des, rescrie si penultima bara. In mod normal, codul este curat si nu ar trebui sa se intample asa ceva, asta este una din mizeriile platformei MT4 cu care ma lupt de multa vreme: trebuie sa existe repetabilitate. Pentru a trece peste acest inconvenient trebuie sa schimbam pe un alt TF si sa revenim inapoi - asta face ca indicatorul sa se recalculeze si sa revina la normal.

Va rog: testati si voi si spuneti-mi ce parere aveti.

Multumesc
Fisiere Atasate
File Type: mq4 DAN_Next_Bar.mq4‎ (3.1 KB, 126 views)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 02 noiembrie 2009, 14:51
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Din ce mi-am dat eu seama e un fel de MACD? Doar ca crossover-ul e intre cei doi MAs ai tai?
Vechi 02 noiembrie 2009, 17:26
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Cam asa ceva. Avem leading indicators si lagging indicators. Ultimii sunt mai precisi dar raman in urma. Am incercat sa fac unul dintre acestia sa lucreze mai la timp, astfel incat sa am corectitudinea unui indicator lagging cu promptitudinea unui indicator leading.
Practic am lucrat pe un fel de MACD. Mai intai am netezit zgomotul, prin adoptarea unei MA rapida weighted. (asta pentru ca am mai lucrat si Heiken Ashi si un sistem ce se numeste Synergy si care imi place tare si tot testez la el forward).
Apoi am urmarit facut diferenta dintre acesta MA si o EMA lunga, exact ca MACD, nimic nou, si am calculat totul intr-un buffer aparte (Next)
Apoi am studiat diferenta dintre valoarea curenta a lui Next si valoarea precedenta, ca sa vedem ce are de gand sa faca. Daca este pozitiva, ne asteptam la o viitoare bara crescatoare, si invers. Totul a fost pus in doua buffere (acelasi lucru in culori diferite, pentru UP si Down).
Cam atat.
Eu l-am testat numai pe un demo si mi se pare OK. Va rog sa il testati si voi, este nevoie de mai multe opinii ca sa iasa ceva bun
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 02 noiembrie 2009, 19:51
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
Lorant e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
lasati mai jmecheriile cu indicatoarele si mergeti pe Breakout ca so luati in freza.
cum am luat o io azi...pt ca nu respect regulile facute de mine...prost is
Vechi 02 noiembrie 2009, 20:18
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,645
Cornelius e pe drumul cel bun
Cand am dat o privire pe istoric am zis "Oau!" si mi s-a parut prea bun sa fie adevarat si am avut dreptate...
Am trecut pe 1m si am observat ca indicatorul redeseneaza penultima bara. Adica la terminarea barei curente se traseaza noua valoare a indicatorului, dar simultan se modifica si valoarea/culoarea penultimei bare. De aceea sunt problemele acelea de care spuneai.
Ar fi interesant daca s-ar putea redesena in timp real atat bara curenta cat si penultima bara.
Vechi 03 noiembrie 2009, 14:37
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Am incercat intai asa, sa deseneze in timp real, dar nu imi place ceea ce face. La un moment dat ajungeam sa am si o bara rosie si o bara albastra in acelasi timp. Am ales sa il fac sa surprinda doar o fotografie a situatiei in momentul aparitiei unei bare noi.
O sa mai incerc sa il lucrez , ca sa nu se mai redeseneze dar programarea in MQL4 se pare ca mai are inca multe mistere, cel putin pentru mine.
Vechi 03 noiembrie 2009, 22:02
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Te descurci foarte bine... cred eu. Bravo!
Vechi 03 noiembrie 2009, 22:45
soso's Avatar
Liquidity Provider

Dan cunosc cat de cat programarea MT4, daca ai vreo intrebare poate te pot ajuta, baga...
Vechi 09 noiembrie 2009, 11:48
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Dane, sa stii ca desi indicatorul uneori se redeseneaza, este totusi foarte bun. Da semnale foarte bune de intoarcere de trend. Redesenarea nu face decat sa-l intarzie cu o bara, aceasta intarziere nefiind mare. Incerc sa-l bag intr-un sistem pe 5 minute sa vad cum merge.
Tine-ne(ma) la curent cu eventualele update-uri.
Vechi 09 noiembrie 2009, 12:24
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Citat:
Original postat de soso Vezi post
Dan cunosc cat de cat programarea MT4, daca ai vreo intrebare poate te pot ajuta, baga...
Multumesc.

Am reusit sa fac acest indicator sa nu mai se redeseneze.
Nu imi da insa mare satisfactie. Practic el imi spune: Cat timp diferenta dintre doua MA creste, este OK sa stai Long, si invers. Atentie insa ca nu are dreptate tot timpul, poate sa fie mai mult un indicator ajutator ca sa nu ma lase sa intru gresit. Oricum mai trebuie lucrat.
Fisiere Atasate
File Type: mq4 DAN_Next_Bar_2.mq4‎ (3.3 KB, 103 views)
Vechi 23 noiembrie 2009, 11:46
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Am mai lucrat am un rezultat ceva mai bun

Am mai lucrat am un rezultat ceva mai bun.

Indicatorul nu se redeseaza si daca va uitati pe el o sa vedeti si de ce.
Practic am rupt in doua afisarea semnalelor, o parte care deseneaza istoricul si o parte care deseneza informatia curenta, astfel incat acesta sa nu mai fie prelucrata in nici un ciclu.

Am cuprins in el doua lucruri: o urmarire a RSI, cu un RSI lent si unul mai rapid, si o urmarire a cursului cu un Price Action Channel: doua SMA de 5, una pe High si una pe Low si o MA de 2 , Weighted.

Daca atat RSi cat si PAC spun acelasi lucru, este safe de intrat (bara Rosie sau albastra). Daca unul dintre ele nu indeplineste conditia de long sau short este mai prudent de iesit.(bara Galbena)

Observatie: daca inlocuiesc RSI cu CCI obtin acelasi lucru, cu minime diferente - normal!

Nu mulge tot ce se poate din trend dar nu este nici rau.

Am nevoie ca oameni mai priceputi decat mine sa sa testeze si sa vina cu sugestii si observatii, poate reusim sa scoatem mai mult.

Multumesc
Fisiere Atasate
File Type: mq4 1_studiu_RSI.mq4‎ (5.8 KB, 112 views)
Vechi 23 noiembrie 2009, 11:52
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

O sa ma uit eu in zilele care vin. Buna treaba, Dane!
Vechi 23 noiembrie 2009, 11:53
soso's Avatar
Liquidity Provider

Dane am mutat posturile despre indicatorul tau in thread nou, s-a devoltat deja si e mai bine . Zi-mi idaca vrei sa ii dau alt nume la thread.
Vechi 23 noiembrie 2009, 12:09
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Reversal indicator e OK.

Daca aveti nevoie de lamuriri pentru a studia codul, o sa il rescriu cu mai multe comentarii pentru a-l face mai lizibil.

Multumesc
Vechi 26 noiembrie 2009, 09:48
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Am mai adaugat un element si am explicat codul mai in amanunt

Asa cum am promis, am rescris codul cu mai multe detalii.
Am adaugat un alt element care provine tot de la sistemul Synergy pe care il studiez de mai mult timp .

Intrucat nu am un istoric al acestui indicator, nu am nici cu ce sa ma laud. L-am lasat azi noapte pe 1Min (ca sa aiba de lucru), pe AUD/USD, si l-am contolat dimineata. A semnalat 21 de intrari profitabile, 19 in pierdere si de 12 ori a iesit la aceeasi valoare la care a intrat.

Per total avut + 153 pips castig si 38 pips pierdere, adica un plus de 115, ceea ce mi s-a parut destul de bine.

Nu prea am timp in perioada asta, dar voi mai lucra la el.
Rugaminte: daca aveti timp, testati-l pe un demo si exprimati-va opiniile.

Multumesc
Fisiere Atasate
File Type: mq4 2_studiu_RSI.mq4‎ (9.4 KB, 125 views)
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On