Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Metatrader

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Sistemul meu simplu

Discuţia "Sistemul meu simplu" din forumul Metatrader; Folosesc un sistem care are doi indicatori de baza, pe care ii supun atentiei comunitatii ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 15 mai 2009, 10:53
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: mai 2009
Posturi: 44
Dan - Junior e pe drumul cel bun
Sistemul meu simplu

Folosesc un sistem care are doi indicatori de baza, pe care ii supun atentiei comunitatii de pe acest forum.

Primul este un indicator care integreaza mai multe elemente. L-am scris pentru ca lucrurile pe ecran trebuie sa ramana simple si sa nu fim nevoiti sa urmarim mult prea multe lucruri care pot da informatii uneori cobntradictorii si pot introduce mult subiectivism in luarea decizilor. Este simplu de urmat: long la sageta albastra, short le sageta rosie si get out and stai out la steluta galbena. Nu este (si nici nu vrea sa fie) un Holly Grail, dar are o precizie decenta.

Al doilea este un RSI modificat, care are 3 curbe (de fapt 3 RSI, netezite prin medii pe 3 periode de timp)
Albastru este cel mai rapid, galben cel mai lent.

Cum lucrez:
Intrare:
1.long daca avem sageta albastra pe TF curent si pe un TF superior, albastru peste rosu si eventual MACD care sa ne indice o crestere.
2. short daca avem sageta rosie pe TF curent si pe un TF superior, albastru sub rosu si eventual MACD care sa ne indice o scadere.

Exit: - la steluta galbena sau la inversarea curbelor albastru si rosu. Unele semnale de iesire trebuiesc filtrate daca tradul a acumulat ceva pipsi si ne putem permite si daca MACD arata inca o puternica intentie de continuare. Intr-o asemenea situatie trebuie verificat si un alt TF.

Sistemul nu poate fi folosit orbeste, o analiza facuta inainte cu trendlines, suport si rezistenta, etc este mai mult decat utila.

Ce ar trebui facut?

1. Ar trebui sa ii pun o alerta care sa sune la emiterea unui semnal.
2. Cineva mai priceput decat mine ar trebui sa testeze in background si sa vina cu sugestii pentru imbunatatirea lui, in beneficiul intregii comunitati.

Multumesc.

Fisiere Atasate
File Type: mq4 dublu RSI.mq4‎ (3.3 KB, 211 views)
File Type: mq4 1-integrator.mq4‎ (5.5 KB, 191 views)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 15 mai 2009, 11:04
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Salutari Dan si bine ai venit!

Imi place ca ai venit cu o idee noua care iti apartine, si ai implementat-o pe deasupra. O sa arunc o privire peste indicatori (si peste strategie) cel mai probabil doar de sapt viitoare ca in curand plec si nu o sa am internet peste weekend (ma mut in alta locatie unde nu am inca internet).

Ce mi-a sarit in ochi din postul tau e faptul ca sistemul il folosesti peste o analiza discretionara facuta de tine lucru care cred ca e foarte bun pentru filtrarea semnalelor sistemelor mecanice, in special cele bazate pe indicatori cum e al tau.

Ce m-ar interesa sa detaliezi, daca doresti bineinteles, este logica din spatele indicatorului care iti ofera semnalele de entry & exit.

Spor!
Vechi 15 mai 2009, 11:16
Trader

Locaţie: Aiud
Posturi: 92
vladv e pe drumul cel bun
Cateva intrebari

Dan - Junior,as avea cateva intrebari despre sistemul de tranzactionare postat aici:cu ce pereche/i valutara/e il folosesti,care este timeframele recomandat,ce raport intre risc si castig obtii la o pozitie deschisa,inclusiv ce TP si SL obisnuiesti sa pui.Multe intrebari asa din prima stiu,dar la prima vedere imi face o impresie placuta pentru ca nu este prea aglomerat cu multi indicatori inutili cum am vazut pe alte forumuri si cred ca isi face bine treaba daca este folosit corespunzator(si cu un MM adevat,fireste ).

Last edited by vladv; 15 mai 2009 at 11:18.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 15 mai 2009, 11:30
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Eu prefer sa lucrez in zona 5 min - 15 min - 1H - 1D.
Incep analiza pe 1D, apoi cobor pe 1H. Daca totul este OK si este safe sa intru pe 1H ma uit si mai jos, uneori chiar pana la 5m. Decizia este luata pe 1H, cu atentie la zonele de suport si rezistenta.

In principiu merge bine pe orice TF, chiar si pe 1m, dar personal ma simt mai bine pe zona 1H.

L-am testat mai mult pe EUR/USD si USD/GPB, dar in principiu merge pe orice pereche.

Daca aveti posibilitatea sa testati sistemul mai mult si sa veniti cu sugestii pentri imbunatatirea lui ar fi minunat.

Multumesc
Vechi 15 mai 2009, 17:05
Trader

Merci pentru lamuriri Dan si daca nu-ti cer prea mult,te-as ruga sa pui pe forum si citeva screenshoturi cu intrari/iesiri.O imagine face cat 1000 de cuvinte....
Vechi 15 mai 2009, 18:27
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,645
Cornelius e pe drumul cel bun
Buna, treaba Dane! Imi place partea de programare! Bun venit pe forum!
Vechi 18 mai 2009, 18:24
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Sunt foarte prins in perioada asta - de fapt, de maine voi fi plecat toata saptamana, asa ca sunt bucuros sa vin cu lamuriri incepand de luni.
Multumesc pentru intelegere
Vechi 18 mai 2009, 19:35
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Sunt foarte prins in perioada asta - de fapt, de maine voi fi plecat toata saptamana, asa ca sunt bucuros sa vin cu lamuriri incepand de luni.
Multumesc pentru intelegere
Vechi 07 iulie 2009, 19:59
Trader

Dan-Junior,cum mai merge tranzactionarea cu sistemul?
Vechi 18 decembrie 2009, 13:00
Prophet85's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: decembrie 2008
Posturi: 17
Prophet85 e pe drumul cel bun
Salut ce se mai aude acesti indicatori? L-am luat si eu sa il testez!
Vechi 21 decembrie 2009, 07:46
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Am mai lucrat la ei. Am modificat destul de mult, am facut lucrurile mai simple si cred ca mai bune.

Indata ce voi avea ceva mai clar o sa postez o varianta mai buna.
Vechi 21 decembrie 2009, 09:14
Prophet85's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: decembrie 2008
Posturi: 17
Prophet85 e pe drumul cel bun
Ok, sa ai spor! Asteptam noutatile...

Last edited by Prophet85; 21 decembrie 2009 at 09:21.
Vechi 21 decembrie 2009, 16:21
Trader

Chiar te rugam frumos sa postezi cat mai repede noua versiune a sistemului de tranzactionare! De--abia astept sa ma uit si eu peste el.
Vechi 26 ianuarie 2010, 21:06
Banned

Data înscrierii: ianuarie 2010
Locaţie: Braila
Posturi: 40
NunuMic e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la NunuMic
Question Harmonic Trading

A auzit cineva de "Harmonic Trading"??? Daca da, sa-mi explice cu ce se mananca si daca e valabila... Mersi...
Vechi 27 ianuarie 2010, 18:20
Trader

Dan-junior,ai mai avansat cu sistemul asta ?
Răspunde

Etichete
sistemul meu simplu

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On