Lyoness Discuţia "Lyoness" din forumul Lounge; Cu acordul lui soso si horatiu, o sa deschid acest thread despre Lyoness. Pentru cei ... |
 |
|

18 mai 2011, 21:47
|
 |
K.I.S.S.
|
|
Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,645
|
|
|
Lyoness
Cu acordul lui soso si horatiu, o sa deschid acest thread despre Lyoness. Pentru cei care nu au auzit pana acum, Lyoness este o societate de cumpărători independentă, care cuprinde mai multe țări și branșe, interconectată printr-un Cashback Card unic în întreaga lume și prin care clienții Lyoness beneficiază de avantajul: bani înapoi la fiecare cumpărătură. Fiecare cumpărătură cu Lyoness făcută la un partener comercial Lyoness aduce bani înapoi în contul dvs. Cu 24 de societăți naționale în 21 de state din Europa, America de nord și acum în Orientul Mijlociu, Lyoness este deja reprezentată pe 3 continente diferite. Lyoness deţine certificatul de calitate ISO-9001:2008 şi TÜV Rheinland.
Avantajele Lyoness
• 1% restituire imediată la fiecare cumpărătură
• 0,5% bonus de prietenie la recomandare
• cumpărături în diverse țări și branșe
• 4 modalități de cumpărare
• un singur card pentru nenumărați parteneri comerciali din toate categoriile (alimente, articole veterinare, cadouri si flori, călătorii şi concediu, cărţi şi reviste, computer şi software, cosmetică, gastronomie, mobilă şi amenajare, modă şi accesorii, peco şi service auto, telefoane mobile şi servicii telefonie mobilă etc). Parteneriatul cu Lyoness este gratuit și fără obligații.
Cum funcţionează Lyoness?
Lyoness semnează contracte de discount cu comercianţi la care ne facem cumpărăturile zilnice, obişnuite (Carefour, Petrom, Diverta, Vodafone, Leonardo etc). Discount-urile negociate sunt între 3% şi 27%. Din acest discount un procent de 1% rămâne la Lyoness ca sursă de venit. Restul, între 2% şi 26% revine în grupul de cumpărători astfel: 2% ca în figura prezentată mai jos (câte 0.5% de la direcţi şi indirecţi şi 1% imediat). Discounturile se strâng în contul personal Lyoness şi se pot deconta in contul bancar personal atunci când se atinge suma de 43 lei.
De ce sunt dispuşi aceşti comercianţi să ofere discounturi către Lyoness şi implicit nouă, cumpărătorilor finali?
Deorece ei obţin următoarele 2 lucruri importante: publicitate = atragere clienti noi, fidelizare = păstrarea clienţilor actuali.
In total avantajele Lyoness sunt 10. Aici am discutat doar despre 2. In fiecare saptamana exista in marile orase si nu numai seminarii gratuite in care se discuta despre toate cele 10 avantaje. La inceput am fost si eu foarte sceptic legat de chestia asta, insa a trebuit sa merg de vreo 2 ori la acel seminar sa inteleg mai bine ideea si sa-mi placa.
Asadar, pentru inceput putem discuta aici.
Last edited by Cornelius; 18 mai 2011 at 21:49.
|

04 iunie 2011, 20:26
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
Nu e chiar nimeni interesat sa ia discounturi pentru cumparaturile pe care oricum le face?

07 iunie 2011, 21:24
|
 |
Papa Dragon
|
|
Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
|
|
Foarte ciudat. Mă aşteptam la orice altceva dar nu la o lipsă de reacţie

08 iunie 2011, 09:37
|
 |
Trader Senior
|
|
Data înscrierii: februarie 2010
Locaţie: R.Moldova, Cahul
Posturi: 504
|
|
|
Cornelius... aceste carduri despre care vorbeai se pot utiliza doar pe teritoriul Romaniei?

08 iunie 2011, 15:32
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,774
|
|
|
parere personala - am atitea carduri in portofel ca nu mai am loc de inca unul. Iar banii primiti inapoi sunt destul de mici - intr-o luna eu cistig cam 200 ron (card Gold la RBS).

08 iunie 2011, 21:33
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
|
@Sergiu
Se pot utiliza oriunde in lume unde exista comercianti care au incheiat parteneriate cu Lyoness.
@maxu
Acele discounturi de 1% si 0.5 sunt doar varful aisbergului. Adica 2 din cele 10 avantaje pe care le ofera Lyoness. Si crede-ma ca ideea din spatele Lyoness este pe cat de geniala, pe cat de simpla: anume ca oameni consuma si vor consuma... mereu. Daca ai timp, ne putem intalni 2 ore intr-o miercuri (hotel Ramada) sau joi (hotel Crystal) dupa-amiaza sa vezi o prezentare a sistemului si a ideii.

12 iulie 2011, 13:31
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
Citat:
Original postat de maxu08
parere personala - am atitea carduri in portofel ca nu mai am loc de inca unul. Iar banii primiti inapoi sunt destul de mici - intr-o luna eu cistig cam 200 ron (card Gold la RBS).
|
Discounturi intre 3-26% din cumparaturile pe care oricum le faceai lunar cred ca reprezinta mai mult de 200 de lei. Apropo, pleci in vacanta vara asta? Daca da, exista niste parteneri Lyoness, agentii de turism care ofera discounturi de 28% la comisioanele lor. In Bucuresti este vorba de Delmar Travel. Sau poate vrei 49% reducere la Ruefa Escape.
In general, pentru ca traim in civilizatie facem urmatoarele lucruri:
- cumparam mancare;
- punem carburant;
- platim RCA sau alte asigurari;
- ne incaltam si ne imbracam;
- cumparam rechizite la copii;
- cumparam produse de intretinere corporala;
- plecam in vacanta;
- ne cumparam gadgeturi;
etc.
Intrebarile mele sunt: daca tot oricum facem aceste cumparaturi, de ce nu am avea parte si de discounturi la ele? Discounturi intre 3 si 26%? Si de ce daca tot cumparam, sa nu ne ajutam unul pe celalalt?
Sunt sigur ca nimeni nu ar putea sa aiba vreun raspuns logic impotriva unor lucruri atat de evidente.
In orice caz, redau mai jos postul lui Stefan Murgeanu care face Lyoness din 2009. El a prezentat 17 motive pentru care Lyoness este "altceva".
* cititoarele de card inca nu sunt instalate la toate magazinele, in cazul acestora se foloseste un sistem de vouchere
UPDATE 29.09.2009: intre timp, in Romania au devenit parteneri Lyoness firmele Praktiker (cu cashback card) si Rompetrol (cu vouchere, deocamdata), s-au instalat cititoarele de card la Domo si House of Art si sunt in curs de instalare la Real; numarul clientilor Lyoness in Europa a depasit 650.000
UPDATE 15.12.2009: Incepand cu data de 16.12.2009 Carrefour Hypermarket este partener comercial Lyoness. [Real nu mai este partener.]
UPDATE 14.01.2010: Numarul clientilor Lyoness a trecut de 1.000.000 (un milion), numarul partenerilor comerciali a trecut de 17.000 [in Romania Diverta a devenit partener intre timp] si s-a deschis Anglia, Turcia, Elvetia, Croatia, SUA, Canada si Mexic
UPDATE 02.02.2010 Vodafone si Kika au devenit parteneri Lyoness
UPDATE 22.03.2011: Numarul clientilor Lyoness a depasit 1.700.000 in Europa si 220.000 in Romania. In Romania Carrefour a introdus cititoarele de card (la fel si Domo, Praktiker, Kika, House of Art etc). OMV si PetrOMV sunt parteneri Lyoness (deocamdata cu bonuri valorice). Sunt deschise aproape lunar noi si noi tari, pe 4 continente deja (Europa, America de Nord, Asia, Africa).
(mi-a soptit cineva ca in SUA a fost semnat recent parteneriatul cu WallMart, numarul 1 mondial in industria de comert pe retail.)
Last edited by Cornelius; 14 iulie 2011 at 21:49.
Motiv: Post modificat datorita continutului preluat de pe alt site
|

12 iulie 2011, 14:01
|
 |
Liquidity Provider
|
|
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
|
|
|
Cornelius,
Intr-un paragraf scurt daca poti, stii cat ai economisit de cand esti bagat? Eventual un exemplu clar, la carburant sau altceva.

12 iulie 2011, 14:38
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
|
Economiile sunt contabilizate pe site. Discounturile comerciantilor se gasesc pe site-ul Lyoness.
Nu inteleg exact ce exemple vrei? De cat am economisit eu? Pai, procentual, am am facut economii de 5%. Pana si reincarcarea cartelei de telefon mi-o fac folosind un partener Lyoness.
A intra in Lyoness nu implica niciun cost asa cum scrie si mai sus. Exista diferite nivele de implicare, care bineinteles pot aduce castiguri din ce in mai mari:
1. vrei doar cardul, ok. Il iei gratis, il folosesti si primesti cashback imediat intre 1 si 2%.
2. vrei sa dai mai departe informatia la cunoscutii tai? Ok, primesti si de la acestia 0.5% din cheltuielile lor. Iar daca si acestia dau mai departe informatia, primesti inca 0.5% din cheltuielile acestora.
3. vrei poate sa beneficiezi si de restul de discount, care in timp iti poate aduce beneficii de pana la 80% discount echivalent. Cum? Vorbesti cu mine si-ti explic cum.
4. vrei mai mult? Ei bine se poate si mai mult. Lyoness ofera sansa de a deveni partener business si prin implicare sa obtinem venituri in 4 cifre... de mai multe ori pe an. Cum? La fel, pot explica.
5. poate totusi nu ai vrea sa te implici si totusi sa castigi niste bani. Lyoness ofera posibilitatea de a castiga din rulajele ce se efectuaza pe alte continente in retea partenerilor comerciali.
Toate punctele sunt optionale. Cine vrea mai mult atunci poate sa aleaga unde sa se afle. Depinde de fiecare.
Last edited by Cornelius; 12 iulie 2011 at 14:43.
|

12 iulie 2011, 14:40
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
|
Am spus undeva, ca se pot inscrie si firme? Adica putem beneficia de 0.5% din cheltuielile pe care oricum le face o firma? Ganditi-va la o companie de taximetrie... poate aveti un prieten care detine asa ceva. Cum ar fi sa-ti vina pur si simplu 0.5% din costurile carburantului?

12 iulie 2011, 17:10
|
 |
Liquidity Provider
|
|
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
|
|
|
Mi se pare complicat. Hai sa zicem un exemplu, ma intereseaza de exemplu cat pot economosi la 1) carburant in statiile de alimentare si 2) cat pot economisi la cumparaturi la un supermarket. Si care e procedura.

12 iulie 2011, 17:20
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
|
Ce anume e complicat?
Deci, daca vrei sa fii doar un consumator simplu, pentru OMV e 3% reducerea. La Carefour tot 3%.
Pentru clarificari, in Cluj-Napoca exista saptamanal 2 business info gratuite. Joi si luni. Joi de la ora 18:00 la POWER BUSINESS CENTER Str. Dorobanților, Nr. 18-20 si prezinta o tipa foarte ok. A fost si in Bucuresti acum 1 luna. Sau iti pot trimite o inregistrare video a acestui seminar facuta in Bucuresti.

12 iulie 2011, 17:30
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,774
|
|
trimite-ne tipa OK. poate ne convinge mai rapid

12 iulie 2011, 17:43
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
Citat:
Original postat de maxu08
trimite-ne tipa OK. poate ne convinge mai rapid 
|
Tipa e ok, adica prezinta foarte bine. Ca si profesie e expert contabil. Seminarul ce-l am inregistrat este acelasi, insa nu e tinut de ea.
Sunt tipe OK, la care te referi tu prin sala, daca te duci.
Last edited by Cornelius; 12 iulie 2011 at 18:11.
|

12 iulie 2011, 18:00
|
 |
K.I.S.S.
|
|
|
|
Si sincer nu inteleg, ce e de convins? Nu oricum, cumparam? Care ar fi ideea din spatele unui refuz? Ca-s mici discounturile? Adica, daca te duci undeva fara 2% iti da acel produs? Sau daca acel produs s-ar scumpi cu 2%, nu am fi deranjati? Care e ideea cu noi romanii? Ca atunci cand e sa dam 1% ni se pare muult, insa cand e sa-l primim pare atat de putin! Si ce am de facut pentru acesti 1-2%? Sa arat un card! Atat! Si aici ma refer doar la primul dintre beneficii...
Sunt sigur ca acest thread a fost citit de multi si cu toate ca nimeni nu a gasit vreun cusur, nimeni nu e interesat cu adevarat... Mi se pare mie sau e ceva ilogic aici?
Last edited by Cornelius; 12 iulie 2011 at 18:15.
|
 |
|
| Thread Tools |
|
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de postare
|
Nu poţi creea thread-uri noi.