Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Lounge

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

forex ca si job...

Discuţia "forex ca si job..." din forumul Lounge; Locuiesc in Cipru de peste 8 ani de zile si lucrez in domeniul financiar. Firma ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 28 martie 2011, 13:41
jebuskrust's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: martie 2011
Locaţie: Limassol, Cyprus
Posturi: 22
jebuskrust e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la jebuskrust Trimite mesaj via Skype™ la jebuskrust
Locuiesc in Cipru de peste 8 ani de zile si lucrez in domeniul financiar. Firma la care lucrez este in aceasi cladire cu sediul celor de la Easy-Forex. Am prieteni atat ciprioti cat si romani care lucreaza la FX Pro, la E-torro cat si la FXGM. Cativa sunt pe la departamentul Support, dar multi sunt full time traders. Ca orice pasionat de forex (pasiune cat si interes, normal) i-am tot terorizat cu tot felul de intrebari, le-am cerut sfaturi, idei, inside infos, etc.

Toti incepem rupand demo-urile, incercand 3-4 conturi pana ne stabilim la un anumit broker, incercam tot felul de strategii, unele mai complicate decat celalalte. Din punctul meu de vedere, intotdeauna am avut o inclinatie pentru sport, dar asta nu inseamna ca am fost si bun sau am avut rezultate. Doar mi-a placut. Asa ca a trebuit sa muncesc de 3x mai mult ca sa am aceleasi rezultate la fel ca un adversar talentat. Nu am talent, dar incerc prin disciplina sa recuperez. Spun incerc pentru ca inca sunt la stadiul acesta, nu prea imi reuseste. Am un money management foarte bine pus la punct pe hartie (agatat pe peretele din spatele monitorului).

Utilizand demo-ul foarte mult, iti distorsioneaza realitatea. Cel putin asa s-a intamplat la mine. In 2006 cand am luat contact cu lumea forexului, mi-am deschis cont de 50,000USD demo. Nu mi-a trecut prin cap sa-mi deschid de 1,000 sau 2,500USD care pare mult mai realistic. Cand am trecut la live si am vazut ca in loc de 10usd per pip luam decat 0.1, lucrurile s-au schimbat. Imi aduc aminte cum exact in primul trade (ca orice incepator, lasat peste noapte fara SL) am pierdut 80 de euro (benzina mea pe toata luna) am incremenit. Acum 80 de euro nu mi se pare mult sa pierd, dar daca pierd de 3x ori la rand, iau o pauza si fac din nou teste peste teste sa vad ce se intampla.
Ideea este ca atunci cand ai cheltuieli (chirie, rate, copii, etc) este greu sa tranzactionezi full time (decat daca ai peste 100,000usd in cont).

Apropo de asta, sunt foarte multi romani care au conturi la FxPro de peste 500,000 EUR (foarte multi insemnand 14 - si luandu-ma dupa numele romanesc in dreptul fiecaruia dintre titularii de conturi) - informatie primita de la un prieten din FxPro. Sincer sa fiu, nu stiu cati din acestia au incepand cu conturi de 250, 1,000 sau 2,500 euro. Sunt convins ca toti au intrat cu peste 20,000 cel putin.

Ai nevoie de bani ca sa faci bani. Si ca sa dam credit lui average Joe, chiar daca cineva reuseste printr-un miracol (jackpot!) sa faca 400% pe zi, atunci automat acel cineva considera ca ii creste si nivelul de trai, deci cheltuielile nu mai sunt aceleasi raportate la venituri. Este un joc vicios si daca as putea sa dau un sfat, este acelasi primit deja de la cineva mai inainte, 20-30% pe an este ok. Este ok atunci cand ai 50,000 euro si in loc sa-I pui intr-un saving account, ai un ROI foarte bun.

PS. Niciunul dintre traderii la firmele de mai sus nu tranzactioneaza pe cont propriu (ciudat, nu?)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 28 martie 2011, 13:46
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Salut Andrei,

Interesante informatii. Cand zici ca traderii care lucreaza la firmele de mai sus nu lucreaza pe cont propriu la ce traderi te referi?
Vechi 28 martie 2011, 14:14
soso's Avatar
Liquidity Provider

Si continuind aceeasi idee, mi se pare o idee buna sa tranzactionezi banii altora. Din doua motive:

1) Poate nu ai o suma consistenta astfel incat profitul anual sa fie considerabil. Nu ma refer la cei care fac 100% pe luna si pentru care 5000 de euro sunt de-ajuns. Ii exclud din start pentru ca oricum pierd toti banii - sooner or later.

2) Expunerea ta si a familiei in business e mai mica. Tu intri cu bani mai putini, sau chiar deloc. Castigi procent din banii altora. E comun printre fondurile de investitii termenul 2/20 adica daca eu bag 100000 euro intr-un fond atunci fondul automat ia 2% pe an din capital ca si management fee si 20% performance fee din profitul generat intr-un an.
Vechi 28 martie 2011, 14:27
jebuskrust's Avatar
Trader Junior

Salut Soso,
Ma refer ca cei care lucreaza ca traderi in firmele de Forex mentionate in post, nu tranzactioneaza si banii lor personali. Exact ceea ce ai spus. Nu iti spot spune cu exactitate, dar majoritatea lucreaza pe salariu + bonusuri trimestriale la nivel de departament.

Eram la universitatea din Ovidius acum 10 ani cand un profesor mi-a spus ca banii se fac cu banii altora. Foarte interesant si foarte multa dreptate in afirmatia de mai sus.

Si stii, ca si bancile in mare parte, care se arunca foarte mult in hedging, una este sa investesti 150M si sa ai un profit de 0.8% sau 1.5% si alta este sa investesti 20K si sa ai un risc enorm. Sunt nenumarati investori care si-au retras investitiile avute in tarile cu risk mare din Europa, Middle east, etc. Decat sa-si piarda investitiile in tari ca Portugalia, Grecia, Italia, spania isi intorc privirile catre hedgefunds managers sau traderi. Este o piata care pe atat de mare, atat de exclusivista.

Sunt Rusi care investesc in mecanisme financiare in Cipru, sume de 100 milioane pentru un ROI de 10% in 10 ani. Interesant, nu?

Last edited by jebuskrust; 28 martie 2011 at 14:30.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 28 martie 2011, 14:43
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Cei cu bani mulţi aleg să îşi protejeze averea în instrumente financiare sigure. De cele mai multe ori sigur = câştig mic (procentual). Şi cred că şi traderii care oferă un profit mai mic, dar dovedit cu un track record că e safe (adică mulţi ani) câştigă mai mult decât traderii care oferă câştiguri spectaculoase.
Vechi 28 martie 2011, 14:53
soso's Avatar
Liquidity Provider

Tranzactionezi sistematic Andrei? Sau ce fel de trader esti?
Vechi 28 martie 2011, 15:03
jebuskrust's Avatar
Trader Junior

hcristea: Daca am raport de 20/80 profit/loss, mi-ai incredinta banii tai?

soso: Calculez de 3 ori si tai odata. Pe cat de mult imi placea sa ma uit la grafice nopti intregi, parca mai mult imi plac banii :-) am pozitii dechise dar nu pe mai mult de o luna. Sau depinde, daca-s pe trend, incerc sa ma dau jos la ultima statie

Last edited by jebuskrust; 28 martie 2011 at 15:09.
Vechi 28 martie 2011, 15:24
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Citat:
Original postat de jebuskrust Vezi post
hcristea: Daca am raport de 20/80 profit/loss, mi-ai incredinta banii tai?
Nu.
Cum adică 20/80 profit/loss?
Vechi 28 martie 2011, 15:32
jebuskrust's Avatar
Trader Junior

Din 10 tranzactii, am decat 2 profitabile

Daca 20% din tranzactii imi aduc 420 de pips si 80% pierderi insumate de 310 pips? Atunci pot spune ca am o luna foarte buna
Vechi 28 martie 2011, 15:44
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Teoretic nu ar conta unde te afli relativ la curba de break-even atâta timp cât eşti profitabil (deasupra ei) pe timp indelungat. 20 tranzacţii de 420 pips vs 80 cu 320 pips loss sau 80 trazacţii de 420 vs 20 tranzacţii de 320 pips loss e la fel din punctul meu de vedere.

Ce m-ar convinge să îţi dau bani să mi tranzacţionezi e un trac record de câţiva ani (peste 5 ani) şi să ştiu io oameni care să te recomande. Oameni în care am încredere. Şi aşa, as investi o sumă care să nu mă facă să sar de pe bloc că am pierdut-o

Cu cât e mai lung timpul în care s-a tranzacţionat cu succes, ştiu că traderul şi strategia lui se comportă bine în diverse momente în care se află piaţa.
Vechi 28 martie 2011, 15:54
jebuskrust's Avatar
Trader Junior

Hcristea, sunt perfect de acord cu tine. Vroiam doar sa subliniez pentru cine nu stia deja, ca poti avea "palmares negativ" si tot sa fii profitabil.

Acum nu de mult, ma uitam pe niste rezultate la un concurs FX, plus pe 2 site-uri de jurnale. Am vazut super rezultate dar nu le-as incredinta baietilor alora nici banii de tigari. Pe langa faptul ca nu au nici un fel de money management, ca sa poti face 1,000% in cateva saptamani (sau o luna) trebuie sa-ti asumi niste riscuri direct proportionale cu sansele sa-ti stergi contul intr-o zi :-)
Vechi 28 martie 2011, 16:02
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Da, aşa-i. Ni io nu le-aş da nici banii de ţigări.
Vechi 11 mai 2011, 00:15
Trader

Data înscrierii: noiembrie 2009
Posturi: 132
majorusa e pe drumul cel bun
Forex ca si job? Se poate dar cu cateva amendamente:
- daca nu incepi cu un equity suficient de mare ca sa poti la sfarsit de luna sa scoti banii sa traiesti din ei atunci nu vei avea cash-flow. Tot ce castigi la inceput se duce in equity ca sa construiesti unul care sa faca sustenabile retragerile lunare. Asta ca sa poti sa ai un echivalent de salariu
- daca brokerul tau este unul strain vei avea si costurile de transfer pe care va trebui sa le suporti din profituri. Si nu sunt mici.
- teoretic nu-ti permiti luni proaste. Deci va trebui sa gasesti o metoda care sa iti ofere profit luna de luna. Este posibil? Raspunsul meu este da.
- nu trebuie sa te imbolnavesti. Daca esti bolnav nu poti tranzactiona.

Pe de alta parte este job-ul perfect. Fara sefi tampiti, fara colegi sicofanti, fara program fix si cu perspectiva unor venituri limitate doar de abilitatile tale.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On