www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Analize tehnice si perspective macroeconomice

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Analize tehnice si perspective macroeconomice

  Analiza tehnica EURUSD H4

  Variatiile zilei de ieri, pe majoritatea perechilor valutare au depasit media ultimelor luni ca reactie la declaratiile si planurile bancilor centrale ale Statelor Unite si Japonia. Din punct de vedere tehnic, privind cotatia eur/usd, pretul a testat nivelul 1.3700, nereusind sa-l depaseasca, oferindu-i acestuia o importanta crescuta la urmatoarele testari.

  Considerand analiza valurilor lui Elliot si a scenariilor prezentate in analiza anterioara, ziua de ieri a format o unda C simetrica cu unda A, cu targetul in jurul nivelului 1.3700. Chiar daca pretul a reusit sa strapunga acest nivel, pe un interval de tranzactionare de 4 ore, pretul a inchis peste 1.3700 semnal ca vanzatorii nu au suficienta forta sa continue trendul descendent si ca va urma o perioada de corectie in special prin inchiderea pozitiilor short deschise pe sesiunea europeana. Acest lucru a dus la aprecieri de peste 100 de pips in cadrul sesiunii asiatice. Tot in analiza de ieri am precizat ca exista o probabilitate mare ca pretul sa oscileze intr-o zona de range, marcata prin culoarea bleu pe graficul de astazi. De asemenea consider ca aceaste oscilatii vor fi sub forma unor zig-zag-uri, similare cu valurile ABC.

  Pe graficul de astazi am identificat formarea unui “head & shoulder” cu un neck line oblic. De asemenea aceasta linie a gatului a fost depasita, pretul aflandu-se in acest moment intr-o unda corectiva pentru a testa aceasta linie. Daca pretul nu va putea depasi aceasta linie si isi va relua tendinta descendenta avem o probabilitate ridicata ca formatiunea de pret “head & shoulder” sa fie valida. Acest lucru implica potentiale tinte ale pretului la nivelurile 1.3690 in cazul cel mai pesimist (inaltimea umarului mic - tinta atinsa deja) si 1.3520 in cazul validarii 100% a figurii (inaltimea capului).

  Intreaga analiza poate fi gasita in pdf-ul atasat.

  PS: De maine vor aparea in timp util analizele
  Attached Files

 • #2
  Banca Centrala a Chinei “arunca in aer” pietele financiare

  Banca Centrala a Chinei a decis ieri ridicarea dobanzilor practicate atat la nivelul creditarii cat si la nivelul economisirii cu un sfert de punct procentual. Astfel, rata dobanzii pentru imprumuturile pe un an in yuani a ajuns la 5.56% de la 5.31%, in timp ce dobanda pentru depozite a fost modificata de la 2.25% la 2.5%.

  Pietele financiare au reactionat “brutal” la aceasta decizie, investitorii preferand sa faca un pas inapoi in privinta optimismului despre care vorbeam pe parcursul saptamanii trecute, intr-o actiune care a evidentiat clar marcari de profituri si cresterea aversiunii fata de risc.

  Decizia Chinei este prima modificare a ratei de dobanda din 2007 si vine doar cu o zi inainte de anuntarea unor date fundamentale extrem de importante. Maine dimineata va fi publicata valoarea PIB-ul chinez in cel de-al treilea trimestru al anului. In trimestrul al doilea cresterea economiei chineze a fost de 10.3%. Pe langa datele privind PIB-ul, maine vor fi publicate date privind inflatia la nivelul consumatorilor si productia industriala.

  Este cea mai recenta miscare a oficialitatilor chineze in directia temperarii ritmului de crestere a economiei nationale, dupa marirea rezervelor obligatorii solicitate unor banci locale de top si introducerea obligativitatii platii unui avans de 30% pentru achizitiile de imobile.

  Ultima modificare a dobanzilor a adus o apreciere de 6.5% a yuanului in fata dolarului american. Daca asa va fi cazul si de aceasta data, este posibil sa asistam la o temperare a criticilor indreptate catre oficialii chinezi. Sa fi constientizat China in sfarsit rolul tot mai important pe care il are in economia globala, sau este decizia de ieri doar o “eschiva” in fata “loviturilor” economiilor dezvoltate?

  Cititi intregul raport in documentul atasat.
  Attached Files

  Comment


  • #3
   am observat ca sunt amestecate mai multe metode - pitchfork si eliott + s/r si ceva PA.
   mi se pare cam complicata analiza si TF este destul de mic.
   ma gindesc ca ar fi ok daca ati face AT luind in calcul o metoda sau mai multe AT fiecare cu metoda respectiva ptr ca si cei cu cunostinte medii sa inteleaga logica din spatele indicatorilor. Si poate faceti analizele si pe TF mari - D1, W1 si MN.

   bafta,
   "Tara ne-a facut onoarea sa ne puna pe umeri tresele. Sa nu o dezamagim" - sublocotenent Ciutea din Armata Regala Romana, detinut in lagarul sovietic de la Oranki,1945
   http://blog.procese-avocat.ro/

   Comment


   • #4
    Sunt combinate mai multe metode pentru a oferi o mai mare "relevanta" nivelurilor de intrare, SL si TP. Folosim acest mix pentru ca am observat o rata de succes destul de ok (istoricul analizelor poate fi gasit pe siteul nostru). Se vrea a fi o perspectiva intraday si posibile scenarii privind evolutia din acea zi.

    Intr-adevar, poate parea greu de inteles, insa am vazut si mult mai rau. Pana la urma daca cineva este interesat putem discuta si ii putem explica despre ce este vorba. Poate facem si un workshop, ca tot e la moda

    Referitor la time frame, folosim H4 pentru ca analizele au o frecventa zilnica, dupa cum am mai spus. Daca am merge mai sus pe daily, weekly si monthly am face 10 analize pe an si cam atat. O sa incercam ca din cand in cand sa prezentam si analize pe time frameuri mai mari, in masura in care timpul ne va permite si cand vor aparea setupuri interesante.

    Multumim oricum pentru comentariile constructive si nu distructive!

    Comment


    • #5
     nu o sa gasesti ceva distructiv pe acest forum, nici o grija
     este adevarat ca pe h4 poti face analize zilnice insa acestea oricum se subordoneaza unei analize a TF superioare. Insa poti suplimenta nr de analize facute pe D1 and up prin cresterea numarului de perechi analizate.

     personal, si multi de aici, au sub observatie 10-12 perechi, analizind de la D1 in sus. Avind in vedere ca asta este practica majoritatii analizele voastre vor avea o mai mare cautare incercind sa va integrati cererii de pe piata

     oricum, nici h4 nu este de inlaturat asa ca .....keep going.
     "Tara ne-a facut onoarea sa ne puna pe umeri tresele. Sa nu o dezamagim" - sublocotenent Ciutea din Armata Regala Romana, detinut in lagarul sovietic de la Oranki,1945
     http://blog.procese-avocat.ro/

     Comment


     • #6
      Analiza tehnica EURUSD H4

      Ultimele doua zile au adus oscilatii puternice pe perechile valutare ce au in componenta dolarul american, ceea ce face ca aversiunea fata de risc a investitorilor sa creasca. Incertitudinea pe pietele financiare internationale contribuie si ea la variatii in ambele directii ale perechilor valutare.

      In ceea ce priveste cotatia eur/usd, dupa ce a inceput saptamana cu aprecieri ale monedei americane, ziua de ieri a recuperat mai mult de 61.8% din intreaga unda de corectie, ceea ce e un prim semnal ca pretul se afla pe o noua unda de impuls. De asemenea nu excludem probabilitatea ca pretul sa se retraga pe termen scurt pana la nivelul de 50% a retragerii lui Fibonacci, considerata pe ultima unda de corectie (avand nivelul maxim la valoarea 1.4156, respectiv valoarea minima la 1.3698).

      Conform analizei Elliot waves, deoarece pretul a depasit valoarea previzionata pentru unda intermediara “X”, reconsideram nivelul acesteia la valoarea 1.4100. Acest nivel reprezinta de altfel si o rezistenta importanta situandu-se in jurul liniei superioare a pitchfork-ului, fiind si un prag psihologic.

      Daca pretul va atinge noi maxime locale atunci vom reconsidera unda de corectie prelungita si vom introduce ipoteza formarii unei noi unde de impuls pe scenariul 1-2-3-4-5.

      Formatiunea de pret “head & shoulder” prezentata in analizele anterioare a fost validata partial, avand ca target valoarea inaltimii celui mai mic umar. Deoarece pretul a trecut peste linia gatului aceasta formatiune nu mai prezinta un potential semnal de atingere a tintei de validare in totalitate.

      Intreaga analiza poate fi consultata in documentul atasat.
      Attached Files

      Comment


      • #7
       Pe ce carti mizeaza China?

       Decizia Bancii Chinei de a creste dobanzile pentru creditare si economisire cu un sfert de punct procentual nu numai ca au luat prin surprindere pietele financiare, ci au si iscat o discutie referitoare la motivele din spatele acestei decizii. Evident, si factorul timp intra in discutie, trebuind sa tinem cont ca decizia a fost luata cu o zi inainte de date fundamentale cruciale, care acum putem observa ca arata o usoara temperare a ritmului de crestere a economiei chineze (cea mai mica crestere din ultimele 4 trimestre), insa indica o presiune inflationista din ce in ce mai ridicata (cea mai mare valoarea din Noiembrie 2008). Pe langa aceasta, la sfarsitul acestei saptamani se desfasoara intalnirea G20, unde unul din “punctele de atractie” va fi recenta disputa iscata pe seama supraevaluarii sau a devalorizarii excesive a monedelor din economiile emergente, respectiv din economiile dezvoltate.

       Privind situatia din perspectiva datelor anuntate in aceasta dimineata, decizia Bancii Chinei pare sa aiba logica. Oficialii chinezi incearca de la inceputul anului sa introduca noi “bariere” in calea cresterii puternice a proprietatilor imobiliare, fara prea mult succes insa. Mai mult, tinta de inflatie de 3% a Bancii Centrale a fost depasita de raportarile ultimelor 3 luni, si cu toate ca nu se poate afirma ca inflatia a scapat de sub control, dobanzile reale negative practicate in sistemul bancar chinez nu ajuta, ba chiar agraveaza o posibila bula speculativa a sectorului imobiliar.

       Poate fi acesta inceputul unei inaspriri a politicii monetare in China? Daca privim tabloul de ansamblu, masurile prohibitive au inceput sa fie luate inca de la sfarsitul anului trecut. Pana acum insa s-a preferat varianta drenarii excesului de lichiditate din piata prin cresterea progresiva a rezervelor obligatorii pe care bancile trebuie sa le constituie. Decizia din aceasta saptamana poate da startul unei schimbari de abordare, existand deja voci in piata care indica noi cresteri de dobanzi pe parcursul anului viitor.

       Posibile scenarii privind evolutia viitoare a yuanului si la cum va afecta aceasta decizie fluxul de capitaluri straine speculative China gasiti in documentul atasat.
       Attached Files

       Comment


       • #8
        Originally posted by maxu08 View Post
        nu o sa gasesti ceva distructiv pe acest forum, nici o grija
        este adevarat ca pe h4 poti face analize zilnice insa acestea oricum se subordoneaza unei analize a TF superioare. Insa poti suplimenta nr de analize facute pe D1 and up prin cresterea numarului de perechi analizate.

        personal, si multi de aici, au sub observatie 10-12 perechi, analizind de la D1 in sus. Avind in vedere ca asta este practica majoritatii analizele voastre vor avea o mai mare cautare incercind sa va integrati cererii de pe piata

        oricum, nici h4 nu este de inlaturat asa ca .....keep going.
        Doleantele au fost notate si vom cauta sa ne conformam

        Comment


        • #9
         Analiza tehnica EURUSD H4

         Variatiile ultimelor doua zile au dus la formarea unui formatiuni de pret de tip “head & shoulder” al carui neck line aflat la valoarea 1.3888 a fost strapuns in debutul sesiunii europene de astazi. Aceasta formatiune daca este una valida, semnaleaza o inversare a trendului. Deoarece aceasta s-a format in capatul trendului ascendent pe intervalul orar de 30 de minute, putem considera o probabilitate mare de inversare a tendintei pe termen scurt-mediu. Un potential target pentru aceasta figura va fi inaltimea umarului mic, format in sesiunea zilei de ieri ca urmare a variatiilor in ambele directii ale pretului, la nivelul 1.3807. Validarea in totalitate a formatiunii de pret va fi in cazul in care pretul va avea cel putin o variatie cat inaltimea “capului”. Tinta corespunzatoare acestui scenariu este la nivelul 1.3727, apropiat de minimul corectiei A-B-C anterioare. Acest prag reprezinta de altfel si urmatoarea unda de corectie din scenariul ABC-X-ABC al Elliot waves. Acest val corectiv va fi urmat de o noua unda de impuls care se va incadra in zona de range de care am precizat si in analizele anterioare.

         Privind analiza pitchfork pretul a testat nivelul median dar nu a inchis sub acesta, semnal ca pretul intampina un suport destul de important in acea zona. De altfel daca pretul va inchide sub nivelul de 61.8% a retragerii lui Fibonacci vom avea o confirmare a tendintei descendente (avand nivelul maxim la valoarea 1.5139, respectiv valoarea minima la 1.1876). Inchiderea sub linia mediana a pitchfork-ului va valida semnalul formatiunii “head & shoulder” intarind scenariul de apreciere a monedei americane in fata celei europene.

         Cititi intreaga analiza in documentul atasat.
         Attached Files

         Comment


         • #10
          Vor ajunge liderii G20 la un consens in privinta “razboiului valutar”?

          Sfarsitul acestei saptamani marcheaza o serie de intalniri a Ministrilor de Finante si Guvernatorilor de Banci Centrale din 20 de state industrializate si economii emergente. Printre participanti se numara si o serie de state care in ultima perioada s-au aflat in centrul unei polemici care are potentialul de a rescrie harta economica a lumii, asa numitul “razboi valutar”: Brazilia, China, India sau Statele Unite.

          Iar manusa a fost aruncata deja. Intr-o scrisoare trimisa celorlalti membri participanti, secretarul Trezoreriei Americane, Timothy Geithner a punctat faptul ca “statele trebuie sa se abtina de la a folosi politicile de schimb valutar pentru a obtine un avantaj competitiv, fie prin devalorizarea fortata a valutei sau prin prevenirea unei aprecieri a valutei”. Evident, afirmatiile lui Geithner au o tinta precisa, si anume China, care la inceputul anului a permis o mai mare libertate de fluctuatie pentru yuan, insa aprecierea acestuia este considerata insuficienta in special de catre Statele Unite.

          Asta dupa ce, pe parcursul ultimelor zile, tot Geithener a mai declarat ca SUA nu urmareste o devalorizare a dolarului si ca atat euro cat si dolarul se afla la un curs de echilibru in acest moment.

          Scena este practic pregatita pentru un “asalt” asupra oficialilor chinezi, in vederea permiterii unei aprecieri suplimentare a yuanului.

          Din grupa economiilor emergente, cu siguranta cazul Chinei este cel mai vizibil. Iar faptul ca yuanul nu se apreciaza intr-un ritm mai alert poate atrage de partea contestatarilor chiar o parte din tarile cu economii emergente. Logica este simpla: economia chineza nu lasa sa “patrunda” atat de multe capitaluri straine, care astfel se indreapta catre alte zone, mai “libere”. Este un trend care s-a accentuat in ultima perioada, principalii vizati fiind India si Brazilia.

          Cititi intregul raport in documentul atasat.
          Attached Files

          Comment


          • #11
           Liderii G20 actioneaza doar verbal

           Intalnirea G20 de la finalul saptamanii trecute a adus o recunoastere din partea participantilor a puterii tot mai mare pe care tarile emergente o au la nivel mondial. Aceasta recunoastere se va materializa prin rolul sporit pe care tarile cu economii emergente il vor avea in cadrul Fondului Monetar International.

           China va deveni astfel al treilea cel mai puternic membru al FMI, depasind puterile europene Germania, Franta si Marea Britanie, in timp ce si puterea Indiei va creste semnificativ.

           De asemenea, s-a reiterat determinarea statelor participante de a evita devalorizarile competitive de monede nationale pentru a obtine un avantaj comercial. Fata de ultima intalnire, care a avut loc la Toronto, se poate observa o schimbare de ton, de la cursuri “orientate” catre piata, la cursuri “determinate” de piata.

           Pietele financiare poate ca aveau asteptari prea mari in directia unor masuri clare care sa impiedice actiuni de devalorizare competitiva, cum ar fi interventiile directe ale Bancii Japoniei in vederea devalorizarii yenului.

           Cititi intregul material in documentul atasat.
           Attached Files

           Comment


           • #12
            Analiza tehnica EURUSD H4

            Evolutiile zilei de ieri nu au reusit sa acopere gap-ul pozitiv de 44 de puncte format in special datorita tranzactionarii pe perioada weekend-ului. Desi piata a avut o evolutie ascendenta la deschidere, inchiderea sesiunii americane a dus la construirea unei lumanari bearish, avand o structura ce ne indica o continuare a acestei tendinte. Inceputul sesiunii europene de astazi a reusit sa acopere gap-ul zilei de ieri oferindu-ne un prim semnal ca vanzatorii au reintrat in piata.

            Nivelul pivot se afla la valoarea 1.3992, foarte aproape de nivelul psihologic de 1.4000, alcatuind impreuna cu acesta o zone de rezistenta importanta.

            Pretul a testat inca de la deschiderea zilei de astazi nivelul median al pitchfork-ului trasat pe unda de corectie AB din scenariul prezentat in analizele anterioare ABC-X-ABC. Acest nivel a jucat un rol de suport important, pretul nereusind sa inchida sub acesta. In cadrul scenariului de corectie ne aflam pe formarea ultimei unde BC, aceasta fiind una descendenta. Asa cum am precizat si in analiza zilei de ieri, target-ul pentru aceasta unda se afla in jurul nivelului 2 de suport al zilei de astazi la valoarea 1.3775. De asemenea pentru a fi mai precisi in indentificarea tintei aceastei unde trebuie sa luam in considerare si linia inferioara a pitchfork-ului ascendent. Un target extins il putem considera la nivelul inferior al pitchfork-ului descendent. Daca pretul va retesta nivelul superior al pitchfork-ului descendent, unda BC va fi considerata una esuata. Terminarea scenariului de corectie ABC-X-ABC se va realiza in momentul retestarii nivelului 1.4100.

            Intreaga analiza poate fi gasita in documentul atasat.
            Attached Files

            Comment


            • #13
             Indicii americani isi continua evolutia pozitiva

             Principalii indici bursieri americani au inceput saptamana intr-o nota optimista, continuandu-si evolutia pozitiva inregistrata pe parcursul acestei luni. Indicele Dow Jones Industrial Average a incheiat sedinta cu un avans de 31 de puncte (0.28%), pana la cotatia de 11164 de puncte. Pe parcursul lunii Octombrie indicele a castigat 3.5%.

             Indicele S&P500 a castigat 0.21%, in timp ce indicele tehnologic Nasdaq Composite a inregistrat cea mai buna performanta, crescand cu 0.46%.

             Evolutia pozitiva a sezonului de raportari a fost ajutata ieri si de catre o usoara imbunatatire a vanzarilor de case existente, pentru luna Septembrie fiind inregistrata o crestere a vanzarilor cu 10% fata de luna precedenta. Este a doua luna consecutiva de crestere a volumului de vanzari, insa comparand cifrele cu aceeasi perioada a anului trecut se poate observa o scadere de aproape 20%. Preturile in scadere sunt principalul factor care ajuta la revenirea pietei imobiliare americane.

             In alta ordine de idei, speculatiile privind volumul achizitiilor pe care Rezerva Federala il va face in cadrul programului “Quantitative Easing 2” devin un subiect tot mai atractiv pentru pietele financiare.

             Aflati estimarile principalelor banci americane in privinta programul QE2 in documentul atasat.
             Attached Files

             Comment


             • #14
              Analiza tehnica EURUSD H4

              Trendul descendent a continuat pe intreaga sesiune europeana si americana a zilei de ieri. Spre deosebire de zilele anterioare, in care lumanarile aveau o structura de indecizie, cea a zilei de ieri a fost una clar negativa. Variatia zilei de ieri a fost cu putin peste variatia normala aducand o inchidere a zilei aproape de minimele acesteia.

              Conform valurilor Elliot prezentate in analizele anterioare, in cadrul sesiunii de astazi a fost atins targetul corectiei BC din unda complexa ABC-X-ABC. Tinta pentru aceasta ultima unda de corectie a fost la nivelul 1.3775, pretul nedepasind cu mult aceasta valoarea, atingand pragul 1.3770. Acest nivel a devenit astfel primul suport important al zilei de astazi. Nivelul este validat si de linia inferioara a pitchfork-ului ascendent, care va reprezenta in viitoarele evolutii ale pretului un principal nivel de suport, care daca va fi spart va oferi un semnal important de vanzare. Retragerea de la acest nivel va pastra pretul intr-o zona neutra, marcata cu bleu pe grafic. Orice evolutie care va duce la iesirea din aceasta formatiune va introduce ipoteza continuarii in directia respectiva.

              Un prim prag de rezistenta pe aceasta ultima unda crescatoare (dupa ce unda C si-a atins targetul) va fi in jurul nivelului median al pitchfork-ului descendent. Intrarea in zona superioara a acestuia va fi un prim semnal de inchidere a tranzactiilor deschise pe aceasta ultima unda de corectie. Daca datele macroeconomice vor fi in favoarea zonei europene putem considera din acest punct formarea primei unde de impuls a unui nou trend ascendent, conform Elliot waves. Pentru a avea o confirmarea a acestei unde, pretul va trebui sa atinga cel putin valoarea varfului B al ultimei unde, in jurul valorii 1.4079. Nivelul undei corective corespunzatoare valului 2 nu ar trebui sa depaseasca 66% din valoarea primului val si nici retragerea de 61.8% a lui Fibonacci (considerata pe un interval saptamanal si care are ca nivel maxim si minim 1.5139 respectiv 1.1876).

              Cititi intreaga analiza in documentul atasat.
              Attached Files

              Comment


              • #15
               Inflatia din Australia reduce sansele unei cresteri a dobanzii

               Cele mai recente date privind evolutia inflatiei la nivelul consumatorilor din Australia au indicat in aceasta dimineata un avans de 0.7% al indicatorului CPI in cel de-al treilea trimestru al acestui an. Datele au corectat negativ asteptarile initiale, care se concentrau asupra unui avans al inflatiei de 0.8%.

               La nivel anualizat, inflatia a atins o valoare de 2.8% in T3, fata de un avans de 3.1% inregistrat in T2.

               O rata a inflatiei sub asteptari poate avea implicatii importante la nivelul politicii monetare practicate de catre Reserve Bank of Australia. Ultima decizie de politica monetara, din data de 5 Octombrie, a luat prin surprindere pietele financiare, institutia decizand sa lase nemodificat actualul nivel al ratei dobanzii (4.5%), in conditiile in care opinia generala a pietelor miza pe o noua crestere de 25 de puncte procentuale.

               La acel moment, cat si cu ocazia publicarii minutelor intalnirii de pe 5 Octombrie, Banca Australiei a lasat impresia ca exista sanse importante ca rata dobanzii sa fie crescuta pana la finalul acestui an, in conditiile in care toti parametrii urmariti de catre Comitetul de Politica Monetara se situau in interiorul intervalului de variatie urmarit (tinta de inflatie a Bancii se situeaza in intervalul 2-3%).

               Cititi implicatiile cifrelor de inflatie asupra viitoarei decizii de politica monetara a RBA in documentul atasat.
               Attached Files

               Comment

               Working...
               X