www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalping-ul retragerilor

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Scalping-ul retragerilor

  Subiecte de discutie:

  Cand cursul corecteaza miscarea trendului principal, ai in vedere tranzactionarea retragerilor
  Traderii pot deschide tranzactii in zonele de suport si rezistenta, sau folosind oscilatorii
  Riscul tranzactiei ar trebui plasat deasupra/sub fostul maxim/minim


  Scalperii au o multime de optiuni atunci cand vor sa implementeze o strategie. Aceasta strategie trebuie aleasa insa abia dupa ce s-a stabilit cu ce tip de piata avem de-a face.(Vezi Lectia 1)


  In aceasta lectie ne vom concentra asupra retragerilor pretului de la trendul principal si cum putem tranzactiona aceste devieri de la trend.


  Tranzactionarea retragerilor:
  Atunci cand ne gandim sa tranzactionam o retragere trebuie, in primul rand, sa stabilim ca paritatea evolueaza pe trend. Putem stabili acest lucru printr-o multitudine de metode, asa cum am discutat in lectiile precedente. In eventualiatatea in care avem de-a face cu un trend descrescator, traderii trebuie sa vanda dupa ce pretul se retrage, ceea ce inseamna ca piata se misca in sens contrar trendului principal. La fel, in eventualitatea unui trend ascendent, traderii trebuie sa caute oportunitati de cumparare atunci cand piata scade, adica se misca in sens contrar trendului principal. Mai sus avem un grafic al USD/CHF si putem observa retragerile de la trendul principal, care ar putea fi considerate oportunitati de vanzare.


  Odata ce observam ca piata se afla in retragere de la trendul principal este momentul sa cautam oportunititai de intrare in piata. Pentru a face acest lucru putem cauta nivele de suport sau rezistenta folosind metodele discutate in lectiile precedente, sau putem folosi retragerile fibonacci. Mai jos aveti un exemplu in care retragerea fibonacci de 0.78% coincide cu linia de trend trasata, acest lucru ar trebui sa intareasca ideea traderului ca acea zona furnizeaza un nivel puternic de rezistenta. Riscul tranzactiei ar trebui stabilit deasupra acestui nivel, iar profitul ar trebui sa fie incasat in zona minimului precedent.


  Retragerile si oscilatorii:
  Traderii pot deasemenea sa tranzactioneze retragerile folosind oscilatorii. Similar tranzactionarii range-urilor, trebuie sa asteptati ca cotatia sa ajunga intr-o zona de suport sau rezistenta pentru a avea in vedere deschiderea unei tranzactii. Odata ajunsi intr-o zona de suport sau rezistenta traderii pot sa analizeze oscilari cum ar fi MACD, CCI sau RSI pentru confirmarea tranzactiei. Intr-un trend descendent, ca cel al USD/CHF prezentat mai sus, traderii trebuie sa astepte ca momentumul pietei sa inceapa sa scada inainte de a avea in vedere deschiderea unei pozitii de vanzare.


  Tranzactionarea cu un oscilator poate ajuta traderii sa identifice momentul in care piata a terminat de corectat si urmeaza sa se intoarca la trendul principal. Mai jos putem veadea graficul USD/CHF, dar de data aceasta este adaugat RSI. Pretul a inceput sa scada din rezistenta, traderul care foloseste oscilatorii trebuie insa sa astepte ca RSI sa inchida sub linia de 70. Odata tranzactia confirmata trebuie sa evaluam riscul si potentialul profit al tranzactiei la modul la care am descris mai sus.

  Tranzactionarea retragerilor este o modalitate foarte buna de a face scalping, trebuie notat totusi ca tranzactionarea retragerilor se bazeaza foarte mult pe timing si ar putea necesetia multe ore de asteptare in fata calculatorului.
  Succes in tranzactionare!

  De Mihai Iacob. Fondator&Trading Instructor ForexEDU

  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X