www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scalping-ul range-urilor

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Scalping-ul range-urilor

  Subiecte de discutie:

  • Tranzactionarea range-urilor
  • Traderii trebuie sa identifice suportul si rezistenta inainte de a deschide tranzactii
  • Tranzactionarea in range poate continua pana cand pretul sparge range-ul

  Scalperii au o varietate de posibilitati atunci cand isi aleg strategia de tranzactionare. Aceasta decizie trebuie luata insa dupa ce au stiudiat atent conditiile de piata pentru perechea valutara pe care au ales-o.

  In aceasta lectie ne vom concentra atentia asupra range-urilor si cum trebuie planificate tranzactiile dupa ce au fost identificate nivelele cheie de suport si rezistenta.
  Tranzactionarea range-urilor cu Punctele Pivot:

  Principalul obiectiv al traderilor de range este sa identifice nivelele cheie de suport si rezisteta. Acest lucru poate fi facut printr-o varietate de metode, asa cum am discutat in lectia precedenta. Odata ce traderii au identificat aceste puncte, si avem confirmarea ca pretul se tranzactioneaza in range, intrarile devin foarte simple. Scalperi trebuie sa introduca in piata ordine de vanzare in zona rezistentei si ordine de cumparare in zona suportului. Din acest moment traderii trebuie sa aiba rabdare si sa astepte ca piata sa atinga aceste nivele si, totodata, ordinele lor sa fie executate.


  In graficul de mai jos putem vedea acest lucru exemplificat. Suportul si rezistenta au fost identificate folosind Punctele Pivot Camarilla. Traderii pot plasa un ordin de vanzare, in directia trendului principal(identificat folosind graficul de 30 de min), in zona rezistentei, la 0.9051. In eventualitatea in care pretul ajunge la respectiva cotatie, un ordin de vanzare va fi executat pentru paritatea USD/CHF. Riscul pentru aceasta tranzactie a fost stabilit la urmatorul nivel de rezistenta(R4), la 0.9068. Profitul ar trebui marcat in punctul opus al range-ului, sau folosind un raport risc:recompensa convenabil fiecarui trader. Daca am executa operatiuni de cumparare procesul ar fi invers.  Tranzactionarea range-urilor cu oscilatorii:

  Traderi pot deasemenea sa faca scalping folosind oscilatorii. La fel, traderii trebuie sa astepte ca un nivel de suport sau rezistenta sa fie atins. Odata ce s-a intamplat acest lucru, traderi pot sa consulte un oscilator, cum ar fi MACD, CCI, sau RSI, pentru confirmarea intrarii. In eventualitatea in care pretul atinge rezistenta, traderii pot astepta ca oscilatorul sa se intoarca din zona de supravanzare si, abia aopi, sa execute tranzactia de vanzare. In cazul cumpararii, oscilatorul trebuie sa se intoarca din zona de supravanzare.


  Tranzactionarea cu oscilatorii poate ajuta traderul sa identifice mai bine momentumul pietei si chiar il poate feri pe acesta de tranzactii proaste. Acest lucru nu inseamna insa ca traderii nu trebuie sa aiba un bun management al riscului! Cum se vede si in exemplu prezentat, un ordin stop loss ar trebui plasat deasupra urmatorului nivel de rezistenta, iar un take profit in zona opusa de suport.  In final trebuie precizat ca range-urile pot fi tranzactionate atat timp cat nivelele de suport si rezistenta raman intacte! In eventualitatea in care piata iese din range ar trebuie cautata o alta strategie(de spargere sau de trend), sau cautarea unei alte paritati, care se tranzactioneaza in range la momentul respectiv.

  Succes in tranzactionare!
  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU

  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X