www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Suportul si rezistenta cand facem scalping

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Suportul si rezistenta cand facem scalping

  Subiecte de discutie:

  • Suportul si rezistenta sunt nivelele cele mai importante care trebuie determinate de catre un scalper.
  • Price Action, punctele pivot si mediile mobile pot fi folosite pentru determinarea suportului si a rezistentei.
  • Odata identificate, traderii isi pot implementa strategia.

  Cel mai important pentru un scalper este sa identifice nivelele de suport si rezistenta. Aceste nivele vor functiona ca un plafon sau o podea si vor ajuta scalperul sa adopte strategia adecvata.
  Desi exista multe metode pentru a determina suportul si rezistenta, in lectia aceasta ne vom axa pe 3 dintre cele mai importante metode, care pot fi folosite cu succes in tranzactionarea scalping si intraday.


  Price Action:

  Prima metoda pentru a determina suportul si rezistenta este „Price Action”. Scalperii ar trebui sa se obisnuiasca sa identifice rapid maxime si minime locale, pentru ca acestea actioneaza cel mai adesea in mod natural ca nivele de suport si rezistenta. Aceste extreme ale pretului ne pot ajuta sa ne pregatim fie pentru o tranzactionare in range, fie pentru o tranzactionare a spargeri in functie de ce ne arata graficul.


  Mai sus aveti un grafic pe 5 min. al perechii EUR/USD. Un canal de pret a fost trasat unind cu o linie maximele si minimele. Linia superioara trasata actioneaza ca rezistenta si in zona ei ar trebui sa cautam oportunitati de vanzare, iar linia inferioara actioneaza ca suport si ar trebui sa fie zona unde sa ne inchidem tranzactiile si unde, scalperii mai agresivi ar putea cumpara(trendul fiind descendent este recomandat insa sa tranzactionam doar in directia lui).  Punctele Pivot:

  Punctele pivot sunt deasemenea foarte folosite in determinarea nivelelor de suport si rezistenta. Aceste linii sunt trasate pe grafic folosind o formula si, cel mai adesea, pachetele grafice ofera aceasta optiune. In imaginea de mai jos aveam un bun exemplu de suport pentru graficul EUR/GBP de 30 min folosind Pivotii Camarilla. Odata adaugate pe grafic punctele pivot sunt vizibile si sunt marcate cu S pentru suport si R pentru rezistenta. Exista mai multe tipuri de puncte pivot, indiferent insa de formula de calcul sunt folositi pentru acelasi lucru: determinarea suportului si a rezistentei.


  Revenind la graficul de mai sus, vedem foarte clar ca pretul isi gaseste suportul in zona S3(exista deasemenea si o formatiune Double Bottom, pretul testand si ceva mai devreme nivelul respectiv). Indiferent care din momentele in care cotatia a atins S3 ar fi fost folosit ca semnal de intrare, un stop loss ar trebui plasat mai jos(in functie de apetitul de risc si raportul risc:recompensa al fiecaruia), iar un take profit ar trebui plasat in zona unei rezistente, data de nivelele R.
  Mediile Mobile:

  Le final ne vom uita la folosirea Mediei Mobile Simple(MVA) de 200 de perioade pentru furnizarea suportului si a rezistentei. Majoritatea traderilor sunt familiarizati cu folosirea MVA 200 pe perioade mai lungi de timp, de regula daily, totusi ea este la fel de eficienta si pe graficele de 30 sau 5 min. Folosirea MVA este identica si in cazul graficelor pe o perioada mai scurta de timp: daca pretul se tranzactioneaza peste MVA 200 vom cauta oportunitati de cumparare atunci cand pretul se retrage catre medie, daca pretul se tranzactioneaza sub MVA 200 vom cauta oportunitati de vanzare cand pretul creste si se apropie de medie.


  Deasupra avem un grafic pe 5 min. al paritatii AUD/USD. In majoritatea orelor zilei de tranzactionare paritatea s-a tranzactionat deasupra mediei mobile de 200 de perioade. Scalperii ar fi putut folosi ca oportunitati de cumparare scaderile catre media mobila, un stop loss putand fi pus sub media mobila.  Nota: Strategiile care folosesc medii mobile functioneaza cel mai bine atunci cand piata se afla pe trend. Deci nu uitati sa determinati trendul paritatii valutare pe un grafic de 30 min si sa tranzactionati, de preferinta, doar in directia trendului.

  Succes in tranzactionare!  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU


  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X