www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ce grafic folosim pentru scalping

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ce grafic folosim pentru scalping

  Subiecte de discutie:

  • Ar trebui sa fie prioritar sa determinam care este graficul potrivit pentru strategia noastra.
  • Alege o perioada clara pe care faci analiza.
  • Executa tranzactia pe un grafic cu o perioada mai scurta decat cel pe care ai facut analiza.

  Majoritatea scalperilor care sunt la inceput de drum se intreaba ce perioada de timp sa foloseasca pentru graficul pe care fac analiza. Cel mai adesea ne punem aceasta intrebare dupa ce am stabilit ce pereche valutara vrem sa tranzactionam. Acest lucru face sens, pentru ca posibilitatile sunt extrem de multe. Mai jos aveti o poza cu 12 grafice pe perioade de timp diferite pentru EUR/USD. Daca alegearea unui time frame pe care sa tranzationati pare coplesitoare nu va ingrijorati, nu sunteti singurii.


  Pentru a simplifica acest proces in lectia aceasta va voi arata cum sa alegeti time frame-ul potrivit pentru strategia voastra.

  Un grafic de referinta:

  Indiferent daca esti un trader pozitional, swing trader, sau scalpar este recomandat intotdeauna sa ai un grafic de referinta. Acest grafic de referinta ajuta, in cazul scalperilor, la identificarea trendul pe termen scurt si a nivelelor de suport si rezistenta. Ganditi-va in felul acesta, un scalper cauta un profit de 10-20 pips, ar fi un sfat prost sa cautati trendul perechii valutare tranzactionate pe un grafic de zi. Deci, ce grafic ar trebui sa foloseasca un scalper pentru a determina trendul?


  Scalperii ar trebui sa foloseasca un grafic pe 30 de min cu date colectate pe 5-7 zile, astfel ei vor avea acces la datele de pe aproximativ o saptamana si vor putea determina directia in care se tranzactioneaza piata pe termen scurt. Ulterior ei pot stabili nivele de suport si rezistenta, cat si minimele si maximele facute de cotatie fara sa fie incurtati de prea multe nivele ca in cazul in care ar avea datele colectate de pe mai mult de o saptamana.


  Mai jos aveti doua grafice ale EUR/USD, 2h si 30 min, ambele avand date colectate din 7 zile de tranzactionare. Observati cat de usor puteti determina trendul pe care se tranzactioneaza EUR/USD? Personal folosesc graficul de 30 de min, dar traderii care vor mai putine lumanari pe grafic pot, la fel de bine, sa determine trendul folosind graficul de 1h sau chiar de 2h.  Graficul folosit pentru stabilirea intrarii:

  Acum ca ati stabilit trendul pe termen scurt este timpul sa cautati oportunitati de tranzactionare. Este intoatdeauna de preferat sa mutam graficul pe o perioada mai scurta de timp atunci cand cautam oportunitati de intrare in piata. Acest lucru va va ajuta sa gasiti mult mai usor oportunitati de tranzactionare intraday, iar acest tip de analiza este adesea numit „Analiza perioadelor multiple de timp”


  Ultima intrebare pe care trbuie sa ti-o pui ca scalper este cate tranzactii vrei sa faci pe zi? Raspunsul la aceasta intrebare poate varia, de regula insa, scalperii au intre 1-5 tranzactii pe zi.
  Totul se poate adapta in functie de trader atunci cand tranzactionam, insa, din experienta mea, este recomandabil sa cautati oportunitati de tranzactionare folosind graficul de 5 min(3-5 tranzactii/zi) folosind, pentru determinarea trendului, un grafic de 30 min.  Succes in tranzactionare!  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU

  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X