www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mana ajutatoare oferita de Price Action- Partea II

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Mana ajutatoare oferita de Price Action- Partea II

  Cum utilizăm evoluția cotațiilor în determinarea condiției de piață:

  Va fi surprinzător de simplu.


  Spargerile iau naștere din range-uri și având în vedere faptul că spargerile sunt imposibil de anticipat există practic doar două medii de piață pe care le putem analiza sau tranzacționa. Astfel, trebuie să ne punem o singură întrebare :


  Piața prezintă maxime-superioare și minime-superioare ? Sau, în cazul unui trend descendent, afișează minime-inferioare și maxime-inferioare ?


  Atât.


  Dacă observați aceste elemente ați localizat un trend.


  Frumusețea fluctuațiilor în timpul unui trend puternic  Daca identificați un trend, perspectiva voastră ar trebuie să fie în linie cu direcția trendului. Acum nu spun că o abordare contra-trendului nu ar putea fi profitabilă, însă, piețele vor fi dintotdeauna imprevizibile și simpla conștientizare a prezenței unui trend înseamnă că puteți atrage probabilitățile de partea voastră.


  Pe de altă parte, dacă evoluția cotațiilor este delimitată de niște nivele bine definite ale suportului și rezistenței, cum se poate observa în cazul JPY în acest moment, avea de-a face cu un range. Nu toate range-urile vor fi atât de bine definite ca USDJPY în acest moment, însă, dacă există un suport și o rezistență clară vorbim despre range.


  Când observi un range, dorești să-ți pui următoarea întrebare:


  Vrei să tranzacționezi continuarea range-ului sau o eventuală spargere ?


  Există două metode prin care putem ataca range-ul…  Răspunsul la această întrebare va determina toate detaliile din jurul abordării. Dacă tranzacționați continuarea range-ului, urmăriți să vindeți în rezistență și să cumpărați în suport. Dacă tranzacționați spargerea, veți face exact invers – cumpărați în rezistență și vindeți în suport (în anticiparea continuării spargerii).


  În continuare, răspunsul la această întrebare va determina mărimea poziției, mărimea stop-ului și parametrii de risc folosiți, precum și felul cum va fi gestionată poziția.


  Ce interval de timp este cel potrivit:

  După ce am învățat să evaluăm trendurile și condițiile de piață, următoarea întrebare justificată ar fi “ce interval de timp să folosesc” ?


  Din păcate, nu există un răspuns “potrivit”.


  Când vine vorba de intervale de timp poți să o iei razna dacă analizezi prea multe intervale. Probabil vezi un range pe graficul de o zi, însă un trend descendent pe graficul de 4 ore și un trend ascendent țipător pe graficul de 15 minute (o corecție a trendului de 4 ore). Care dintre ele îți va oferi cea mai bună tranzacție ?


  Cel mai bun sfat în această situație este să te gândești cât de mult dorești să ții deschisă poziția, astfel îți vei construi analiza și strategiile în funcție de stilul propriu.


  Dacă doriți să tranzacționați pe parcursul unei zile, ar trebui să vă axați analiza pe intervale de timp mai mici, precum cel de 1 oră sau de 4 ore, iar pentru traderii ce doresc să mențină o poziție deschisă mai multe luni (termen lung), intevalele recomandate sunt cele de o zi, săptămână sau o lună.


  Am investigat subiectul intervalelor de timp în articolul Intervale Multiple de Timp unde ajutăm traderii să găsească un echilibru în privința graficelor.


  În următoarele trei articole vom analiza în profunzime tranzacționarea acestor condiții, direcționându-ne interesul în special pe metodele de intrare și pe strategiile de managementul riscului.


  Tranzactionare plăcută !


  de Florin Gheorghe, Trading Instructor ForexEdu.ro
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X