www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Comparatia cu cross-ul CAD/JPY

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Comparatia cu cross-ul CAD/JPY

  Japonia si Factorul Petrol:

  Japonia este un stat insula. Una dintre marile probleme cu care se confrunta Japonia este lipsa de resurse. Probabil vei fi surprins sa aflii ca Japonia importa aproximativ 99% din necesarul de petrol, in comparatie cu SUA, cel mai mare consumator de petrol, care importa aproximativ 50% din necesar. Dependenta de surse externe de energie inseamna si ca Japonia trebuie sa importe si o cantitate foarte mare de gaz natural, precum si alte resurse de energie. Acest lucru face ca JPY (Yen-ul japonez) sa fie sensibil la modificari ale preturilor energiei, si in mod special al petrolului. Desi s-a sugerat ca Japonia isi dezvolta centralele nucleare pentru a fi mai putin dependenta de sursele externe de energie, totusi faptul ca oricum importa o mare cantitate de uraniu in acest scop nu rezolva problema dependentei de furnizorii externi. Aproximativ 80% din energia primara a Japoniei este obtinuta din surse externe, iar petrolul reprezinta aproximativ 50% din totalul necesar de energie. Astfel, nu poate fi pus la indoiala impactul pe care pretul petrolului il are asupra JPY.


  Tranzactionarea CAD/JPY:

  Daca ne uitam la cifra exporturilor/importurilor nete de petrol, putem observa foarte usor ca perechea CAD/JPY reprezinta cea mai fidela imagine a corelatiei importuri/exporturi de petrol. Canada este un mare exportator de petrol, spre deosebire de Japonia care este unul dintre cei mai mari importatori. Daca ne uitam la petrol si la perechea CAD/JPY putem observa cu usurinta corelatia pozitiva dintre acestea. Aceasta a fost, in decursul timpului, de peste 85%.

  De Mihai Iacob, Tranding Instructor ForexEDU
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X