www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Privire de ansamblu asupra JPY

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Privire de ansamblu asupra JPY

  Japonia, cea de a 3-a economie ca marime la nivel mondial, a avut cea mai mare rata de crestere economica incepand din anii 1960 pana in 1980 ca urmare a economiei puternic industrializate, a pietei libere si a unui mediu extrem de eficient si de competitiv. La inceputul anilor 1990 insa, explozia economiei japoneze a colapsat, trimitand Japonia intr-o indelungata perioada de recesiune. Acest lucru a dus la scaderea consumului si la deflatie. Deflatia reprezinta scaderea generala a preturilor, cauzata adesea de reducerea ofertei de bani din creditare. Aceasta a avut drept efect secundar cresterea somajului si scaderea preturilor bunurilor de consum. Efectele deflatiei sunt foarte variate si ample si pot duce la inchiderea fabricilor si la cresterea creditelor neperformante acordate companiilor si indivizilor.


  Banca Centrala a Japoniei (BOJ) a incercat combaterea presiunilor deflationiste prin reducerea ratelor de dobanda la zero, ceea ce a dus la cresterea efectiva a ofertei monetare. BOJ-ul a sperat ca politica de dobanda monetara zero sa descurajeze inclinatia spre depozitare a banilor de catre consumatorii japonezi si sa duca la cresterea consumului. De asemenea, BOJ a sperat ca aceasta politica monetara zero sa incurajeze companiile japoneze sa profite de acesti “bani ieftini” pentru a-si finanta planurile de investitii, ceea ce ar fi dus in continuare la stimularea economiei in declin.


  Dar efectul politicii monetare de rata a dobanzii zero a fost acela ca pentru investitorii japonezi monedele straine au inceput sa fie mai atractive, intrucat generau un randament mai bun al investitiilor. Aceeasi politica monetara zero a facut ca yen-ul japonez sa fie o moneda foarte atractiva pentru tranzactii de tip carry trade. Tranzactiile carry trade se bazeaza pe specularea diferentelor dintre ratele de dobanda ale diferitelor valute. Politica economica a Japoniei a dus si mai mult la deprecierea yen-ului, facand din aceasta principala valuta de carry trade. De asemenea, politica de dobanda zero a ajutat la mentinerea surplusului comercial foarte mare pe care il are Japonia.


  Dupa 20 si ceva ani, economia Japoniei da semne de imbunatari majore. Unul dintre motivele acestui optimism este “factorul China”. Fiind cel mai mare partener comercial al Chinei, Japonia inregistreaza mari beneficii de pe urma cresterii economice a Chinei. Beneficiarul cel mai mare a unei eventuale reevaluari a monedei Chinei este yen-ul, in dublu sens. Pe de o parte inregistreaza incasari mai mari rezultate din exporturile catre China, iar pe de alta parte bunurile japoneze devin competitive pe piata globala, avand drept competitor bunurile exportate de economia chineza.


  In Iulie 2006, Banca Centrala a Japoniei a marit rata de dobanda de la 0% la 0,25%, dupa aproape 6 ani. Aceasta modificare majora a semnalat increderea Japoniei in intarirea propriei economii, care dadea semne de crestere accelarata si scadere a somajului. Cresterea ratei de dobanda a reprezentat si un semnal pentru o importanta modificare a politicii monetare, in lupta impotriva deflatiei. In Februarie 2007, Banca Centrala a Japoniei a marit din nou rata de dobanda de la 0,25% la 0,5%.


  Modificarea politicii monetare de dobanda zero, precum si reevaluarea inevitabila a monedei Chinei, au facut ca Yen-ul japonez sa fie una dintre valutele cu cea mai mare volatilitate.


  Odata cu criza din 2008 Japonia a revinit la o politica monetara scazuta, acum dobanda pentru JPY fiind 0.10, acest lucru nu inseamna ca factorul China a iesit din ecuatie si nici ca Yen-ul Japonez nu va mai avea miscari ample.  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X