www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Strategie tranzactionare GBP/USD

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Strategie tranzactionare GBP/USD

  Strategia a fost conceputa pentru a prinde trend-uri pe termen scurt, pe graficul de 2 ore, care sunt identificate prin intersectiile mediilor mobile. MACD este utilizat in cadrul acestei strategii pentru a identifica nivele de iesire pentru pozitiile existente. Intrucat deschiderile de pozitii se bazeaza pe intersectia mediilor mobile, strategia va da cele mai bune rezultate in cazul trend-urilor pe termen scurt. Orice miscare a cursului in interiorul unui interval, in “range”, nu este favorabila aplicarii acestei strategii, intrucat semnalele sunt prea dese si au tendinta de a nu avea rezultate profitabile. Citeste cu atentie regulile de mai jos pentru a invata cum va fi utlizata strategia.


  Perechi valutare:


  GBP/USD


  Grafic:


  Graficul de 2 ore, cu EMA (medie mobila exponentiala) de 3, EMA de 25 de perioade, EMA de 30 de perioade si MACD cu setarile 12, 34, 9.


  Reguli pentru cumparare:


  1. Cand EMA de 3 perioade trece deasupra EMA de 30 de perioade, cumpara 3 loturi.
  2. Stabileste ordinul stop initial pentru toate cele 3 loturi la nivelul EMA de 25 de perioade si foloseste EMA de 25 de perioade ca trailing stop, odata cu evolutia cursului.
  3. Inchide 2 loturi in profit cand linia MACD trece sub linia de semnal si lasa in continuare trailing stop-ul pentru lotul ramas deschis la nivelul liniei EMA de 25 de perioade.
  4. Ultimul lot ramas deschis va fi inchis prin executarea ordinului stop in momentul in care cursul atinge EMA de 25 sau atunci cand strategia genereaza un semnal de vanzare.


  Reguli pentru vanzare:


  1. Cand EMA de 3 perioade trece sub EMA de 30 de perioade, vinde 3 loturi.
  2. Stabileste ordinul stop initial pentru toate cele 3 loturi la nivelului EMA de 25 de perioade; foloseste EMA 25 ca trailing stop, odata cu evolutia cursului.
  3. Inchide 2 loturi in profit cand linia MACD trece peste linia de semnal si lasa in continuare trailing stop-ul pentru lotul ramas deschis la nivelul liniei EMA de 25 de perioade.
  4. Ultimul lot ramas deschis va fi inchis prin executarea ordinului stop in momentul in care cursul atinge EMA de 25 sau atunci cand strategia genereaza un semnal de cumparare.


  Sa luam un exemplu de cumparare pentru perechea GBP/USD:
  1. Prima data cautam intersectia 3 EMA cu 30 EMA. Avand in vedere ca pe graficul zilnic perechea GBP/USD este pe trend ascendent, vom cauta semnale de cumparare; adica vom astepta ca 3 EMA sa treaca peste 30 EMA. Este important sa asteptam ca lumanarea sa se inchida pentru a avea confirmarea intersectiei. Nivelul la care a deschis urmatoarea lumanare, cea rosie din dreptunghi, a fost de 1.9689. Acesta este pretul de vanzare. Avand un spread de 3 pipsi, vom cumpara 3 loturi de GBP/USD la 1.9692.


  2. Putem vedea in fereastra deschisa ca 25 EMA era la nivelul de 1.9659 in momentul in care am deschis pozitiile. Deci stabilim ordinul stop initial la 1.9659. Vom modifica acest stop, in sus, de fiecare data, la inchiderea fiecarei lumanari. Acesta este modul in care ne protejam castigul potential.


  3. In mod normal vom inchide 2 dintre loturi in momentul deschiderii primei lumanari dupa ce MACD intersecteaza in jos linia de semnal MACD. Vom lasa cel de al 3-lea lot deschis, avand trailing stop pentru acesta. In acest exemplu, piata a scazut pana la nivelul 25 EMA inainte de intersectarea MACD, inchizandu-ne astfel toate cele 3 loturi la nivelul de 1.9733. Am facut, in acest caz, un profit de 41 pipsi pe fiecare lot in parte.


  Este important de retinut ca graficul minim care poate fi folosit pentru acesta strategie este cel de 2 ore. Perechile valutare care includ GBP au o volatilitate mai mare in comparatie cu alte valute. In consecinta, rezultatele obtinute prin utilizarea graficului de 1 ora nu au fost atat de bune ca in cazul utilizarii graficului de 2 ore.

  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X