www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Scurta istorie a GBP

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Scurta istorie a GBP

  Lira sterlina este moneda Marii Britanii. Inainte de cel de al 2-lea Razboi Mondial, Lira sterlina era moneda “lumii”, moneda cu cea mai mare stabilitate si cea mai folosita in toata lumea. Dolarul american a luat locul lirei sterline, devenind valuta “mondiala” in anii care au urmat celui de al 2-lea Razboi Mondial.

  Lira sterlina este una dintre cele mai tranzactionate valute din intreaga lume, alaturi de dolarul american, yen-ul japonez, franc-ul elvetian si Euro. Este una dintre valutele cu cea mai mare valoare. Adesea este denumita si “cable” (cablu), aducand aminte de cablul trans-atlantic care unea Statele Unite si Marea Britanie.


  Marea Britanie, una dintre puterile mondiale si centrele financiare de varf, are o economie de tip capitalist, fiind cea de-a 4 in lume din punctul de vedere al schimburilor valutare si pe locul 6 in ceea ce priveste puterea de cumparare a paritatii (PPP). In decursul ultimelor 3 decade, Guvernul a vandut multe din proprietatile pe care le detinea, prin programe de privatizare, contribuind astfel la cresterea averii acestui stat.


  Agricultura este bine dezvoltata, avand un grad avansat de automatizare, fiind eficienta conform standardelor europene. Productia reprezinta aproximativ 60% din necesarul propriu si este realizata cu doar 1% din forta de munca. Marea Britanie are rezerve mari de carbune, gaze naturale si petrol; productia energetica reprezinta 10% din PIB, fiind unul dintre cele mai mari procente la nivelul statelor industiale.


  Serviciile, in mod particular cele bancare, asigurarile si serviciile aferente afacerilor, au de departe cea mai mare contributie la PIB-ul acestui stat. Industia inregistreaza o diminuare a rolului pe care il are, desi Marea Britanie este inca, la nivel european, cel mai mare producator de armamente, de produse petroliere, de calculatoare, televizoare si telefoane mobile. Turismul are de asemenea o mare importanta: cu peste 24 de milioane de turisti anual, (China avand 33 iar Austia 19.1), Marea Britanie ocupa locul 6 din punctul de vedere al destinatiilor turistice importante din lume.  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X