www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Strategia de tranzactionare "RSI Fade"

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Strategia de tranzactionare "RSI Fade"

  Perechi valutare :

  EUR/USD
  EUR/GBP
  EUR/CHF
  EUR/JPY


  GRAFIC:

  1. Foloseste graficul de 1 ora cu RSI de 14 perioade
  2. Identifica maximul si minimul din ultimele 24 de ore, de la 5pm la 5 pm ora NY(00-00 ora Romaniei)


  Reguli pentru cumparare:

  1. Asteapta ca RSI sa scada sub nivelul de 30 pe parcursul uneia dintre ultimele 3 lumanri/bare.


  NOTA: exista cazuri in care nivelul de inchidere al RSI nu este sub 30, dar daca RSI a fost sub acest nivel in timpul formarii lumanrii de 1 ora, acesta este un semnal valabil


  2. Cumpara 2 loturi separate atunci cand pretul este cu 10% peste minimul intervalului.


  3. Calculeaza nivelul de 50% al intervalului. Scade acest numar din pretul de intrare. Rezultatul este nivelul la care va fi stabilit ordinul stop pentru ambele loturi cumparate.


  4. Un ordin limita va fi stabilit pe una dintre pozitii la nivelul maxim tranzactionat in ziua anterioara. Pentru cel de al 2-lea lot nu exista ordin limita. Acesta va fi monitorizat manual.


  5. Atunci cand primul ordin limita este atins, ordinul stop pentru lotul ramas deschis va fi mutat la nivelul de profit zero, calculat pentru ambele pozitii deschise.


  6. Pentru lotul ramas deschis, cand pretul atinge nivelul egal cu 2X valoarea intervalului calculat pornind de la minimul acestuia, vom plasa ordinul stop la un nivel egal cu intervalul plus minimul intervalului. De fiecare data cand cursul creste cu o marime de interval, vom muta stop-ul mai sus cu valoarea intervalului.


  Exemplu: Maximul intervalului este 1.2100 si minimul este 1.2000, intervalul fiind de 100 de pipsi. Primul lot este limitat la 1.2100. Cand cursul creste ajungand la 1.2200 (2X valoarea intervalului de la minimul acestuia) vom plasa ordinul stop pentru cel de al 2-lea lot la nivelul de 1.2100 (maximul intervalului). Pe masura ce cursul creste cu cate 100 de pipsi (valoarea intervalului) vom ridica ordinul stop cu cate 100 de pipsi. Deci daca pretul creste la 1.2300, stop-ul nostru va fi mutat acum la 1.2200. vom continua sa mutam ordinul stop in acest mod pana cand fie oridinul stop va fi atins, fie vom avea un semnal de tranzactionare in directia opusa.


  Reguli pentru vanzare:

  1. Asteapta ca RSI sa treaca sa nivelul de 70 in timpul uneia dintre ultimele 3 lumanari/bare.


  NOTA: exista situatii in care nivelul de inchidere al RSI nu va fi peste 70, dar daca RSI a fost peste 70 oricand in timpul formarii lumanarii de 1 ora, acesta este un semnal valabil.


  2. Vinde 2 loturi atunci cand pretul este cu 10% mai mic decat maximul intervalului.


  3. Calculeaza 50% din interval. Aduna rezultatul cu pretul de intrare. Rezultatul este nivelul la care va fi stabilit ordinul stop pentru ambele loturi.


  4. Ordinul limita va fi stabilit pentru unul dintre cele 2 loturi la nivelul minim al intervalului. Pentru cel de al 2-lea lot nu exista ordin limita. Acesta va fi stabilit calculat si modificat manual.


  5. In momentul in care primul ordin limita este executat, ordinul stop pentru lotul ramas deschis va fi mutat la nivelul de profit zero, calculat pentru ambele loturi deschise.


  6. Pentru lotul ramas deschis, atunci cand pretul scade la un nivel care este egal cu 2X valoarea intervalului, calculat din maximul acestuia, vom muta ordinul limita la un nivel egal cu minimul intervalului. De fiecare data cand piata scade cu o marime de interval, vom muta ordinul limita cu aceeasi valoare a intervalului.


  Exemplu: Maximul intervalului este 1.2100 si minimul este 1.2000, intervalul fiind de 100 de pipsi. Primul lot va avea ordinul limita 1.2000. Atunci cand cursul scade la 1.1900 (2X valoarea intervalului calculata de la maximul acesteia) vom stabili ordinul stop pentru cel de al 2-lea lot la 1.2000 (minimul intervalului). Pe masura ce cursul scade cu cate 100 de pipsi (valoarea intervalului) vom muta ordinul stop mai jos cu cate 100 de pipsi. Astfel, daca cursul scade la 1.1800, ordinul stop va fi mutat la 1.1900. Vom ajusta manual ordinul stop in acest mod pana cand fie acesta va fi executat, fie va fi generat un semnal de tranzactionare in directia opusa.


  Sa luam un exemplu de cumparare pentru perechea EUR/USD:
  1. Primul lucru pe care il facem este sa urmarim trecerea RSI sub nivelul de 30. Avand in vedere ca pe graficul zilnic perechea EUR/USD este pe un trend ascendent, vom cauta oportunitati de cumparare, ceea ce inseamna coborarea RSI sub nivelul de 30.


  2. Acum trebuie sa calculam maximul si minimul din sesiunea anterioara, adica de la 5PM la 5PM, ora de NY din ziua precedenta. Putem vedea pe grafic ca minimul a fost 1.3431 si maximul 1.3478, deci un interval de 47 pips.


  3. Vrem sa cumparam 2 loturi distincte la 10% peste minimul intervalului in care s-a tranzactionat in ziua anterioara. De vreme ce intervalul de ieri a fost de 47 de pipsi, 10% din acesta reprezinta 4,7 pipsi. Vom rotunji la 5 pipsi. Adunam 5 pipsi la minimul tranzactionat in ziua anterioara si va rezulta un curs 1.3436. Minimul de ieri 1.3431 plus 5 pipsi este 1.3436. Motivul pentru care cumparam doua loturi distincte este pentru a le putea gestiona pe fiecare separat. Aceasta este singura modalitate prin care putem stabili ordine stop diferite pentru fiecare lot in parte!.


  4. Stabilim ordinul stop pentru fiecare lot la 1.3412. Acest nivel rezultat prin scaderea jumatatii intervalului de ieri din pretul la care am deschis pozitiile. Intervalul de ieri a fost de 47 pipsi, impartit la 2 inseamna 23.5 pips. Rotunjom rezultatul la 24 pipsi. Cursul la care am deschis noi pozitiile era 1.3436 minus 24 pipsi, rezulta 1.3412.


  5. Stabilim ordinul limita, pentru incasarea profitului, pe un lot la nivelul maxim tranzactionat in ziua anterioara, adica la 1.3478. Nu stabilim ordin limita pentru cel de al 2-lea lot.


  6. Piata creste si ordinul limita ne este executat la 1.3478, rezultand un profit pentru un lot de 42 pipsi. In acest moment, vom muta ordinul stop pentru cel de al 2-lea lot la nivelul de intrare, adica la 1.3436.


  7. Piata scade si ne este executat ordinul stop stabilit pentru cel de al 2-lea lot, la nivelul de 1.3436.


  In timp ce al 2-lea lot a fost inchis la nivel de profit 0, am realizat un castig din primul lot de 42 pipsi. Vor exista situatii in care piata va continua sa creasca si vom avea castiguri mai mari. Dar cu acest exemplu am vazut avantajul de a incasa profitul pe o pozitie, pentru a ne asigura un profit minim din acesta tranzactie.


  Este important sa ne asiguram ca pretul de intrare sa fie atins in cele 3 lumari din timpul miscarii RSI sub nivelul de 30 in cazul unui semnal de cumparare, sau peste 70 pentru un semnal de vanzare. Aceasta ne ofera continuitatea de care avem nevoie pentru stabilirea conexiunilor dintre nivelurile tranzactionate de la o sesiune la alta. Desi pot exista multe lumanari la rand peste 70 sau sub 30, dar cea mai recenta trebuie sa fie in intervalul de 3 lumanari fata de nivelul de intrare.
  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X