www.radeberry.com

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Indicatori economici importanti ai SUA

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Indicatori economici importanti ai SUA

  Non-Farm Payrolls:

  Non-Farm Payrolls (Statele de plata, cu exceptia celor din agricultura) s-a dovedit a fi unul dintre cei mai importanti indicatori fundamentali din istoria recenta a Statelor Unite. Reprezentand numarul de noi anagajati in fiecare luna, exceptand industria agricola, un NFP pozitiv sau negativ poate face ca piata sa se miste foarte mult. O cifra mai buna decat cea astepata duce, in general, la cresterea dolarului american, in timp ce o cifra mai proasta face ca, de obicei, dolarul sa fie vandut puternic. Mai exista si o alta componenta si anume somajul, care este publicat in aceeasi zi. Rata somajului masoara numarul de oameni care nu au loc de munca si isi cauta unul. Daca acesta cifra este in scadere, acest lucru inseamna ca oamenii care isi cauta locuri de munca au inceput sa gaseasca unde sa lucreze, rezultand ca este posibil ca mediul de afaceri sa fie in crestere si deci si economia. NFP-ul este un numar, format din 5-6 cifre, in timp ce somajul este un procent. Un NFP in crestere si o rata a somajului in scadere sunt, in general, semnale pozitive pentru dolar, si invers. Tranzactionarea NFP si a ratei somajului poate fi foarte dificila, deoarece, de multe ori, traderii nu pun pret pe componenta esentiala a acestora, ci mai degraba isi vor concentra atentia pe ceea ce le intareste asteptarile initiale. Totodata, publicarea noilor date produce o mare volatilitate a pietei.


  Decizia FOMC de rata a dobanzii:

  Deciziile referitoare la rata de dobanda pentru Fondurile Fed-ului (Rezeva Federala a Stateor Unite) sunt foarte importante atunci cand tranzactinam dolarul american. Atunci cand Fed-ul creste rata de dobanda, randamentele activelor in dolari vor fi mai mari, ceea ce va atrage, in general, mai multi traderi si investitori. Daca rata de dobanda este scazuta, atunci si randamentele vor fi mai mici, ceea ce inseamna ca investirorii vor fi mai putin dispusi sa investeasca in dolari americani. Anuntarea noii rate de dobanda se face intodeauna printr-o declaratie de presa in cadrul careia Fed-ul prezinta, pe scurt, propria opinie asupra stadiului economiei. Termenii utilizati in cadrul acestei declaratii sunt foarte atent urmariti de catre piata. De multe ori, decizia in sine este deja luata in pret de catre piata. Atunci cand decizia este conform asteptarilor, piata se va misca foarte putin. In schimb, declaratia Fed-ului este analizata cuvant cu cuvant pentru a gasi indicii cu privire la ce va decide Fed-ul in cadrul urmatoarei intruniri. Este de retinut, deci, ca decizia ratei de dobanda in sine este mai putin importanta. Piata pune mai mult accent pe asteptarile din perioada urmatoare in ceea ce priveste modificarile acesteia.
  Vanzarile din sectorul retail:

  Cifra vanzarilor din sectorul de retail face parte din seria de indicatori fundamentali cheie publicati in decursul unei luni. Pentru ca masoara cifra vanzarilor si, deci, cat cumpara consumatorii, o cifra buna poate determina cresterea dolarului deoarece acesta poate indica intarirea economiei americane, in timp ce o cifra mai proasta decat cea asteptata poate duce la scaderea dolarului. Logica din spate consta in faptul ca daca consumatorii cheltuiesc mai mult, afacerile merg din ce in ce mai bine, deci si economia va incepe sa creasca, iar pentru a tine inflatia in frau in astfel de perioade, este posibil ca Fed-ul sa creasca ratele de dobanda, toate acestea fiind in favoarea dolarului american. Traderii tind sa utilizeze acest indicator doar in conexiune cu altii, cum ar fi increderea consumatorilor si IPC-ul. Din acest motiv volatilitatea din momentul publicarii acestui indicator nu va fi foarte mare, exceptand evident cazul in care noile cifre depasesc extrem de mult asteptarile.


  Certificatele US de Trezorerie cumparate de straini (TIC Data):

  Fluxul international de capital de trezorerie (TIC) indica cumpararile nete de titluri de catre straini; acest indicator masoara suma titlurilor emise de trezoreria americana si a activelor in dolari detinute de catre straini. Caracteristica cheie a acestui indicator este aceea ca masoara tipul de investitori: investitori guvernamentali sau privati. De regula, atunci cand guvernele altor state investesc in active denominate in dolari, acest lucru indica optimism in ceea ce priveste dolarul, deoarece guvernele dovedesc incredere in stabilitatea monedei americane. Dintre toate bancile centrale, cele mai importante sunt detinerile celor din Asia, cum ar fi China si Japonia. O scadere a cererii din partea acestor doi giganti ai detinerilor de titluri guvernamentale americane poate duce la scaderea dolarului. In ceea ce priveste suma generala a investitiilor straine, piata considera un semnal pozitiv situatia in care cumpararile sunt mai mari decat necesarul de finantare a deficitului comercial pentru luna respectiva. In caz contrar, inseamna ca intrarile de dolari nu sunt suficiente pentru a acoperi iesirile de fonduri din tara. Ca nota suplimentara, fondurile de hedging investesc, in general, pe perioade mai scurte de timp, in comparatie cu alte tipuri de investitori.


  Balanta comerciala:

  Indicatorul masoara exporturi nete minus importuri nete si este negativ, deoarece SUA este un stat “consumator”. O crestere a deficitului balantei comerciale arata ca SUA cheltuieste “prea mult” pe bunuri si servicii straine. Traderii vor considera ca semnal de apreciere pentru dolarul american o balanta comerciala in scadere si de depreciere in cazul cresterii diferentei dintre exporturi si importuri. Balanta comerciala este publicata chiar inainte de Indicatorul contului curent si din acest motiv ajuta la formarea expectatiilor si a luarii in pret pentru cel de al 2-lea indicator.  Balanta contului curent:

  Contul curent arata deficitul total acumulat de SUA fata de alte state intr-un trimestru. Traderii vor considera o cifra in crestere ca fiind de rau augur pentru SUA si, in consecinta, vor vinde dolarul, in timp ce o cifra in scadere va duce la aprecierea (cresterea) acestei monede. De obicei, deficitul de cont curent este finantat din cumpararile nete de tituri de catre straini, dar, in cazul in care nu se intampla acest lucru, vom putea asista la vanzari masive ale dolarului american. In plus, datorita faptului ca este publicat dupa balanta comerciala, nivelul asteptat de piata va fi luat in pret. In consecinta, un alt nivel decat cel asteptat va produce o mare volatilitate a dolarului american.


  Indicele preturilor de consum (CPI)/ Indicele preturilror producatorilor (PPI):

  Indicele preturilor de consum este unul dintre indicatorii de baza pentru masurarea inflatiei. Multi investitori si Fed-ul monitorizeaza in mod constant nivelul acestui indicator pentru a-si face o parere cu privire la evolutia ratelor de dobanda. Ratele de dobanda sunt foarte importante nu doar pentru impactul direct pe care il au asupra intrarilor de capital in tara, dar si pentru carry-trade-ul pe dolarul american. Daca nivelul inflatiei este mai mare decat cel asteptat, traderii vor considera ca fiind foarte probabila o crestere a ratei de dobanda si vor cumpara dolarul american.; in caz contrar, un nivel sub cel prognozat va face ca traderii sa astepte decizia efectiva a Fed-ului. Pe scurt, o scadere a CPI este mult mai dificil de tranzactionat decat o crestere a acestuia, tocmai datorita interpretarii diferite. O crestere semnificativa a CPI va duce la o crestere a dolarului american, dar o scadere a acestui indicator nu va duce in mod necesar si la scaderea valutei. CPI masoara inflatia la nivel de retail (consumatori), iar PPI masoara inflatia la nivelul producatorilor.
  Produsul intern brut (GDP)

  Produsul intern brut din SUA reprezinta indicatorul de ansamblu (bunuri si servicii) din economia americana. Daca cifra este in crestere, economia este in crestere, in acest caz, de cele mai multe ori dolarul american se va aprecia. Daca indicatorul este sub asteptari sau la nivelul acestora, este posibil sa urmeze un val de scadere a dolarului. Reactia este in stransa legatura cu ratele de dobanda. Traderii se vor astepta ca o economie in crestere sa genereze inflatie si, in consecinta, la o crestere a ratelor de dobanda. Asemanator indicatorului “CPI”, o scadere a PIB-ului este mult mai greu de tranzactionat. Pentru ca o scadere a acestui indicator nu inseamna neaparat si scaderea economiei. Pe de alta parte, un nivel peste cel asteptat va duce, de regula, la cresterea dolarului pentru ca o economie in crestere va impune, mai devreme sau mai tarziu, rate de dobanda mai mari pentru a tine inflatia sub control. In ultima perioada insa, PIB-ul american nu mai are accelasi impact asupra pietei, deoarece majoritatea componentelor sale sunt publicate in avans.  De Mihai Iacob, Trading Instructor ForexEDU
  Tranzactioneaza pietele financiare ALTFEL !
  Community trading este un concept unic bazat TRANSPARENTA ABSOLUTA pe INTERACTIUNE PERMANENTA si intre traderi. Este singurul mediu in care vei dori sa tranzactionezi in viitor.
  ★PLATFORMA UNICA - 4 ani de eforturi continue alaturi de TOOMIT pentru dezvoltarea unei platforme care sa poata satisface rigorile unui nou concept.
  ★TRANSPARENTA100 %- Singura platforma in care toti traderii pot interactiona intre ei, fie ca au conturi reale sau demo.
  ★CONTURI SEGREGATE - Fondurile clientilor sunt separate de conturile companiei si nu pot fi folosite in scopuri operationale.
  ★REGLEMENTAT CYSEC - trade.Berry este o marca R Capital Solutions, autorizata de CySec cu licenta 246/14 si pasaportata in Romania cu Decizia ASF 1687/2014
  PROBEAZA FARA RISC CU UN CONT DEMO!
Working...
X