Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Supply & Demand Trading în stil Kenneth Lee

Discuţia "Supply & Demand Trading în stil Kenneth Lee" din forumul Discuţii generale; eur-usd, astept 3 nivele de unde sa incep sa vand....

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 13 decembrie 2011, 08:39
Trader Junior

Data înscrierii: decembrie 2009
Posturi: 22
bobyv87 e pe drumul cel bun
eur-usd, astept 3 nivele de unde sa incep sa vand.
Imagini ataşate (micşorate)
eur-usd.gif 
Afisari: 27 
Marime: 19.3 KB
ID: 6586  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 14 decembrie 2011, 06:23
Trader Junior

Bai fratilor, e plin de supply and demand-uri si nu mai posteaza nimeni??? Cred ca o sa ajung bogat astazi
eur-usd.gif 
Afisari: 24 
Marime: 16.7 KB
ID: 6592   aud-usd.gif 
Afisari: 25 
Marime: 17.0 KB
ID: 6593   gbp-jpy.gif 
Afisari: 21 
Marime: 20.8 KB
ID: 6594   gbp-usd.gif 
Afisari: 21 
Marime: 19.6 KB
ID: 6595   nzd-usd.gif 
Afisari: 24 
Marime: 17.0 KB
ID: 6596  

Last edited by bobyv87; 14 decembrie 2011 at 06:31.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 14 decembrie 2011, 08:17
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Suntem aici, dar prinşi cu alte treburi.

Întradevar e destul de plina piaţa de oportunităţi. Alege-le pe cele mai bune cu cel mai mare scor şi nu uita să ţi cont de direcţia trendului de pe TF-urile superioare.

Pe NZDUSD îmi pare prea strâmt supply-ul tău. Poate ar trebui mai larg...
Vechi 06 ianuarie 2012, 13:58
Trader Junior

nu mai scrie nimeni pe aici? . Ceva supply-uri si demnand-uri interesante au fost si in decembrie. Din nefericire au fost si multe fake. Sa speram ca luna ianuarie va fi ceva mai buna din punctul asta de vedere.
Vechi 11 februarie 2012, 12:29
hcristea's Avatar
Papa Dragon

GBPUSD

Daily a ajuns in partea de jos a zonei de supply Weekly. Trendul mare este bearish (vezi LL-HL-LL-HL pe TF Daily & Weekly). Vineri a închis sub close-ul ultimelor 8 zile ceea ce este un semn că momentumul UP e cam gata şi cel down creşte. Vezi şi analiza lui oltciter aici.

Pe TF m30, preţul a ajuns intr-o zonă de demand vineri seara şi a ricoşat un pic de acolo. Dar fiindcă lichiditatea a fost scăzută pt că traderii mari nu mai erau în piaţă, s-ar putea ca pretul să nu urce din această zonă săptămâna viitoare.

Dacă urcă, avem o zonă de supply de unde dacă pretul ajunge frumos la ea, atunci un SELL are mare probabilitate de succes mai ales că este şi pe trend.

De urmărit:
gbpusd_d1_11.02.png 
Afisari: 27 
Marime: 32.1 KB
ID: 6783   gbpusd_m30_11.02.png 
Afisari: 28 
Marime: 28.1 KB
ID: 6784  
Vechi 16 februarie 2012, 20:16
Ovidiu's Avatar
Trader

Data înscrierii: octombrie 2008
Locaţie: Arad
Posturi: 158
Ovidiu e pe drumul cel bun
Salutare HCristea,
Am inceput "antrenamentul" cu aceasta metoda de vreo 2 saptamini...cu plusuri si cu minusuri....deocamdata mai mult cu minusuri
Urmaresc threadul de anul trecut, dar am fost ocupat cu "fata morgana" a lui Maxu......da, cu basketul...din pacate inca nu am "prins-o"...

Azi dimineata am pregatit ordinul pe EU ...dar am ratat intrarea/activarea pt 2 pipsi !!!!.......apoi am mutat ordinul mai sus, in speranta ca mai sint ordine buy in acea zona.
Celelalte 3 ordine (EJ, GU, AU) le-am pus dupa ce pretul a explodat...tot cu aceeasi speranta...
Pe EJ am pregatit ordinul pe o zona swap (zona se vede mai bine pe M30).

Acum apelez la experienta ta de pina acum cu aceasta metoda (te "urmaresc" si pe FF) : crezi ca zonele Demand marcate vor fi valide in viitor ?
sd.jpg 
Afisari: 25 
Marime: 280.4 KB
ID: 6813  
Vechi 17 februarie 2012, 10:09
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Salut Ovidiu,

O zonă de supply/demand poate să ţină de mai multe ori. Dar şansele cele mai mari sunt atunci când preţul ajunge prima dată la acea zonă de la crearea ei.

Analogia folosită de Sam Seiden e cea cu tăiatul unui copac. De fiecare dată când dai cu toporul in trunchi, iei o parte din masa lemnoasă. În timp nu mai rămâne masă lemnoasă destulă şi reuşeşti să dobori copacul. E greu să tai copacul dintr-o lovitură. E uşor numai dacă copacul e subţire. La fel e şi cu zonele de supply & demand. E greu de trecut de prima dată printr-o zonă. Si atunci tu pariezi pe faptul că zona va ţine prima dată.

Dacă pretul se apropie de zonă dar nu o atinge, însemnă că the big boys concurează pt preţul acela.

Postează aici zonele pe care le vezi să povestim. Nici eu nu sunt expert, încă învăţ.
Vechi 17 februarie 2012, 10:52
Ovidiu's Avatar
Trader

Multumesc H...o sa incerc de acum incolo sa pun ceea ce "vad" eu.

Legat de cit de mult poate sa "tina" o zona....se vede foarte clar pe AU, H4...
A ricosat de 2 ori din Supply si de 3 ori din Demand...chiar foarte rar am vazut asa ceva pe grafice...

Ce am inteles eu pina acum/ modul de aplicare a regulilor :
- alegi zonele S/D pe TF cit mai mare (H4-Daily), dar numai zonele din care pretul a plecat cel mai puternic si la care nu s-a mai intors inca...sau cel mult o data....adica sa fie cit mai fresh posibil
- tot pe acest TF, se verifica si directia trendului....pt ca "trend is your friend"
- pentru o intrare cit mai buna , se coboara pe TF mai mic (2 unitati, dupa Ken...), M30 - H1 si se plaseaza un PO, setat SL si TP.
- pentru intrari "chirurgicale", se poate cobori si mai jos (M5-M15)
- tot pe aceste TF-uri mici, se pot vedea mai clar zonele de swap, care de regula din evidentiate de DOJI (sau luminari cu body foarte mic incadrate de 2 luminari cu body mare) si unde se poate trasa foarte exact linia de Suport/Rezistenta clasica.

..daca mai sint completari/optimizari, va rog sa le faceti.
Vechi 17 februarie 2012, 12:27
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Eu ţi-aş recomanda să nu urmăreşti zonele pe TF mare după care să cobori pe TF mic. Alege un timeframe pe care poti sta şi tranzacţionează-l pe acela la început. Bineînţeles, tine cont de ce se întâmplă pe TF-urile mai mari, dar încearcă să identifici zonele de SD de pe TF-ul pe care tranzacţionezi.

bazele să fie cât mai compacte şi foloseşte sistemul de Odd Enhancers. Este descris in PDF-ul din primul post. I tradeurile cu cea mai mare notă.

La primul touch poţi să foloseşti pending order. La celelalte touches aşteaptă confirmare de la Price Action.

Dacă eşti pe trend, atunci poţi să tragi la BE când preţul ajunge la prima zonă SD opusă (dacă eşti LONG atunci când ajunge la prmul supply, muţi la BE, şi invers pt Short)

Dacă eşti countertrend, TP la prima zona SD opusă trade-ului tău.

Fi generos cu SL-urile şi ia profit. Chiar dacă ai impresia că ai ratat o mişcare mare, la început ia profit mai repede.
Vechi 17 februarie 2012, 12:34
Trader

Data înscrierii: octombrie 2010
Posturi: 68
deltatrade e pe drumul cel bun
idee de backtest pentru metoda asta.
bara-mare1.jpg 
Afisari: 12 
Marime: 83.4 KB
ID: 6817  
Vechi 17 februarie 2012, 12:39
hcristea's Avatar
Papa Dragon

EURUSD m30

Pe EURUSD M30 văd o zonă de demand.

Este un swap, practic pretul a trecut print-un supply mic.
Ce-mi place:
- este foarte strâns doar 15 pipşi,
- preţul a plecat din demand puternic (2 bări verzi)
- s-a dus mai mult de 2 ori baza.
- trendul imediat este bullish (HH-HL-HH)
- a încercat să revina dar nu a atins zona, ceea ce-l face fresh.

Nu-mi place:
- wick-urile lungi ale lumânărilor din bază. asta imi zice că s-ar schimbat trade-uri acolo pe toată lungimea lumânărilor şi asta nu prea face baza compactă.

Pretul a intrat intr-o zonă de supply anterioară şi face Higher Highs, ceea ce nu-i prea bine pt zona de supply şi s-ar putea să nu mai rămână ordine acolo, deci dacă coboară inspre demand, cred că sunt şanse de reuşită pt un long.

Mă gândesc să o tranzacţionez cu jumate riscul totuşi, baza fiind mică şi nu sunt foarte sigur că-i destul demand acolo.
eurusd_m30_17.02.png 
Afisari: 18 
Marime: 18.5 KB
ID: 6816  
Vechi 17 februarie 2012, 13:04
Ovidiu's Avatar
Trader

Mersi pt recomandari. Am sa incerc sa le aplic cit mai bine.

Pe EU am vazut si eu zona de demand dar si pe cea de supply....
Am pregatit un PO buy la 1.3060...in jurul lui 1.3050 mi se pare o zona swap...

In piata mi s-a activat un ordin buy pe AU, la 1.0760...a mers bine, pina a dat in zona Suply de pe H4......SL e la 1.0710, sub zona de demand de pe M30...sa vedem cum va evolua piata...
Vechi 17 februarie 2012, 13:54
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Ovidiu, pe ce timeframe tranzacţionezi?
Vechi 17 februarie 2012, 15:49
hcristea's Avatar
Papa Dragon

AUDUSD M30

Uite un demand level pe M30 AUDUSD.

Baza arată foarte bine, în mijlocul unei mişcări mari bullish, câţiva au vândut, apoi preţul a stat, după care a urcat iar pe momentul bullish mare: Drop - Base - Rise.

Preţul a venit puternic înspre bază şi n-a atins-o că s-au îngrămadit să cumpere câţiva barosani. Deci e HOT.

Nu mi s-a activat ordinul, el fiind câţiva pişi mai jos. Să vedem dacă mai revine pretul iar în zonă înainte să o ia în sus.

Raţionamentul e: dacă s-au grăbit să cumpere la 1.0730, atunci cred că vor cumpăra şi la 1.0720. E preţ mai bun nu?
audusd_m30_17.02.png 
Afisari: 20 
Marime: 25.3 KB
ID: 6819  
Vechi 17 februarie 2012, 16:26
Ovidiu's Avatar
Trader

...legat de TF-ul de tranzactionare...cam aici e "buba"...
am inceput pe M30, ca asa am vazut la Ken...a mers bine...apoi rau...apoi rau...apoi rau...
Reanalizand, am vazut ca ma lovesc de Supply /Demand de la TF-urile mari...
deci am zis sa ma mut pe TF mare....de aceea am postat graficele pe H4.
Inca nu stiu rezultatul "mutarii"...mutarea fiind prea "fresh"

Deocamdata oscilez intre H4 si M30...
As inclina spre H4 si din cauza ca nu intotdeauna am timp la lucru ca urmarsc graficele si ordinele puse in piata si sa reactionez la ce face piata.
Am postat ceea ce am inteles eu din metoda mai mult "pentru mine"....sa vad daca am inteles corect metoda prin "raspunsurile" pe care le primesc de la tine...sau de la altii care mai utilizeaza aceasta metoda.
Se pare ca am inteles-o destul de bine.....ziceai tu ca ti s-a aprins ceva beculet la un moment dat....si al meu a inceput sa palpaie destul de des si citeodata chiar sta aprins...
..sper sa nu se mai stinga...

so....revenind la grafice...
ordinul pe AU care s-a activat a trecut "la mustata" pe linga SL...SL care este exact sub minimul la care s-a oprit luminarea actuala !!...phiu...
Am vazut zona de demand de care zici si tu....si...iar s-a aprins beculetul : inseamna ca incep sa vad corect zonele....doar ca inca nu am curaj sau nu reactionez la ceea ce vad...(asta se trage si din multele nereusite de-a lungul celor 4 ani de forex......"oare fac bine....oare nu fac bine")
Aici s-a vazut diferenta dintre noi precum si experienta ta mult mai mare cu aceasta metoda. Sper sa nu mai ratez asa usor zonele...si sa-mi fac la timp si corect "temele".

Azi nu voi mai posta - pregatiri pt maine, plecam cu family la ski la Rausor, in Retezat.
Dar de luni voi reveni cu "temele" facute....si sper sa avem multe de discutat.
Apropo...cite perechi urmaresti ?...1 - 4 - toate Majors ?
Eu m-am rezumat doar la 4...deocamdata...EU, EJ, GU, AU.

W-e placut la toata lumea.

Last edited by Ovidiu; 17 februarie 2012 at 16:32.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On