Discuţia "Strategie: Stochastic + MultiTrend" din forumul Discuţii generale; Salut!
Va expun strategia pe care o voi testa de saptamana aceasta (datorita MultiTrend, care ...
Pe Multitrend ne intereseaza indicatia pe H4. Daca avem Up, atunci pe 15 min urmarim cand Stochastic se duce la nivelul de 20 (ambele Sto). La inchiderea lumanarii se ia Buy, cu un SL de 25 si TP de 25 minim. Se posteaza in asteptare ordin de valoare dubla, de acelasi sens la nivelul SL initial. Daca intre timp de modifica trendul pe H4, se anuleaza ordinul in asteptare dublat. Daca nu se modifica trendul si totusi atinge si al doilea SL, urmatorul semnal se "sare" si se analizeaza piata la urmatorul semnal.
Strategia, fara Multitrend mi-a dat rezultate bune in 3 saptamani, dar luam in orice directie, si ma bazam doar pe Sto. Si dublam ordinele pana castigam...mai exact pana am dat de un trend marisor, si s-a dus intr-o zi 10% din cont...acum, luand semnale doar pe trendul mare si limitand pierderile la max 2 ordine, sper sa fie profitabila pe termn lung..
ca sa fim si mai prudenti, cred ca la al doilea ordin, in loc de dublarea valorii ordinului, am putea sa marim TP-ul...adica setam un TP de 35 pip si SL de 25 pip.
Asa, daca pierd 2 ordine la rand, trebuie sa recuperez doar 2, in loc de 3 ordine standard, cum era gandita initial. Daca totusi al doilea da in TP, o sa acopere prima pierdere si ceva peste ;-)
ok...primul ordin inchis manual la 18 pips, pt ca in afara de 4h care e Up, pe TOATE celelalte TF, MultiTrend imi arata down...si mi s-a parut ca si-a pierdut avantul pe la 18 pips, si am zis sa iau profitul atat cat e...
rezultat pana acum + 18 pips
LE: am inchis "la tzanc" :-D
Last edited by ciprianeagu; 14 noiembrie 2011 at 11:01.
ordin short luat aseara, inchis in TP manual 41 pips (ca am setat gresit tp cu 100 pips mai jos ...da' il consider TP normal de +35), si inca unul in dim asta, de 35 pips
rezultat = 88 pips in 2 zile, pana la ora asta
am mai avut un ordin luat short, insa imediat sub nivelul de 80 al Sto a intors, si de aceea l-am luat...ulterior cursul a mai urcat si s-a dus in SL...insa acolo aveam celalalt ordin in asteptare care a atins TP...rezultat in seara asta -25+35=+10
98 pips in 2 zile
cine ma invata si pe mine de unda naiba setez ora pe MT4?...ca-mi arata pe chart cu 7 ore in urma fata de Romania, ora actuala....
Spargi serverele brokerului si i-ti schimbi ora in MT ul tau
Nu se schimba in MT4, e setat de catre broker pentru toti, nu face nimeni exceptie de la regula
Acum, daca ne intoarcem la strategie, o mica observatie: ca sa mai triem un pic din SL, am decis sa astept semnal pe 15 min, cand am trend identic si pe 1h si pe 4h...se vede din chartul atasat ce vreau sa zic...pe 4h am down, dar pe 1h am up si-mi lovea cele 2 sl la rand dupa calculele mele...bine ca dormeam atunci
Salut!
la Oanda poti sa-ti faci cate subconturi vrei. De exemplu eu am contul PRimary si un singur subcont, denumit sugestiv contra-trend ...pe care mai fac hedge cand vad ca o ia invers cursul decat ma asteptam....raspuns: pe acelasi cont NU, dar iti deschizi un subcont (sau cate vrei), iar ceea ce faci pe ele nu au nici cea mai mica legatura...deci la Oanda poti sa faci hedge daca vrei
deschiderea subcontului dureaza 1 minut, iar schimbarea intre conturi o faci imediat (5 sec) din interiorul platformei (eu am lucrat asa pe fxTrade, nu pe MT4)...
Multumesc Ciprian , Vazusem un pic mai devreme cum Mircea plasase un buy stop contrar unei alte pozitii deschise anterior la IBfx, si eu am cont real la Forexcorporate am deschis pozitii contrar pentru a mi proteja contul dar am dat o in bara ca tot am intrat in margin call si la ultima nu am mai ajuns sa suplimentez contul .Am deschis un cont demo la Oanda si am vazut un mesaj cu speculatie interzisa si din acel motiv te am intrebat cum e pe real ...
conform regulii sa nu iau ordine decat daca trendul pe 1h si 4 h sunt identice, cam trebuie sa astept / las asa treaca semnale pe 15 min...ce ziceti, daca totusi, pe h4 am down, iar pe h1 am up, oare nu as putea sa astept pana devine OB pe 1h si atunci sa iau un short ?...bineinteles, cand si pe 15 min e in OB :-D
saaaaau ....as putea sa cobor pe 5 min (daca am M15, M30 si H1) de acelasi trend si sa iau ordine la intersectia Stochastic (in exemplul atasat sa iau Long)...bineinteles cu SL si TP mai micic, nu ca pe 15 min...cred ca SL de 10 si Tp tot de 10 ar fi ok...s amai analizez situatie...
conform regulii sa nu iau ordine decat daca trendul pe 1h si 4 h sunt identice, cam trebuie sa astept / las asa treaca semnale pe 15 min...ce ziceti, daca totusi, pe h4 am down, iar pe h1 am up, oare nu as putea sa astept pana devine OB pe 1h si atunci sa iau un short ?...bineinteles, cand si pe 15 min e in OB :-D
s-a intamplat asa cum am zis...nu am luat ordin, am asteptat s avad daca logica mea a fost d ebun-simt ;-) ...data viitoare stiu
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.