Salutare tuturor, Je nou pe-aici. Citesc de cateva saptamani forumul, foarte utile informatiile. Nu am facut cont pana acum pentru ca am considerat ca nu am ceva important de adaugat. Experienta in FX, cam 12 luni pe conturi demo si ma gandesc sa intru pe real. Bun, pentru ca acesta este primul post a trebuit sa scriu si ceva despre mine.
Acum treburile serioase

,
De cateva zile muget in liniste un nou tip de abordare care se aseamana foarte mult cu vestita tehnica de la ruleta cu bid pe alb sau negru si dublarea bidului pana cand iti iese culoarea.
Nu am idee daca s-a mai discutat asta pe undeva, e pur din capul meu si nu prea are treaba cu studiul charturilor prea mult sau analize decat foarte putin.
Sistemul este simplu. In exemplu nu voi lua in calcul si spreadul, doar un exemplu concret pentru a intelege mecanica.
In functie de capitalul pe care-l avem la dispozitie (mai mult inseamna mai bine), ne decidem asupra unui numar pe pipsi pentru care sa luam profit sau sa oprim pierderea.
Sa zicem 25 de pipsi.
1. Cumparam 0.01 la 1.3350 cu stop 1.3325, profit 1.3375
... ajunge la 1.3325, pozitia se incheie cu pierdere -25pipsi la 0.01
2. Cumparam 0.02 (x2) la 1.3325 cu stop 1.3300, profit 1.3350
... din nou pierdem. 1.3300, pozitia se incheie cu pierdere -25pipsi la 0.02
3. Cumparam 0.04 (x2) la 1.3300 cu stop 1.3275, profit 1.3325
... pierdere. ajunge la 1.3275, -25pipsi la 0.04
4. Cumparam 0.08 (x2) la 1.3275 cu stop 1.3250, profit 1.3300
... castig. pozitia este 1.3300, profit +25pipsi cu lot 0.8 (ajungem la punctul 1 cu capitalul)
5. Vindem 0.01 la 1.3300, stop 1.3325, profit 1.3275
... revine la 1.3275, castigam pozitia. +25pipsi la 0.01
... revenim la 0.01 si cumparam mereu cu acest lot. dublam mereu pierderea in speranta ca o recuperam.
Per total, cand pierdem pozitia anterioara, pastram trendul si dublam lotul. Cu cat vanam un numar de pipsi mai mic, cu atat sunt mai mari sansele ca acest sir nereusit de pozitii sa fie ... nu foarte lung, dar totodata si banii sunt mici din cauza lotului mic, dar siguri.
Este o balanta intre marimea contului (care trebuie sa suporte), volumul lotului si numarul de pipsi pe care il vanezi. Fiecare apreciaza aceste valori in functie de posibilitatile materiale ale contului.
De altfel nu este batut in cuie sa cumperi acelasi trend mereu daca chartul nu da satisfactii in acest sens. Este mai mult o metoda de management al banilor. Recuperarea banilor prin dublare lotului. Iar castigul incasat il reprezinta "nimerirea" pozitiilor pe trend si astfel, profit.
Daca va tine capitalul, incepeti cu 1 lot si dublati de fiecare data pierderea lui.
Este loc destul pentru imbunatatiri, zic eu. Ar merge facut un robot.
Personal testez metoda de cateva zile si merge asa cum trebuie

.
Acum somn.