Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

traieste cineva doar din forex?

Discuţia "traieste cineva doar din forex?" din forumul Discuţii generale; Deoarece ma pregatesc sa las vechea mea meserie pt a ma axa doar pe forex, ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 19 septembrie 2011, 19:57
gabysebastainmatei's Avatar
Trader

Data înscrierii: iunie 2011
Locaţie: padova
Posturi: 149
gabysebastainmatei e pe drumul cel bun
traieste cineva doar din forex?

Deoarece ma pregatesc sa las vechea mea meserie pt a ma axa doar pe forex, ma intreb daca e cineva dintre voi care traieste din forex. Nu cred sa fiu eu primul care incearca marea cu sarea... Cel putin sper.
As fi curios sa aflu cum reactioneaza cineva la "greutatea" care atarna de gatul trader-ului: aceea de a avea castiguri constante ca si cum ar avea un salar, fara pierderi care sa distruga contul.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 19 septembrie 2011, 21:44
Trader Junior

Data înscrierii: ianuarie 2011
Posturi: 12
razvandmn e pe drumul cel bun
Cred ca ai de asteptat ca sa-ti raspunda cineva.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 19 septembrie 2011, 22:00
Trader

Citat:
Original postat de razvandmn Vezi post
Cred ca ai de asteptat ca sa-ti raspunda cineva.
chiar asa de rau stam?
Vechi 19 septembrie 2011, 22:07
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de gabysebastainmatei Vezi post
chiar asa de rau stam?
Dar la ce te astepti? Gandeste-te ca majoritatea nu bani sa puna pe masa mai mult de cateva mii de euro. Sa zicem ca incepi cu un cont de 10000 de euro, faci 50%/an astea inseamna 5000. Impartit la 12 nu e nici 500 de euro. Si partea proasta e ca nici macar nu iti vin lunar. Probabil nici anual.

Sau crezi ca faci 100% pe luna? Sau 50%? No way, Jose.

Asa ca chiar nu inteleg ce anume ti se pare asa rau. Daca vrei sa traiesti din trading atunci cel mai simplu e sa gestionezi banii altora. Dar nici asta nu e usor, iti trebuie track records adevarate, ani de zile. Vorbesc de conturi de minim cateva sute de mii de euro. Din care tu iei procent din profit.

Cine zice ca traieste din forex asteapta 1 an sau 2 dupa care intreaba-l din nou...
Vechi 19 septembrie 2011, 23:07
Trader

Data înscrierii: octombrie 2010
Posturi: 68
deltatrade e pe drumul cel bun
care e principalul motiv pentru care cineva care face profit 1 an de zile luna de luna ar pierde tot in al 2-lea?
Vechi 20 septembrie 2011, 08:10
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de deltatrade Vezi post
care e principalul motiv pentru care cineva care face profit 1 an de zile luna de luna ar pierde tot in al 2-lea?
Se schimba conditiile in piata? Sau Over confidence poate genera cresterea riscului de unde...

Recent am auzit de la cineva de un "trader" din Ardeal care gestiona mai mult de 1M de euro si acum e fara "slujba".
Vechi 20 septembrie 2011, 13:42
Trader

inseamna ca stam foarte rau, asa cum am zis. eu cred ca trebuie sa avem obiective clare si daca nu reusim sa le indeplinim sa lasam totul balta.
pentru mine o activitate trebuie sa-ti dea ceva ca sa o faci. daca joc un joc el imi da placerea de a-l juca. daca lucrez ceva imi da acei bani pt a trai si poate si satisfactie profesionala. din aceasta cauza eu forex-ul l-am luat ca pe o activitate care-mi putea da libertate financiara. pe langa banii care mi i-ar putea da imi mai place la forex miscarile pe care le face, foarte asemanatoare cu miscarile la sah. acolo daca nu stii ce faci intri foarte usor in sah daca nu chiar in mat. placerea consta in a da mat la miscarile pietii si a incasa "victoria".
daca unu nu poate trai din forex atunci noi ce facem? avem doar placerea de a juca pe demo? mie mi se pare cam putin tinand cont si de faptul ca se pierde destul de mult timp cu studiul pietii. nu se ilude nimeni ca banii curg din nimic dar daca studiezi mult acei bani vor fi facuti.
cunosc personal pe cineva care face 2000 euro pe zi. a plecat de la 1500 euro acum vreo 4 ani si acum are un capital de peste 100000. cu aia face acei bani zilnic. face scalping si timp de 6-8 ore pe zi nu lasa piata din ochi nici macar un moment. sunt bani munciti. pentru el asta este o meserie. de putin timp l-a contactat un fond de investitii si stiu ca de la 1 ianuarie va pleca spre Los Angeles.
Cred ca stea ar putea fi obiective concrete. Daca nu reusesti atunci e mai bine sa te retragi si sa faci altceva...

P.S. Piata este mereu in miscare fiindca sunt mereu oameni care dau ordine, dar un bun trader se adapteaza. Nu este un robot care sa aiba acea strategie mecanica ani de zile.

Last edited by gabysebastainmatei; 20 septembrie 2011 at 13:49.
Vechi 20 septembrie 2011, 14:45
Trader

Data înscrierii: noiembrie 2009
Posturi: 132
majorusa e pe drumul cel bun
Cred ca esenta intrebarii este acest "doar". Eu nu traiesc doar din forex. Dar eu doar asta fac: forex. Cred ca aici ar trebui sa discutam putin de asteptari. Cat ar fi suficient sa poti trai doar din forex?

Soso dadea acel exemplu cu 500 eur pe luna. La un equity de 10000 EUR inseamna 5%. Adica 20 de zile de trading 0.25% crestere pe zi. Adica 25 de EUR pe zi. La 1 eur/pip - 25 de pipsi pe zi. Adica cinci trade-uri de 5 pipsi net, sau un trade de 25 de pipsi. Este posibil?

Daca faci scalping, da. Daca faci position trading, poate dar trebuie ca piata sa se miste in trend si nu in range. Si din experienta 70% din timp se misca in range.

Inca un gand din putul gandirii. Stiu oameni care s-au batut la job interviu pentru un salariu de 20 de milioane ron pe luna. Si pentru asta muncesc 10 ore pe zi de cele mai multe ori pentru sefi cretini care cred ca sunt stapani de sclavi si nu manageri.

Nu-i asa ca punand lucrurile in lumina aceasta totul pare mai frumos? Nu este mai bine sa stai in fata cu charturile decat sa te plictisesti intr-un job? Dar asta nu se intampla peste noapte.

P.S. Mai este un aspect. Daca nu tranzactionezi nu mananci. Nu poti spune ca la job, azi nu ma simt prea bine, ma duc acasa.

P.S. 2. Si cat am scris acest post pretul la EU s-a miscat si am +33 pipsi acum pe o pozitie short cu average 1.3700. Asa ca se poate!

Last edited by majorusa; 20 septembrie 2011 at 15:32.
Vechi 20 septembrie 2011, 18:02
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,774
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
nu cunosc pe nimeni care sa traiasca din trading cu exceptia celor platiti cu salariu sa faca trading. este o mare diferenta

in momentul in care incepi sa faci trading "ptr a trai" din el ai sa devii mult prea prudent iar presiunea iti va intuneca mintea si vei gresi mai des. una este sa analizezi chartul fara sa ai pe mina mincarea de maine si una este sa stii ca daca gresesti vei muri de foame si banca iti va lua casa.

incearca un test - cheltuie in ziua urmatoate cit cistigi astazi. si tot asa timp de un an de zile. vezi daca mai vrei sa traiesti din forex sau jobul tau actual nu este platit bine si atunci nu ai ce pierde.
Vechi 20 septembrie 2011, 18:20
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de gabysebastainmatei Vezi post
Cred ca stea ar putea fi obiective concrete. Daca nu reusesti atunci e mai bine sa te retragi si sa faci altceva...
Complet de-acord.

Cu completarea ca oricat ai incerca sa fugi la fel de tare ca Usain Bolt cel mai probabil nu vei reusi. Toata lumea crede ca poate fi super-trader, ca e mai bun ca restul, realitatea confirma ca nu e asa. Bafta!
Vechi 20 septembrie 2011, 18:24
danpav86's Avatar
Trader Senior

Data înscrierii: decembrie 2010
Posturi: 415
danpav86 e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la danpav86 Trimite mesaj via Skype™ la danpav86
Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post
nu cunosc pe nimeni care sa traiasca din trading cu exceptia celor platiti cu salariu sa faca trading.
Persoanele care sunt platite cu salariu sa faca trading sunt cele mai norocoase in acest domeniu.

Sper ca in viitorul apropiat sa cunosc si eu un angajator pentru un astfel de job. Tare sunt curios cam ce conditii cere angajatorul pentru a oferi un asa job si mai ales, unde poti gasi un astfel de angajator care lasa banii pe mana unui trader angajat?

Eu chiar as fi interesat sa particip la un interviu cu un astfel de angajator, eventual sa ofer o "proba de lucru" . Daca stiti pe cineva care are nevoie de un trader, PM me !
Vechi 20 septembrie 2011, 19:04
Trader

Citat:
Original postat de danpav86 Vezi post
Persoanele care sunt platite cu salariu sa faca trading sunt cele mai norocoase in acest domeniu.

Sper ca in viitorul apropiat sa cunosc si eu un angajator pentru un astfel de job. Tare sunt curios cam ce conditii cere angajatorul pentru a oferi un asa job si mai ales, unde poti gasi un astfel de angajator care lasa banii pe mana unui trader angajat?

Eu chiar as fi interesat sa particip la un interviu cu un astfel de angajator, eventual sa ofer o "proba de lucru" . Daca stiti pe cineva care are nevoie de un trader, PM me !
traderul de care vorbeam a inceput sa tranzactioneze cand nu avea mai mult de 19 ani. in momentul de fata are 29. a colaborat mult pe un forum de trading din Italia. Anul trecut, dupa ce un administrator a vazut ca are profit constant a invitat un agent de la acest fond de investitii pe care-l cunostea(si el era italian) sa observe capacitatile acestuia. Folosind metoda lui de heding plecand de la 2400 euro in 2 saptamani a facut 4457 euro. Pare SF dar nu e. A facut aproape 200%.
Anul asta i-a venit raspunsul. Mie mi-a zis doar ca nu va avea bani reali pe mana in 2012 dar va trebuie sa garanteze un profit de 200% anual. De-abia dupa va fi cooptat in randul traderilor din acea societate. Mi-a zis si salarul anual: pentru primul an pe demo va primi peste un milion de dolari. M-ai mult mi-a zis ca nu-mi poate spune.
Cand te gandesti ca a ramas fara de munca la 19 ani dintr-un atelier mecanic pt ca atelierul a dat faliment...
Apropos: n-are nici macar diploma de bacalaureat.
Pot sa va arat doar o parte (ceea ce mi-a trimis-o mie) di operatiile lui cand a dat acel "examen" pt a fi angajat ca trader.
Fisiere Atasate
File Type: pdf dottor market conto.pdf‎ (274.2 KB, 103 views)

Last edited by gabysebastainmatei; 20 septembrie 2011 at 19:12.
Vechi 20 septembrie 2011, 19:17
papanasergiu's Avatar
Trader Senior

Data înscrierii: februarie 2010
Locaţie: R.Moldova, Cahul
Posturi: 504
papanasergiu e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Skype™ la papanasergiu
@Gaby
Dupa prima vedere tupul de care vorbesti, avea un MM bine pus la punct, i-si calcula riscul in dependenta de pozitia care trebuia sa o ia. Intradevar un MM bine pus la punct aduce rezultate remarcabile

P.S. dupa profitul pe care il incasa pare mai mlt a scalping
Vechi 20 septembrie 2011, 19:20
Trader

Data înscrierii: noiembrie 2009
Posturi: 132
majorusa e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post

in momentul in care incepi sa faci trading "ptr a trai" din el ai sa devii mult prea prudent iar presiunea iti va intuneca mintea si vei gresi mai des. una este sa analizezi chartul fara sa ai pe mina mincarea de maine si una este sa stii ca daca gresesti vei muri de foame si banca iti va lua casa.
Maxule cred ca exagerezi. Daca iti intuneca presiunea mintea, atunci chiar inseamna ca nu esti facut pentru viata asta. Tu crezi ca traderii angajati nu au presiune? Crezi ca daca sunt banii bancii nu le tremura pipota cand fac vreo prostie?

Hai sa trecem in domeniul practic. Daca vrei sa tranzactionezi pentru a trai in primul rand nu trebuie sa-ti pese de banii pe care ii ai in equity. Asta inseamna ca sunt bani PE CARE II POTI PIERDE, fara sa iti pierzi casa, masina, sotia etc. Nu inseamna si ca vei face tot ce este posibil pentru a-i pierde!

Trading-ul este un business. Ai nevoie de un capital initial care se imparte in doua. O parte pentru trading si alta care sa acopere cheltuielile lunare o perioada de timp pana functioneaza trading-ul. Principala problema in trading este ca nu exista cashflow predictibil. Atunci acest buffer o sa-ti dea suma necesara pentru a trai daca se intampla ceva in piata sau ramai blocat intr-o pozitie.

Trader-ul trebuie sa fie responsabil (accountable) pentru rezultatele sale. Altfel apar comportamente de genul "lasa ca o sa mearga mai bine luna viitoare, ce daca am pierdut 20% din equity, etc". Trebuie sa ai un business plan care sa iti dea un return pe banii investiti lunar care sa acopere cheltuielile si sa iti mai ramana si profit. Rezultatele trebuiesc verificate si discutate cu cineva care sa te tina responsabil pentru ele: sotia, cel mai bun prieten, contabilul, etc.

Un pic de risc management. Cum tratezi pierderile. In cazul de fata equity-ul este cel mai de pret bun al tau. Trebuie sa-ti trasezi un SL monetar - de ex 10-20% din equity - unde inchizi tot si fie treci inapoi pe demo, fie daca si dupa demo in live continui sa ai pierderi, arunci buretele si te intorci la viata de angajat.

Ce se intampla daca intr-o perioada de timp rezultatele nu apar? Atunci inseamna ca ai gresit undeva. Fie ai fost prea optimist in predictii, fie sistemul a functionat doar intr-o conjunctura a pietei, etc. Solutia este sa refaci planurile, sa capitalizezi mai bine si sa mai incerci sau sa accepti ca te-ai inselat si sa renunti.

Cam asa stau lucrurile in viata reala. Nu poti pleca dintr-un job ca sa te faci trader si sa speri ca de maine vei trai doar din asta. Nu zic ca nu se poate dar este mai intelept sa pregatesti acest pas din vreme.
Vechi 20 septembrie 2011, 19:23
Trader

Citat:
Original postat de papanasergiu Vezi post
@Gaby
Dupa prima vedere tupul de care vorbesti, avea un MM bine pus la punct, i-si calcula riscul in dependenta de pozitia care trebuia sa o ia. Intradevar un MM bine pus la punct aduce rezultate remarcabile

P.S. dupa profitul pe care il incasa pare mai mlt a scalping

Sincer sa fiu n-am reusit sa-i deslusesc tradingul. Pt mine sunt pozitii fara sens uneori dar stiu ca desi pare ca exagereaza cu pozitiile, el in nici un moment nu risca mai mult decat este necesar. Eu cred ca as face infart cu o pozitie de 3 loturi lasata peste noapte...
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On