Discuţia "Contrarian trading" din forumul Discuţii generale; Citat:
Original postat de ciprianeagu
Nu mai zice nimeni nimic de aceasta strategie?...eu unul nu ...
Nu mai zice nimeni nimic de aceasta strategie?...eu unul nu am inteles prea bine iesirea din trade-uri...s-a spus ceva de intersectia Stochastic...la intersectia Sto se inchid TOATE ordinele deschise, sau doar cele pe plus ?
Alta intrebare: de ce MA de 3 cu deviatie 3?...de ce nu MA 5 care e asemanator? (intreb de MA pt ca la Oanda nu au aceasta deviatie...)
MS!
Da, din 5-10 oct. de cand s-a schimbat trend-ul pe EURUSD nu a mai zis nimeni nimic; oricum, strategia functioneaza bine atat timp cat poti observa anumite detalii...
Cat despre MA-uri, depinde de platforma utilizata; la fel de bine poate fi folosit MA5 pana la MA8 fara deviatii, important e sa folosesti TF-uri potrivite pt. stilul tau de trading.
Cu oscilatorul nu prea ma descurc, asa ca l-am scos si inchid tranzactia cand se schimba trend-ul tot dupa semnalul dat de MA..
Nu poti sa folosesti alta medie, Dane. Nu functioneaza decit cu o DMA, care poate fi si 7 (Shift 5 ), dar e perfect cu 3 -3.
- Ciprian, Oanda trebuie sa aiba DMA- uri. Mai cauta !.
-Inchizi ordinele pe plus, dar eu nu iti recomand Stochastic-ul. Iti da multe semnale false.
-Nu se aseamana o MA cu o DMA.
Un exemplu f.bun ptr.metoda asta am avut ieri , pe EURUSD.
- Am intrat long , cu lot de 0,1 .Pretul a luat-o in jos, am anulat SL si, pe M5, am intrat tot long, la fiecare corectie in sus, cu loturi de 0,3 , in asa fel, incit , la ultima corectie eram deja pe plus.
- Pozitia initiala e acum si ea pe plus. M-am folosit doar de RSI si TL.
- Foarte riscant, dar, e o buna solutie de avarie !.
Am iesit din pozitie cu un profit destul de bun, dar , nu asta e important !.
- Ideea e , ca se poate iesi din orice tranzactie in cistig !. Am iesit acum , ptr. ca pretul a fost respins din TL si pare a se stabiliza in jurul lui 1,27. Si e vineri .
-Dar, uitati-va cit de bine functioneaza RSI impreuna cu TL.
- Daca intram short , la 01/05 si la strapungera nivelului 50 RSI, adunam aproximativ 600 pps. , fara mare efort !. Iesirea se face la strapungerea niv.RSI 70, sau a TL . Dar, trebuie multa rabdare !.
- Am marcat pe grafic locul intrarii !. Simplu, nu ?
A trebuit sa folosesc ieri metoda asta, ca sa imi dau seama ce potential are !!.
- In combinatie cu RSI, TL si un MACD, pe o distanta de 100 pps. , de exemplu, poti sa scoti in plus 65-70 pps. !
- Dar, observ ca nu prea exista interes ptr. ea . V-as fi spun cum se intra long, printre altele .
- Se poate ca e comlicata, ( mie nu mi se pare ) sau chiar nu intereseaza pe nimeni, si atunci, vorba latinului : Qui prodest ?
nu te supara...
eu chiar citesc cu interes si urmaresc fiecare postare de-a ta (deocamdata nu fac observatii ptr ca sunt la inceput si as vrea sa mai cresc putin ca sa pot exprima si eu pareri pertinente).
uite, de ex eu am incercat "small ball..." dar am ajuns la concluzia ca nu e ceea ce vreau sau mi se potriveste ...
prin contrarian trading ai propus ceva ce am gandit/experimentat oarecum si eu pana acum (dar nu intr-o proportie atat de clar definita ca in cazul tau);
in fine...
ideea e ca: iau de la tine , combin cu Phillip Nell si Kevin Barry (stragii pe TF mici) + alte ingrediente si poate o sa reusesc sa gasesc o metoda care sa ma ajute.
weekend placut!
- In combinatie cu RSI, TL si un MACD, pe o distanta de 100 pps. , de exemplu, poti sa scoti in plus 65-70 pps. !
- Dar, observ ca nu prea exista interes ptr. ea . V-as fi spun cum se intra long, printre altele .
]
Mircea, exista interes, dar stii cum e, fiecare e reticent la metoda altuia.
Metoda ta, "Contrarian" n-am incercat-o pentru ca nu am inteles-o prea bine.
Cum am inteles eu: deschid un trade cu volum 0.1 fara SL si daca pretul merge in directia opusa mai deschid un trade cu volum 0.3 in momentul in care apare o corectie.
Sa zicem ca intru long, iar pretul pleaca in jos; folosind oscilatorul RSI o sa intru tot long cu 0.3 in momentul in care RSI ajunge in zona de supra-vanzare si inchid trade-ul cand "simt" ca s-a terminat corectia, adica aproximativ in partea de supra-cumparare a RSI-ului.
Intrebare: Ce fac cu pozitia initiala?
E adevarat, la un moment dat pretul se va intoarce si imi va duce pozitia la break-even; problema e ca nu stiu cand .
Alta problema e ca nu am atata intuitie, disciplina si rabdare sa tranzactionez o metoda plina de atat de mult subiectivism. Trebuie nervi de otel si mult calm pentru metoda asta .
A trebuit sa folosesc ieri metoda asta, ca sa imi dau seama ce potential are !!.
- Se poate ca e comlicata, ( mie nu mi se pare ) sau chiar nu intereseaza pe nimeni, si atunci, vorba latinului : Qui prodest ?
si cum/cand intri long?
Formeaza-ti singur strategia de tranzactionare. E o chestie legata strict de psihicul, intuitia si abilitatile fiecarui individ in parte. Chiar daca Mircea i-ti va lamuri in detaliu oricum nu vei tranzactiona la cotele pe care le inregistreaza. Aici si apare aceasta polemica continua pe forum ca o strategie sau alta nu functioneaza din careva motive.
Colecteaza informatii din mai multe surse si incearca sa faci un tot in treg care sa se numeasca propria ta strategie de tranzactionare !!!
Bafta
- Ana si Sergiu au dreptate , o metoda trebuie sa ti-se potriveasca , din toate punctele de vedere. Mai ales metoda asta, care , intradevar, cere multa rabdare, nervi de otel, cum bine zice Dan. Asa ca ...
- Trebuie, totusi sa ii raspund lui Blackviper : Te duci pe Daily si intri long cind RSI strapunge nivelul 30 in sus ( ca sa fii tu mai sigur, pina te obisnuesti, la 50 ) , apoi poti sa faci ce vrei tu, dar nu iesi din long nici mort , pina ce, pe Daily, pretul nu strapunge niv. 70 in jos ( mai sigur, 50 ) . Succes !.
Multumesc Mircea. Si daca RSI se duce peste 80 inseamna higher highs si daca se duce sub 20 inseamna lower lows, corect?
De nivelele de 80 , respectiv 20 , trece extrem de rar. Ultima data a facut-o in 2008. Inceputul crizei. Dupa logica asta , a mea, personala, criza se va termina cind RSI va trece de 80 in sus, si atunci vom fi foarte veseli
- Vorbim aci de EURUSD . La alte perechi nu-i asa !. Trebuie studiate fiecare in parte. Cele mai multe tranzactii le am ,acum , pina trece nebunia asta din Europa, pe AUDUSD si NZDUSD. Vineri, de exemplu, aussie a avut un comportament total diferit , in oglinda, pe termen scurt, fata de euro. Comportament normal, asa cum le si consider eu, perechile astea doua !.
- E clar ca s-a intimplat ceva pe eurodolar !.
- Dar, tu ai setat RSI cu nivele de 20 si 80 ? Se poate si asa , multi il folosesc cu setarile astea, dar, la alte perechi !.
- Oricum, cel mai important nivel e cel de 50 !. Are rolul de pivot . Uita-te pe EURUSD , Daily ; Aseara a depasit 30 in sus , dar eu nu as intra long , pe termen lung , pina nu trece de 50 . E inca in zona negativa .
- Pe termen scurt, da se poate . Vad din profilul tau ca esti un trader intraday, ca si majoritatea de aici, de altfel !. Un TF decent ptr. tranzactii pe pe termen scurt ( dar care pot sa tina si saptamini ) mi se pare H1 ,sau M30 , dar, M30 are niste particularitati care il fac sa fie un TF mai deosebit. L-am ocolit mereu, de parca nu ar fi existat , asa cum nici Max nu are TF-uri sub H4 !. .
- Am citit despre el ,ici-colo, si , intr-adevar , e un TF aparte . Mi-am propus sa il studiez in amanunt si sa ii dau in cap .
- Dar, H1 e f.bun ptr. tranzactii pe termen scurt. Studiaza comportamentu RSI pe el, si in raport cu Daily !.
Sper ca nu v-am plictisit cu " scrisoreala " asta lunga , a mea !!!
Multumesc Mircea pentru postul detaliat. Eu folosesc H1 pentru trend zilnic, M15 pentru stabilire buy sau sell, M5 pentru intrare sau M3 daca sunt mai relaxant.
Acum vreau sa explorez si TF-uri mai mari...sa vedem.
Intrebare: la aceasta metoda "contrarian" inteleg ca pe un trend in scadere dupa ce ai intrat buy 0,1, intri buy pe fiecare corectie cu lot de 0,3. raportul de 1 la 3 l-ai stabilit din calcul sau este un raport care tie ti se pare ok? fiecare din aceste intrari, de 0,3, le inchizi imediat ce perechea isi reia trend-ul de scadere (corectia s-a terminat), ca daca nu iti trebuie mult capital pentru a sustine marja?
- Am intrat cu lot de 0,1 la un cont de citeva mii ptr. ca nu stiam exact cind va face corectia ( pe care a si facut-o, da` am iesit eu prea repede )
- Poti sa faci treaba asta si pe un cont mic, de 100$ , dar atunci intri cu lot de 0,01 initial , si intri pe corectii cu 0,03 .
- Raportul trebuie sa fie acoperitor ptr. pozitia initiala ,si sa ai si cistig !.
- Poti sa intri si cu un raport de 1/4 , dar ar fi prea periculos. 1/2 e prea putin, nu merita efortul si stresul !!.
- Uite ca a inceput meciul. Mai vorbim .
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.