Discuţia "Contrarian trading" din forumul Discuţii generale; Am citit mai demult pe Forex Factory despre tradingul contrarian. Vorba vine, am citit, cu ...
Am citit mai demult pe Forex Factory despre tradingul contrarian. Vorba vine, am citit, cu engleza mea de balta, mai degraba m-am chinuit sa inteleg. Nu stiu daca am priceput eu bine , dar rezultatele sint bune.
-Am deschis un cont mic, de 300$ pe IBFX, si de vineri pina azi, l-am dublat.
-Poate e doar o intimplare, de aceea v-as ruga, cine stie, sa explice principiile tradingului contrarian. Poate am intuit eu bine , dar as vrea o confirmare de la cineva care se pricepe sau acitit mai mult si mai bine ca mine
-In schimb, promit sa va prezint metoda folosita de mine ( miroase a santaj, nu ? )
din punctul meu de vedere nu e prea mare diferenta dintre contrarian si trend follower. daca ai un sistem ale carui principii de functionare se repeta si poti sa speculezi asta nu mai conteaza ce tip de sistem e. de obicei tranzactiile contra trend trebuie sa aiba un win rate mare (>70%) si un risk/reward mai mic(ceva in genul 1/1) decat un trend follower classic care are un 40% win rate si r/r 1/2.
Diferenta e foarte mare. Cred ca te inseli tu. Nici o problema. Sa iti dau un exemplu: EURUSD a avut ieri o fluctuatie de aprox. 195 pps. Prin contrarian, capitalizezi la cont , aprox. 600 pps. Nu e vorba de hedge. Ai sa vezi !
Diferenta e foarte mare. Cred ca te inseli tu. Nici o problema. Sa iti dau un exemplu: EURUSD a avut ieri o fluctuatie de aprox. 195 pps. Prin contrarian, capitalizezi la cont , aprox. 600 pps. Nu e vorba de hedge. Ai sa vezi !
Am citit mai demult pe Forex Factory despre tradingul contrarian. Vorba vine, am citit, cu engleza mea de balta, mai degraba m-am chinuit sa inteleg. Nu stiu daca am priceput eu bine , dar rezultatele sint bune.
-Am deschis un cont mic, de 300$ pe IBFX, si de vineri pina azi, l-am dublat.
-Poate e doar o intimplare, de aceea v-as ruga, cine stie, sa explice principiile tradingului contrarian. Poate am intuit eu bine , dar as vrea o confirmare de la cineva care se pricepe sau acitit mai mult si mai bine ca mine
-In schimb, promit sa va prezint metoda folosita de mine ( miroase a santaj, nu ? )
Nu vad ce legatura are dublarea contului tau cu tradingul "contrarian". Poate imi scapa mie ceva.
Din ce stiu eu contrarian indicator se refera la diferenta dintre pozitiile long si short deschise, se merge pe idea ca cei multi pierd si castiga ceilalti. Deci daca pozitiile long > poz short intri short, altfel intri long.
Nu vad ce legatura are dublarea contului tau cu tradingul "contrarian".
Cand ai un sistem care iti poate dubla contul intr-o saptamana, e ceva normal sa fii bucuros si sa il promovezi.
Sper ca Mircea55 sa nu se lase influentat de mesajele descurajatoare ale incepatorilor si sa ne ofere si noua detalii despre sistemul lui. Mult succes, Mircea!
Cand ai un sistem care iti poate dubla contul intr-o saptamana, e ceva normal sa fii bucuros si sa il promovezi.
Sper ca Mircea55 sa nu se lase influentat de mesajele descurajatoare ale incepatorilor si sa ne ofere si noua detalii despre sistemul lui. Mult succes, Mircea!
Nu era un mesaj de descurajare. Daca citesti atent postarea Mircea spune ca nu a inteles exact ce inseamna sistemul respectiv deci dublarea contului nu a fost facuta folosind contrarian indicator (cel putin asa se intelege din postarea lui). De aici nedumerirea mea.
Si oricum , trebuie sa fii cam naiv ca sa crezi ca exista un sistem fiabil care iti dubleaza banii la saptamana in mod constant.
un link catre sursa sistemului de trading ar mult mai utila decit sa vorbim vorbe.
- Ne trebuie doua EMA 200 si EMA 50 ptr. stabilirea trendului si un Stochastic(5,3,3) Sintem pe EURUSD.
- Pe D1 sau W , am stabilit ca trendul mare e down. Apare o stire sau pretul face o corectie naturala la 1,3500. si pretul urca. Daca sint Sell pina in acel moment, inchid pozitia si intru din nou, tot Sell. Dar, cu un lot de o,o1 ,de exemplu. Bun.
- Ma duc pe H1. Deci, sint acolo, la marcajul meu ( o bifa ). Pretul urca. Cind liniile Stoch. se intersecteaza in jos, ( pct. 1 ), intru Sell cu un lot de MINIM 0,03.
-Daca pretul continua in jos, e bine. S-a terminat corectia . Daca urca din nou, inchid pozitia 1 la intersectia Stoch. in sus, si astept o noua corectie ( pct. 2 ) cind intru din nou cu minim 0,03. Si tot asa ( in exemplul meu, pina la 7 ) . Atit.
- Pozitia initiala de 0,01 ramine deschisa mereu .
- Va las pe voi sa calculati citi pipsi am facut de ieri
Mircea, când vei renunța și la oscilator poți să consideri că ai mai facut un pas înainte Oricum se vede o mare schimbare de când ai intrat prima dată pe forum.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.