Ca sa vad cum se comporta in apropiere de S/R trebuie sa urmaresc o perioada evolutia pentru a trage o concluzie. Asta inseamna mult timp, pe de o parte, si posibilitatea mare a unei concluzii gresite pe de alta parte.
Personal prefer lucrul cu indicatorii, mai ales cu cei mentionati cu care m-am si obisnuit, pentru ca semnalele lor au fost corecte in proportie foarte mare.
In plus, eu sunt adeptul unei teorii care spune ca nu este bine de lucrat cu S/R

Motivul este urmatorul: S/R sunt praguri "citite", calculate, de traderi. Majoritatea traderilor ajung la aceleasi concluzii in privinta nivelului S/R, drept urmare actioneaza in acelasi fel cand pretul ajunge in apropierea celor doua limite. Drept urmare, pretul este foarte posibil sa fie influentat de volumul de tranzactii intr-o directie anume. Insa, exista market makerii care pot intra invers, si astfel pretul poate avea variatii bulversante.
Eu prefer lucrul cu indicatorii, tinand cont si de stirile importante pe perechea vizata. Asta ma ajuta sa tranzactionez pe trend, indiferent daca pretul este la S/R sau nu.
Dar cred ca este vorba despre preferinte personale si despre interpretarea fiecaruia dintre noi cu privire la utilitatea unui indicator sau a altuia. Tocmai de aceea si paleta de indicatori de asa vasta