Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Cu sau fara Stop Loss

Discuţia "Cu sau fara Stop Loss" din forumul Discuţii generale; Va propun un sondaj. Tranzactionati cu sau fara Stop Loss? Prin stop loss inteleg un ...

Vezi rezultatele: Tranzactionati cu Stop Loss?
Da, totdeauna cand deschid ordinul acesta are un SL ferm 13 65.00%
Nu, nu pun nicioda a SL la deschiderea ordinului 2 10.00%
Dupa caz, la unele ordine pun la altele nu 5 25.00%
Participanţi: 20. Nu poţi vota pentru acest sondaj

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 31 iulie 2011, 16:33
Trader

Data înscrierii: noiembrie 2009
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 132
majorusa e pe drumul cel bun
Cu sau fara Stop Loss

Va propun un sondaj. Tranzactionati cu sau fara Stop Loss? Prin stop loss inteleg un ordin ferm de inchidere a pozitiei la un anumit pret si nu unul mental. De asemenea nu ma refer la SL pus la break-even cand pretul s-a miscat in favoarea ta.

Aceasta este o continuare a unei discutii interesante care a inceput pe acest thread:
Jurnalul meu de tranzactionare

Last edited by majorusa; 31 iulie 2011 at 16:41.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 31 iulie 2011, 16:49
GubyIQ's Avatar
trading since 2008

Data înscrierii: mai 2008
Locaţie: UK/Romania
Posturi: 108
GubyIQ e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de majorusa Vezi post
Eu sunt unul din traderii de care vorbesti. Si desi am mai pierdut nu am pierdut niciodata din equity-ul initial. Si asta este ceea ce conteaza. Pentru ca un equity de 500 de USD il mai pui la loc dar unul de cateva mii sau zeci de mii mai greu. Iar la SL am renuntat in momentul in care avand pozitii grele, brokerul a marit spread-ul ca sa-mi loveasca SL si apoi pretul s-a intors exact unde aveam eu TP1 dar deja eu eram afara din pozitie si cu o pierdere considerabila. Daca ai un MM bun nu iti trebuie SL clasic, "la x pipsi de la swing-ul precendent" cum scrie in cartile de trading. Crezi ca bancile nu stiu unde probabilistic se acumuleaza stopurile? Nu ati vazut niciodata cum pretul coboara cu 5-6 pipsi sub zona aceea doar ca sa se intoarca?

In plus eu cred ca majoritatea cartilor de trading sunt de un bullshhhht incredibil. Si am citit multe.
1. daca e asa cum zici tu, si miscarea respectiva s-a intamplat doar pe platforma ta, presupunand ca nu a fost intr-un moment de volatilitate crescuta (stiri, anunturi etc), atunci schimba brokerul.
2. SL clasic inseamna ca indiferent de metoda de analiza dupa care ai deschis trade`ul, nu poti pierde mai mult de un procent prestabilit din cont (2,3,5% etc). daca nu stii cand deschizi pozitia, nivelul la care o vei inchide in caz ca merge prost, atunci cand vei stii ? cand vezi cum se acumuleaza minusul si iti creste pulsul ? vei putea fi atunci complet rational si sa marchezi pierderea ? sau vei astepta sa intoarca piata, pt ca 'sentimentul' iti spune ca e doar un spike ?
3.ia da niste exemple de carti de trading care dupa tine sunt de un bullshit incredibil.
Vechi 31 iulie 2011, 17:44
Trader

1. Da s-a intamplat doar pe platforma mea si am schimbat deja brokerul.

2. Sunt si nu sunt de acord cu tine. Sunt de acord ca SL marcheaza procentul din equity pe care esti dispus sa-l pierzi intr-o tranzactie. Nu sunt de acord ca trebuie sa stii de la inceput unde anume - ca pret vorbind - este acel SL. Eu am intrari si iesiri multiple dintr-o pozitie. In acest caz daca adaugi si scoti din pozitie, pretul la care atingi cei x% din equity se modifica.

3. Poate am exagerat, nu majoritatea dar foarte multe. Si in special cele care iti spun in partea de MM ca trebuie sa pui un SL ferm la x pipsi sub nu stiu ce. In plus, o groaza de carti de forex iti arata patternuri si secrete descoperite de autor dar pe care el le foloseste cu nu stiu ce soft care costa o groaza de bani. In editura Wiley apar o sumedenie de carti de trading dar cu adevarat valoroase foarte putine.

Cred ca este mai usor sa-ti dau cateva carti care - dupa mine - merita citite:
- Steve Nison - cam tot ce a scris in legatura cu candlesticks
- Van Tharp - Definitive guide to position sizing
- Augustin Silvani - Beat the Forex Dealer
- Jared F. Martinez - 10 Essentials of Forex Trading
Si daca vreti o lectura distractiva dar fara prea multa valoare adaugata - Rob Booker - Adventures of a Currency Trader.

Mai sunt dar ma opresc aici.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 31 iulie 2011, 22:55
gabysebastainmatei's Avatar
Trader

Data înscrierii: iunie 2011
Locaţie: padova
Posturi: 149
gabysebastainmatei e pe drumul cel bun
Dupa parerea mea SL este esential. in general vine pus atunci cand sunt semnale clare ca trend-ul se schimba. dar niciodata nu cred ca ar trebui pus intr-un loc unde l-ar pune toti (ex: o rezistenta) dar miscandu-l mai multi pip. cand esti la computer il mai poti ignora dar cand trebuie sa pleci SL-ul devine foarte important.
este adevarat ca uneori se intampla sa prinzi SL pentru putini pip si apoi sa mearga in TP. iti spun ca este doar o eroare de-a ta si mai putin o rea vointa a broker-ului. crezi ca un broker falsifica graficele doar pt o persoana? daca e adevarat inseamna ca este un broker minor care se multumeste cu 2 faramituri. atunci ar trebui ales unul mai mare si... f. important, sa fie reglementat de vreo autoritate importanta, ex. FSA.
Vechi 01 august 2011, 00:01
Trader

Un broker nu falsifica o singura pozitie dar poate duce pretul 1-5 pipsi daca in zona respectiva sunt adunate mai multe SL. In general se intampla la market makeri inclusiv la cei reglementati in USA care de cele mai multe ori sunt contrapartida pentru pozitia ta.

Un broker vede toate pozitiile deschise cu SL si TP. Nu cred ca il intereseaza a cui este pozitia ci cat castiga daca o inchide. In cazul in speta 1700 USD. Iti spun eu ca nu are nici o remuscare sa castige 1700 USD. Am sunat si i-am intrebat de ce au inchis pozitia ca pretul nu a ajuns acolo si mi-au raspuns ca a fost volatilitate. Era la ora la care Tokyo nu se deschisese inca. Am recumparat pozitia dar am pierdut 15 pipsi la ea.

Poate ca asta cu brokerul care umbla dupa SL tau sa fie o legenda dar prea am auzit-o de multe ori. Si pe net sunt destul de multi provideri de solutii ca brokerul sa nu-ti vada SL si TP.

Iar in ceea ce priveste SL de ce credeti ca acesta ar trebui sa fie in pipsi? Hai sa gandim in afara cutiei. Eu am mai multe intrari intr-o pozitie. Pentru mine un SL in pipsi este periculos pentru ca imi poate inchide o pozitie destul de mare intr-un spike. Dar daca se duce prea mult impotriva mea si ma apropii de zona in care riscul devine prea mare pot inchide partial pozitia si reintra la un pret mai bun. Cu un SL fix nu pot face asta.

Last edited by majorusa; 01 august 2011 at 00:04.
Vechi 01 august 2011, 00:20
GubyIQ's Avatar
trading since 2008

eu am avut o pozitie de vreo 2k lire unde pretul s-a oprit la 1pip de sl`ul meu. asta la fxcm uk, un broker f blamat de papagali pe forexfactory si pe alte site`uri. deci faza asta ca brokerul e dupa banii mei nu o cred, mai ales daca 'incidentele' se intampla in momente de lichiditate scazuta, cu spreaduri implicit marite (cum e acum la deschiderea pietei) sau momente cu volatilitate sporita (in jurul stirilor).

sl-ul e in pipsi datorita unui calcul f simplu. presupunem un cont de 5k usd cu risc de 2% per trade. asta inseamna 100$ risc per trade. tranzactionam eur/usd miniloturi unde 1p=1$. deci pot pierde maxim 100p daca deschid 1minilot, 50p daca deschid 2, si asa mai departe.
Dupa ce analiza ta iti indica faptul ca 50p e un sl suficient sa zicem, deschizi 2 loturi si gata, stii ca mai mult de 100$ sau 2% din cont nu poti pierde pe tranzactia asta. Esti linistit dpdv mental. Normal ca in functie de evolutia pietei, poti inchide inainte de -50p. Dar daca se duce la -50 si iti ia sl`ul, nu esti stresat, pt ca ai luat in calcul de la inceput posibilitatea asta. La tranzactiile unde n`ai sl de la inceput, intervin emotiile si cresc sansele sa o incurci.

Asta cu 'n-am sl pt ca sa nu vina un spike sa-mi strice pozitia' e o mare amagire. Ai sl pt ca asta e singurul control pe care il ai in piata...cat anume din capital esti dispus sa risti. mai bine pierzi 2% si daca intr-adevar a fost un spike, reintri, decat sa intri fara sl, la mila pietei, pt ca ti se pare tie ca trade-ul asta are 'potential' si de fapt sa pierzi 20-30% din cont. Piata nu crede in lacrimi.

Last edited by GubyIQ; 01 august 2011 at 00:43.
Vechi 01 august 2011, 09:51
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Eu tot timpul am SL. Poziţia SL-ul este la acel nivel la care dacă pretul ajunge, îmi invaldează sentimentul pe care m-am bazat când mi-am pus ordin. Adică dacă preţul ajunge la acel nivel, nu mai există un motiv ca eu să fiu în piaţă.

Nu îmi amintesc când a fost ultima dată când pretul să fi venit şi să îmi fi atins SL-ul după care să se mişte în direcţia bună. În ultimii 2 ani n-am simţit că brokerul mi-ar vâna SL-ul.

SL-ul meu nu este la un numar fix de pipşi. Poate fi la 50, 100, 400 pipşi distanţă. Eu caut nivelul la care dacă pretul ajunge, nu mai vreau să fiu în piaţă în direcţia inţială.

Risc-ul meu este fix tot timpul. Fix 1% din cont, indiferent de la ce distanţă e SL-ul. Asta pentru că Oanda îmi permite să aleg la unitate mărimea poziţiei mele. Dacă SL-ul e la 50 pipşi, e clar că am o poziţie mai mare decât dacă-i la 400 de pipşi.

Acum eu îi înţeleg pe scalperi că nu au SL sau au SL-ul undeva la o distanţă foarte mare comparativ cu TP. Aşa-i în scalping. Procentul de TP faţă de SL e mult mai mare, a.î. dpdv statistic e bine să ai un SL larg sau chiar deloc.

Fiecare tranzacţionează după propriul stil care-i în ton cu personalitatea lu. Şti că ţi-ai găsit stilul atunci când te simţi confortabil cu felul în care tranzacţionezi. Acest lucru e foarte important. Oricât ar zice unii traderi în cărţile lor cum este bine de tranzacţionat, câtă vreme metoda nu se mulează pe personalitatea traderului, nu va fi profitablă. Când un trader şi-a găsit stilul, atunci începe să devină profitabil. Cunosc o grămadă de traderi care doar atunci când au adatpat metoda stilului lor au devent profitabili.

În încheiere, puteţi să bârfiţi ce vreţi voi despre SL & TP, scalping sau trend trading, intra day sau daily trading că:

TOT CE CONTEAZĂ ÎN TRADING E SĂ FII PROFITABIL!

...

ah şi încă o chestie:

P.S. Majoritatea dintre traderii menţionaţi în posturile de mai sus, fac mai mulţi bani vânzând cărţi decât din trading.

Last edited by hcristea; 01 august 2011 at 11:14. Motiv: adaugat i-urile
Vechi 01 august 2011, 10:46
Mircea55's Avatar
Master Trader

Data înscrierii: ianuarie 2011
Posturi: 1,025
Mircea55 e pe drumul cel bun
Un singur lucru ai uitat sa scrii, Horatiu :
TOT CE CONTEAZA IN TRADING E SA FII PROFITABIL !
Cum as putea sa te contrazic ? Am avut nevoie de 2 ani sa ajung la concluzia asta!!!
Vechi 01 august 2011, 13:25
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,645
Cornelius e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
P.S. Majoritatea dintre traderii menţionaţi în posturile de mai sus, fac mai mulţi bani vânzând cărţi decât din trading.
Exact ca in goana dupa aur: POATE s-au imbogatit cativa care au scormonit ani de zile dupa aur, dar SIGUR s-au imbogatit aceia care le-au vandut lopeti si tarnacoape.
Vechi 01 august 2011, 19:20
gabysebastainmatei's Avatar
Trader

Data înscrierii: iunie 2011
Locaţie: padova
Posturi: 149
gabysebastainmatei e pe drumul cel bun
eu pot spune pe propria piele ca singurele dati cand am pierdut mai mult de 100euro au fost cand nu am avut SL. odata depasit SL-ul mintal iti zici: hai ca poate se intoarce si macar ma intorc la 0. complet gresit. cand depaseste SL-ul stabilit nu mai ai ideile clare. intra in joc spertante, rugaciuni si alte asemenea.
apoi in general seara sau in preajma stirilor se produce fatidicul spike. eu tranzactionez cand pot numai ziua cand lichiditatile nu lipsesc si miscarile se fac cu sutele de pip. sunt si eu de acord cu faptul ca orice trader tranzactioneaza dupa propriul stil. dar unui neo-trader nu i-as indica niciodata o tranzactie fara SL.
Vechi 09 august 2011, 18:11
Mircea55's Avatar
Master Trader

Eu sunt unul dintre cei doi care am votat lipsa SL la desciderea unei pozitii.
-Folosesc PO in loc de SL.
-De ce un SL sa imi " manince " din cont ?
Imagini ataşate (micşorate)
detailedstatement.gif 
Afisari: 27 
Marime: 5.4 KB
ID: 6170  
Vechi 09 august 2011, 19:12
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de Mircea55 Vezi post
-De ce un SL sa imi " manince " din cont ?
Salut,

Un SL nu iti "mananca" din cont. Obisnuieste-te cu ideea. Stiu traderi profitabili care folosesc SL intotdeauna cand deschid o pozitie.

Chiar daca tu nu pui SL in piata totusi ai si tranzactii care le inchizi pe pierdere. Asta e pentru ca la un moment dat consideri ca piata a mers altfel decat ai prezis tu si atunci nu are rost sa te intinzi si inchizi pe pierdere. La fel si noi astia care folosim SL, iesim din piata in momentul in care piata merge altfel decat am prezis. Diferenta e ca noi cunoastem momentul cand vrem sa iesim din piata in momentul intrarii in tranzactie si atunci automatizam toata treaba -> SL automat. Dpdv al meu mult mai relaxant.
Vechi 09 august 2011, 19:40
danpav86's Avatar
Trader Senior

Data înscrierii: decembrie 2010
Posturi: 415
danpav86 e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la danpav86 Trimite mesaj via Skype™ la danpav86
Nici mie nu imi place sa-mi las trade-uri fara SL . Cel putin sa lasi tranzactii deschise fara StopLoss, over-night sau in week-end, e "sinucidere" curata. Cel mai mult mi-e teama de Gap-uri, care in ultima vreme sunt din ce in ce mai dese.
Vechi 09 august 2011, 20:10
Mircea55's Avatar
Master Trader

Sigur ca si voi aveti dreptate. Si eu folosesc SL, dar doar atunci cind nu pot sa stau in fata ecranului.
-Si sigur ca si eu inchid in pierdere, dar nu in SL. Rar ajunge in SL, daca il am. Ideea asta ,( fara SL ) am " furat-o " de la un trader rus si a fost destul ca sa deschid un cont ,sa o testez. Si pe real. Merge. Nu stiu pina cind, dar merge.
Vechi 12 august 2011, 03:04
GubyIQ's Avatar
trading since 2008

Those who trade without stops, eventually stop trading...
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On
Cod HTML este Off