M-am gindit sa deschid un thread aparte ptr. I.USDX ,tocmai ca sa nu ocup altele , dar ideea a venit intr-adevar, acolo, pe threadul lui Soso.
Eu ma bazez mult pe I.USDX , dar, il foloseam numai ptr. intrari in piata, fara sa imi dau seama ca merge si ptr. iesiri , care de multe ori sint marea
problema. Acuma, metoda trebuie testata in timp si imbunatatita.
Cred ca se pot folosi si alti indicatori , altii decit am prezentat eu acolo,
in thread-ul lui Soso ( fractali, P.SAR ) , dar eu m-am obisnuit cu astia.
Metoda, cred eu, merge pe orice TF.
Acum, pe mine ma atrage scalpingul, si am sa incerc sa folosesc I.USDX
pe TF-uri mici.
Ar fi util un indicator care sa afiseze tot timpul I.USDX pe ecran.
Ce ziceti?
E buna ideea sa corelezi indicele dolarului cu perechile care il formeaza.
Am anexat si un screen cu I.USDX
Cred ca asistam la o schimbare de trend, in cazul in care va trece de zona 75.6--75.7
Am mai anexat si indicele euro, straniu dar pare o corelare ca "in oglinda"
Bafta la pipsi
Citat:
Ar fi util un indicator care sa afiseze tot timpul I.USDX pe ecran.
Ce ziceti?
Sigur ca ii am pe amindoi , in grafice separate . Un indicator permanent pe
fiecare preche ar simplifica lucrurile.
Pe D1 ,I.USDX e acum la un nivel de rezistenta, la 75,46. Daca sparge in sus, intru Sell pe perechile cu USD .Urmatoarea rezistenta eu o vad la 75,80.
Deja a spart, in timp ce scriu.
Ca sa pot tranzactiona bazindu-ma pe indexul dolarului, trebuie sa ma raportez la ceva. Dar, la ce?
Ar trebui sa fiu expert in analiza fundamentala , sau macar o stire importanta sa stiu in ce masura influenteaza evolutia dolarului.
Ar trebui sa fiu tot timpul la curent cu politicile economice si monetare ale SUA si numai. Indexul dolarului evolueaza si el in raport cu celelalte valute. Am mai vorbit noi aici pe forum despre analiza fundamentala si am ajuns la concluzia ca suntem prea mici ca sa ne bazam doar pe ea.
Si atunci, ce putem face ? Nu are dreptate Lance Beggs din articolul pe care ni-l propune Soso in thread-ul lui ? " I`m Trading What I See, Not What I Think ". Tranzactionez in functie de ceea ce vad, nu in functie de cum cred eu. Bun. Ptr. asta avem analiza tehnica. Dar , si aici apare cel putin o problema.
Am atasat un grafic I.USDX pe H4. Se vede ca pretul a testat de 2 ori rezistenta la 76,00, si de fiecare data a fost respins. Trendul pe termen mediu e Up. Asa imi arata si cele doua MA de 200 si 365.
In cel de al doilea grafic, am deschis o pozitie Sell pe EURUSD dimineata la 7. Putea fi oricare pereche cu USD. De atunci, pretul EURUSD a avut o fluctuatie de aprox. 80 pps., in oglinda cu I.USDX, dar care s-a miscat doar 34 pps. De ce? Nu stiu. E doar una dintre intrebari. Corelatia dintre I.USDX si EURUSD sa nu fie oare atit de puternica?
Problema cea mare a mea e, cind inchid pozitia ?
La 1,4270 , un nivel de rezistenta, pretul a trecut fara probleme in timp ce I.USDX urca. Si atunci, cind inchid ?
Ma intorc la I.USDX sa vad ce l-ar putea opri din urcare. La 75,45 are un prag , de care daca trece , se duce din nou la 76,00 ?
EURUSD o las deschisa pina atunci ?
Aici ma lovesc din nou de AF. Pot sa apara alte influente straine de AT.
Multe intrebari , dar parerea mea e a se poate tranzactiona in functe de I.USDX. Numai ca, asa cum bine zice L. Beggs: mult, mult studiu, nu, Soso ?
La GBPUSD, la fel: 80/34. La celelalte perechi, raportul nu mai e acelsi.
Nu s-ar putea, oare calcula nivelul unde inchide o luminare de 4 ore, in functie de raportul asta?
N-am mai intrat Sell, am intrat in Margin Call.
Trebuie sa imi fac cont nou . Astept sa se inchida luminarea de 4h, sa vad raportul. P.S. Observati ce bine vorbesc singur ? Asa nu ma cert cu nimeni.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.