Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Analiza Statistica

Discuţia "Analiza Statistica" din forumul Discuţii generale; Citat: Original postat de majorusa Soso, cred ca rationamentul tau are doua hibe: 1. De ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 22 iunie 2011, 20:31
gabysebastainmatei's Avatar
Trader

Data înscrierii: iunie 2011
Locaţie: padova
Posturi: 149
gabysebastainmatei e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de majorusa Vezi post
Soso, cred ca rationamentul tau are doua hibe:

1. De crezi ca ziua trebuie sa aiba o directie? Poate avea mai multe directii pe segmente orare. Vezi ieri GBPUSD
2. Statistica pretului. Nu are nici o importanta. Pentru ca market makerii nu tranzactioneaza asa.

Din ce stiu eu, ce se intampla in piata depinde de jucatorii mari. Acstia tranzactioneaza nivele. S/R, MA si fibo. Si ei tranzactioneaza statistic dar au altfel de statistica. Este cea a mediei pretului pe pozitiile din piata.

Ca sa ma fac inteles atasez o imagine. Cu albastru sunt zone de S/R si cu galben zone de S/R venind de pe D1. Chart-ul este cable H1.

Sa presupunem ca in data de 14.06 ai intrat lung la 1.6377. Pretul s-a dus importiva ta. Urmatoarea adaugire este la 1.6244. Media pretului pozitiei este 1.6310. Pretul a spart supportul si a coborat din nou. Add 1.6176 si 1.6124. Average 1.6230. Fiecare intrare un lot, pozitia este de 4 loturi acum. Retracement-ul duce pretul la 1.6243 Dar la +10 poti inchide pozitia, realizand in realitate un castig de 40 de pipsi pe o miscare impotriva ta de peste 300 de pipsi.

Platformele institutionale gen Currenex nu ofera ca MT4 pozitii separate pe fiecare intrare ci doar o pozitie agregata pe fiecare pereche. Chiar si Dukascopy este similar oferind posibilitatea de a agrega toate positiile deschise. Si la banci este la fel. Iesirea din pozitia de long se face cu un short de aceasi dimensiune. De asta spun ca statistica functioneaza dar nu asa cum incercati voi ci in modul in care pretul mediu al pozitiei trebuie sa fie cat mai aproape de pretul pietei.

Diferenta dintre jucatorii institutionali si cei retail este ca primii au fonduri aproape nelimitate. Si in contextul acesta pot duce pretul unde vor ei. Nu ati vazut niciodata cum intr-o zi clar short pretul sparge suportul se duce 20 de pipsi, rade SL existente acolo doar pentru a o lua lung apoi? Este o forma de manipulare a pietei pe care, dupa mine, nimeni nu o poate prevedea.
asa este... imi place cum gandesti. eu fac in general scalping, deci merg pe M5, prea putin pe H1, dar niciodata nu ma sperii de s/r. sunt puse ca sa fie incalcate si astfel multi sa cada in plasele bancilor.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 23 iunie 2011, 09:13
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
1. De crezi ca ziua trebuie sa aiba o directie? Poate avea mai multe directii pe segmente orare. Vezi ieri GBPUSD
Intradevar pretul nu se poate misca doar in linie dreapta. In interiorul unei bare Daily pretul se poate misca intr-o multitudine de directii.

Ce ma intereseaza pe mine insa e cum se inchide bara Daily. Pentru ca logic daca pretul tinde sa se inchida sus atunci in interiourl barei e o probabilitate mare sa existe o miscare in sus. Cum se intra, sau cum se analizeaza piata tehnic nu are importanta in momentul asta.

Oricum rezultatul pana acum nu e satisfacator, analiza care am facut-o cu directia nu mi-a dat un raspuns pe plac.

Probabil o analiza statistica pe intraday data ar oferi rezultate mai interesante dar in momentul asta nu am intraday data de calitate. Poate in viitor.

Citat:
2. Statistica pretului. Nu are nici o importanta. Pentru ca market makerii nu tranzactioneaza asa.
Imi permit sa te contrazic . Statistica pretului e o realitate, ii dai atata importanta vrei tu. Mie personal mi se pare de mare ajutor sa stiu ca in 2 din 3 zile pretul atinge 80% din ADR. Indiferent de cum arata bara intraday.

Ca sa exemplific, uite chiar ieri GBPUSD. Am vazut ca ADR-ul era pe undeva pe la ~40%, nu mai imi amintesc exact cat dar pe-acolo era. Statistica spune ca sunt sanse mari sa se extinda catre 80%, asa ca m-am uitat pe grafic sa vad daca dpdv tehnic imi ofera un setup.

Initial am anticipat un breakout in sus si mi-am pus un BUY STOP la 1.6255, l-a activat dupa care a intors rapid si mi-a dat in SL. Loss 1%.

Imediat urmatoarea bara sa inchis jos inapoi in range, semn clar de fake breakout. ADR-ul inca nu s-a extins mult, inca era sub 50%, asa ca am luat SHORT (Dreptunghiul albastru e nivelul de intrare si nivelul de SL). TP1 la ADR 80%. Mi l-a atins in cateva ore, mi-am recuperat loss-ul anterior si ultima jumatate e pe profit inca in piata.
Imagini ataşate (micşorate)
gbpusd.png 
Afisari: 38 
Marime: 29.1 KB
ID: 5992  
Vechi 23 iunie 2011, 11:07
Mircea55's Avatar
Master Trader

Data înscrierii: ianuarie 2011
Posturi: 1,025
Mircea55 e pe drumul cel bun
Soso, nu se poate face un indicator, ceva care sa fie afisat pe ecran tot timpul, indiferent de perechea valutara, si care sa arate valoarea I.USDX,
pe W1 ,de exemplu?
Eu, aproape intotdeauna imi fac intrarile in functie de I.USDX. Uite, acuma, de exemplu, I.USDX se apropie de TL. Daca o strapunge, intru Buy pe perechile cu USD. Ce zici?
Si ca sa fiu on topic, nu ai testat probabilitatile in functie de I.USDX?
i.usdx.gif 
Afisari: 26 
Marime: 20.2 KB
ID: 5993  
Vechi 23 iunie 2011, 11:11
soso's Avatar
Liquidity Provider

Salut Mircea,

Nu am testat in functie de USDX inca. Trebuie sa-mi aduc date de calitate.

Despre indicator, probabil se poate. Daca nu pe MT atunci pe alta platforma.
Vechi 23 iunie 2011, 11:47
Mircea55's Avatar
Master Trader

Si iesirile se pot face in functie de I.USDX. In momentul cind apare fractalul de sens invers, inchid toate pozitiile. Iarta-ma ca ma folosesc de
thread-ul tau , dar asa , discutind descopar noi metode. Oricum, multumesc ptr. raspuns si intelegere.
i.usdx.gif 
Afisari: 35 
Marime: 51.9 KB
ID: 5994  
Vechi 23 iunie 2011, 13:37
papanasergiu's Avatar
Trader Senior

Data înscrierii: februarie 2010
Locaţie: R.Moldova, Cahul
Posturi: 504
papanasergiu e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Skype™ la papanasergiu
@Mircea

I-mi place corelarile pe care le faci intre perechile X/USD si I.USDX. E o idee buna

scuze de offtopic

bafta la pipsi
Vechi 13 iulie 2011, 10:46
Mircea55's Avatar
Master Trader

Soso, am gasit un indicator care arata in procente avansul unei perechi intr-o zi. (Daily Change) . Poate iti foloseste, daca nu cumva il ai deja.
Il trimit pe un grafic, ca nu stiu altfel. Am marit Font-Size -ul ca sa se vada. Il gasesti in MetaEditor - Online Library.
eurchf-d1.gif 
Afisari: 27 
Marime: 12.9 KB
ID: 6078  
Vechi 13 iulie 2011, 10:56
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de Mircea55 Vezi post
Soso, am gasit un indicator care arata in procente avansul unei perechi intr-o zi. (Daily Change) . Poate iti foloseste, daca nu cumva il ai deja.
Il trimit pe un grafic, ca nu stiu altfel. Am marit Font-Size -ul ca sa se vada. Il gasesti in MetaEditor - Online Library.
Mersi Mircea, intre timp mi-am construit eu unul.
Vechi 27 iulie 2011, 18:35
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Soso, când ai vreme, mă interesează o analiză statistică pe GOLD. Sunt curios dacă şi GOLD e asemănător cu currencies.
Vechi 28 iulie 2011, 21:20
merlyn
Guest

Posturi: n/a
Soso daca ai facut cumva ca pe chartul X, pe care esti sa ai cotatia I.Usd sa-mi spui si mie . poate n-am inteles eu bine .
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 28 iulie 2011, 22:04
merlyn
Guest

SOSO: eu am un indicator care-mi calculeaza un pret pe chart diferit de pretul perechii pe care stau . pretul perechii pe care stau este o variabila a acestui indicator dar mai are o variabila care este pretul unei alte perechi . daca tu stii ca se poate ca acel pret de pe o alta pereche sa poata fi preluat automat de catre indicatorul meu atunci asta e aur curat pentru mine . sa ma anunti plz daca se poate asa ceva.
Eu acum bag manual acel pret in indicator si cum pretul se schimba in permanenta e foarte greu sa ma folosesc de el . daca merge automat atunci e super.

Last edited by merlyn; 28 iulie 2011 at 22:07.
Vechi 28 iulie 2011, 22:09
soso's Avatar
Liquidity Provider

Merlyn, cred ca se poate, problema e ca in momentul asta nu am timp nici macar pentru proiectele mele legate de trading. Sorry.

Eventual daca se ofera altcineva care citeste postul tau...
Vechi 29 iulie 2011, 09:59
merlyn
Guest

SOSO. Stai mai ca nu am zis sa te ocupi tu de problema mea , eu intrebam daca tehnic este posibil asa ceva . si anume, ca un indicator pus pe un chart al unei perechi, sa-si poate lua cotatia de pe un alt chart , al unei alte perechi . Asta ma intereseaza . Multumesc !
Vechi 29 iulie 2011, 10:33
soso's Avatar
Liquidity Provider

Da, se poate.
Vechi 29 iulie 2011, 11:14
merlyn
Guest

Multumesc foarte mult . Mi-ai dat o veste super. Eu joc certificate turbo din BVB cu activ suport pe extern si indicatorul i-mi calculeaza pretul corect din BVB
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On