Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Ce fel de trader esti?

Discuţia "Ce fel de trader esti?" din forumul Discuţii generale; Am gasit acest poll pe FF si m-am gandit ca ar fi interesant si aici. ...

Vezi rezultatele: Ce fel de trader esti?
POSITION TRADER 2 9.09%
SWING TRADER 6 27.27%
DAY TRADER 6 27.27%
TRADER CARE PIERDE 2 9.09%
TRADER DISCRETIONAR 3 13.64%
TRADER MECANIC 1 4.55%
SCALPER 2 9.09%
Participanţi: 22. Nu poţi vota pentru acest sondaj

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 13 mai 2011, 19:33
Trader

Data înscrierii: noiembrie 2009
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 132
majorusa e pe drumul cel bun
Chart Bar Ce fel de trader esti?

Am gasit acest poll pe FF si m-am gandit ca ar fi interesant si aici.

Definitiile:

POSITION TRADER

Position Trader - adica trader pozitional. Acest trader are familie si o sotie/prieten pretentioasa, copii si pets. Cel mai probabil este un profesionist cu job stabil atras de investitiile in piata Forex ca si un castig suplimentar. Nu este tipul care sa stea o zi intreaga in fata ecranului. Cu toate acestea intelege factori macroeconomici.

Cel care tranzactioneaza pozitional tine o pozitie deschisa saptamani sau chiar luni. Tranzactioneaza de cateva ori pe an si utilizeaza analiza fundamentala. Asta inseamna ca face analize de piata cateva ore saptamanal si atunci studiaza rapoarte economice pentru a-si fundamenta deciziile. Tintele de profit sunt fparte mari dar la fel pot fi si pierderile si are o rata de risk/profit (risk/reward) mare.

SWING TRADER

Un trader de swing este o persoana care mai are si un alt job in afara de Forex. El tine trade-urile deschise pe termen mai scurt decat position trader-ul . Poate folosi cateva ore zilnic pentru analiza . Incearca sa prezica miscarile pe un termen mai scurt dar poate tine pozitia deschisa mai multe zile sau chiar saptamani daca este necesar. Tranzactioneaza misacrile oscilatorii ale pretului de preferinta pe time frame-uri mari de peste o ora.

Dedica cel putin o ora pentru analiza pietei dar se uita si la evolutiile economiilor mondiale. Analiza tehnica este cea mai buna arma a sa si targeteaza profituri limitate, in timp ce isi limiteaza si pierderile. Isi poate verifica zilnic pozitiile deschise si asta ii lasa timp pentru alte activitati.

DAY TRADER

Day trader-ul este acela care deschise si inchide pozitiile zilnic. Tranzactioneaza una sau mai multe pozitii zilnic. Oricum isi va inchide - sau va incerca - toate pozitiile pana la sfarsitul zilei sale de lucru. Urmareste continuu piata ca sa nu piarda trade-urile bune. Poate utiliza un SL mic dovedind ca are ceva aversiune la risk. Tranzactioneaza in general in perioadele cu volum mare - Londra si New-York.

Day trader-ul se intretine din castigurile sale din Forex deoarece piata ii cere atentie totala. Are un cont suficient de mare ca sa genereze castigurile ce ii acopera nevoile de trai . Se uita la stiri economice dar tranzactioneaza in principal tehnic. Este trader-ul care urmareste semnale. Poate sa piarda mai putin de jumatate din trade-uri dar profitul sau este de doua ori mai mare decat pierderea. Pe terme lung este profitabil.

TRADER CARE PIERDE

Cele trei tipuri de traderi de mai sus sunt cei traditionali. Cel de-al patrulea, acela care desi are cunostintele necesare nu reuseste sa devina profitabil. Acela care uneori este prea lenes sa isi faca analizele si tranzactioneaza semnale de pe forumuri sau preia fara sa incerce sa inteleaga analize de pe diverse site-uri. Sau pur si simplu are ghinion.

Daca sunteti in aceasta categorie nu trebuie sa disperati. Munca si studiu si veti reusi!

TRADER DISCRETIONAR

Este traderul ce ia semnale bazandu-se pe intuitie. El simte piata si actioneaza in consecinta. Poate fi foarte profitabil si is ofera luxul sa intre intr-un trade dar si sa iasa cand "simte ceva".

TRADER MECANIC

Este traderul care tranzactioneaza semnale bazate pe indicatori, linii de trend, pattern-uri. De multe ori foloseste roboti pentru a scapa de emotiile trading-ului manual.

SCALPER

Scalper-ul face dela 10 pana la cateva sute de trade-uri pe zi. In general intra intr-un trade si iese dupa cateva minute luand doar cativa pipsi din piata. De cele mai multe ori tranzactioneaza manual. Este un fel de Day trader mai specific si nu este interesat foarte tare de trend-ul pe termen mediu sau lung ci de actiunea pretului. In general Scalperul traieste din ce castiga deoarece trebuie sa se afle in fata ecranului tot timpul. Inchide pozitiile la sfarsitul zilei si incearca sa fie profitabil in fiecare zi.

Necesita un equity mare si un leverage pe masura pentru a putea face un profit suficient dar si spread-uri mici. Tranzactioneaza in general perioade de volatilitate si lichiditate ridicata.

Daca tranzactionati mai multe stiluri incercati sa va ganditi care este stilul dominant. Hai sa vedem ce iese. Eu sunt scalper

Last edited by majorusa; 14 mai 2011 at 09:57.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 13 mai 2011, 22:30
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Nu-s prea bine separate. Eu sunt un SWING TRADER, DISCREŢIONAR 100% şi mă încadrez la primul paragraf de la POSITION TRADER

SWING TRADER mai înseamnă că tranzacţionează swing-urile. Adică urmăreşte acele faze specifice swingurilor: consolidare - breakout + momentum mare - take profit (momentum scade) - se intră în direcţia opusă (momentum creşte) - take profit (momentum scade) ... s.a.m.d

Oricum eu încerc să mă îndrept către position trading, intrări cu risc mic care se tot adună pe trend după sistemul bulgărelui de zăpadă. Sper să ajung acolo.
Vechi 14 mai 2011, 09:59
Trader

Asa este. Am modificat. Am tradus ce era in poll-ul pe de FF. Sunt chiar curios daca va vota cineva la trader care pierde. Daca nu inseamna ca avem un forum doar de castigatori.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 14 mai 2011, 13:55
Mircea55's Avatar
Master Trader

Data înscrierii: ianuarie 2011
Posturi: 1,025
Mircea55 e pe drumul cel bun
La ce fel de traderi se refera sondajul? Pe demo,pe real? Pe amindoua?
Pe demo, eu nu am fost niciodata profitabil!
Oricite conturi am avut pe demo, le-am pierdut pe toate.Incapatinarea
m-a facut sa intru pe real. Dar, si pe real am pierdut.Mereu, alte si alte
metode pina cind am gasit una care ,deocamdata, ma mentine pe profit
constant. Mic, dar macar nu trebuie sa imi realimentez mereu contul si
ma ajuta sa ma disciplinez(marea mea problema).

Apoi, ce fel de trader sint? Habar n-am !
Ma incadrez, cred eu, in prima categorie, unde am si votat, dar trec usor
prin toate ,mai putin scalper pentru care nu am nervi si rabdare, si nici
timp.
Depinde de multi factori, intre care pina si anotimpurile conteaza,pina si
starea vremii are influenta.
As vota si la trader care pierde.Dupa parerea mea,profitabil e cel care
reuseste sa isi dubleze contul intr-un anumit timp dat.
Eu sint departe de asa ceva.Abia atunci am sa pot raspunde hotarit la
un astfel de sondaj. Mai am de invatat pina atunci.Norocul meu e ca am
de la cine.
Vechi 16 mai 2011, 09:03
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Sunt swing trader discretionar. Dar scopul meu e sa devin 100% mecanic si automatizat.
Vechi 19 mai 2011, 21:03
aloha's Avatar
Trader

Data înscrierii: iulie 2009
Posturi: 133
aloha e pe drumul cel bun
Thumbs up

Citat:
Original postat de soso Vezi post
Sunt swing trader discretionar. Dar scopul meu e sa devin 100% mecanic si automatizat.
Vrei varianta automata Soso?Asta ai incercat?
Tradency - Mirror Trading Platform
Astia au facut o platforma automata,dar o ofera clientilor prin citiva brokeri cu care colaboreaza.Intri pe site-ul lor,vezi cu cine lucreaza,apoi incerci varianta demo de cite ori vrei,sunt vreo 10-12 brokeri.O incerci pina te lamuresti,merita sau nu.Eu sunt la al 4 -lea broker si desi nu cred in varianta automata,asta merge al naibii de bine.
Uite si o poza,am deschis acum 2 saptamini si lucra ca proasta,eu doar verific.
Multa Bafta
ACM
PS.Am gresit,sunt 27 de brokeri,a 2 ani de incercari,o luna cu fiecare.
Tradency - Partners - Brokers and IBs
Imagini ataşate (micşorate)
tradency-2.jpg 
Afisari: 29 
Marime: 86.8 KB
ID: 5891  
Vechi 20 mai 2011, 19:44
Trader

De fapt site-ul de care zici - Tradency - contine un trade replicator. Adica un om care tranzactioneza o metoda - mecanica sau nu - da semnale pe care tu le urmezi. Si astfel nu ai nici un control asupra deciziei. O ia altul.

Eu unul nu sunt confortabil asa. Am fost in trade-room-uri unde un trader dadea semnale dar pana nu intelegeam de ce le da acolo nu intram in trade live.

Am vazut ca este foarte populara pe internet metoda robotilor. Pentru mine este doar o incercare de scurta drumul invatarii punand banii in mana altuia si sperand ca va face profit in locul tau. Dar asta te transforma din trader in investitor. Este OK si asa dar nu pentru mine.

Stiu traderi care au roboti si dupa o luna doua de trade-uri bune au facut un drawdown ireparabil pe cont. Chiar si eu am incercat robotii, am si creat vreo doi si in backtest faceau 150% pe an si in live au facut -3%. Iar daca ii lasam acum nu mai aveam equity.

Stiu banci care au roboti de tranzactionare si care deschid pozitii tehnic in anumite locuri. Dar acestea au un equity imens. Diferenta dintre un trader individual si o banca este aceea dintre un purice si o maimuta. Maimuta stie ca undeva acolo este un purice si incearca sa-l prinda si mai aduce si colegi. Iar puricele incerca sa scape de cautarea sa prin blana sperand ca va suge ceva sange si a doua zi.

Si ca sa inchei, pe site-ul acela cei care ofera serviciile de forex signal sunt numiti experti. Si parca Murphy spunea ca "expertul este un om dintr-un alt oras". Nu?

Last edited by majorusa; 20 mai 2011 at 19:51.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On