Am facut bine ca nu l-am dezactivat. De data asta, euro a ascultat de mine. E bun I.USDX-ul. Acum euro coboara, dar poate fi doar o corectie.
I n continuare depinde de greci.
Am urmarit si eu astazi analiza video a lui Radu Ciofu. Un pic. Doar EURUSD. Dupa umila mea parere , nu prea poate fi vorba de long, de altfel si Radu insista mai mult pe short. Un motiv in plus ptr. short , si sint convins ca si Radu il stie, e scaderea tot mai mari a increderii in euro. Mai ales ca, englezii au lansat un zvon cum ca Germania se pregateste sa renunte la moneda euro si tipareste marci noi. Poate fi doar un simplu zvon fara nici un temei ,dar piata reactioneaza uneori la zvonuri. Dar, ce putem face noi, astia mici, decit, eventual, sa pierdem citiva banuti. Sau sa cistigam. .
P.S. Intre timp, grecii au votat.
Desigur ca de cei "mari", este o manipulare a maselor, nimic mai mult, Tot ce-ti trebuie e sa tranzactionezi ce ai pe grafic si sa fii atent la stirile, nu zvonuri, care sunt la acel timp. Nimic mai mult, atunci cand o sa ai posibilitatea sa administrezi un fond de milioane, da eu cred ca asa va fi dupa insistenta care doresti sa inveti aceasta profesie , atunci vei avea acces la inside informatie
Scuze de offtopic
bafta la pipsi
Depinde cum vezi piata, dupa mine tehnicalele sunt mai "tranzactionabile" decat fundamentalele. Luni am fost long pe EURUSD (am scos din trade-ul asta cat de pe o luna intreaga), azi am fost long LONG pe EURCHF (si mai sunt cu jumatate inca), amandoua trade-urile au fost luate contra sentimentului general vizavi de euro.
Nu le-am luat intentionat contra, asa a fost sa fie dpdv tehnic (si statistic).
Uite inca un exemplu pe EURUSD H1, linile rosii au fost trasate de ieri (unele, altele de mai demult). In timpul news-ului au fost spike-uri in sus & jos dar SR-urile importante au fost respectate. Nu m-as mira deloc sa ajunga la 1.45 in zilele urmatoare (maine ).
The point is, zvonurile si de-alde stiri sunt controlabile, daca sunt adevarate atunci greucenii le stiu dinainte oricum. Insa pretul pietei e mult mai greu de manipulat decat zvonurile.
Stiu ca multi tin cont si de fundamentale, foarte bine daca le merge, e foarte probabil sa fi gasit un edge. Insa asta e umila mea pararere, bunul simt imi spune ca pretul, trendul & momentumul sunt mai aproape de realitatea din piata decat zvonurile si stirile.
O seara faina, I'm out pa!
de la H1 in jos are valoare f. mare analiza tehnica. de la H4, dar as spune D1 incepe sa valoreze si cealalta analiza. apropos de D1 pe eur/usd: acum suntem intr-o periioada de laterala. parerea mea pana spre 15 iulie daca nu si inainte vom vedea o explozie puternica a pretului intr-o directie; eu as spune mai mult short decat long. oricum nu vad pretul deasupra la 1.50, mult mai probabil un 1.30.
V-am enervat, cumva , cu insitentele mele? Pot si sa tac.
Cred ca nu ai enervat pe nimeni. De fapt aceasta si a fost menirea acestui forum, sa invatam din greselile altuia. Asa ca cu cat mai multe greseli vei face cu atit mai mult eu voi invata
Stii unde a fost greseala mea, Sergiu,? Am crezut ca imi pot permite sa dau prognoze de pret, sa am pareri diferite, fara sa imi dau seama ca exagerez in convingerile mele, care la un moment dat pot fi interpretate ca si o impunere a unei directii.
Nu vreau sa influentez pe nimeni. Caut doar idei, metode noi.
Se pare ca trebuie sa o fac de unul singur. Oricum, pe real, majoritatea de aici, tranzactioneaza altfel.
Am simtit in " tonul " lui Soso un fel de iritare , poate justificata, cu privire la insistentele mele . Aveti dreptate, sint inca prea mic in Forex, dar am sa cresc. Sper.
Apropo, sint in continuare short pe EURUSD. Capos, ce mai..
Mircea, nu ai gresit cu nimic in prognoza ta! Asta facem fiecare, prognozam o directie pe care mai si pariem cand vrem. E normal sa fie pareri contra!
Iritarea din tonul raspunsului meu era doar in post, la mine in cap nu era . Asta-i problema cu comunicarea online. Hm, sau poate un pic de adevar exista, tot timpul am avut ceva de impartit cu trazactionarea dupa stiri si zvonuri!
Unde vezi tu ca am calcat strimb ? De renuntat nu poate fi vorba. De ce as face-o ? Sint de doi ani in Forex , impliniti mai alaltaieri, de unu pe real si de sase luni sint pe profit constant, luna de luna( tine-mi Doamne, naravul ). Pe forum , sint nou, intradevar, incepator.
Mereu am spus ca tot ce stiu , stiu de la voi, de pe forum. M-am simtit dator, la rindul meu, sa ofer ceva in schimb, forumului.
E un loc unde, cred eu, se invata ,se testeaza metode noi, se schimba pareri cu ceilalti . Eram tare bucuros, la inceput, cind cineva prezenta o metoda, o strategie noua. Ma grabeam sa imi deschid cite un cont nou ptr. fiecare, sa o incerc. . Pe DEMO. Pe forum, cred, se tranzactioneaza DEMO. Pe real, e altceva. Comportamentul fiecaruia se schimba. Si al meu.
Acuma, sint si eu pe o carare , sint departe de autostrada de care vorbesti tu. Sint pe un drum judetean Peste alti doi ani, tot incepator am sa fiu, dar profitabil .Cred. Sper.
Eu nu iti urez bafta la pipsi, ptr. ca nu de noroc avem nevoie in Forex, nu ?
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.