euro la un nivel destul de important pe TF-uri mici si fiind prea aproape de pretul de intrare prefer sa marchez 1/2 din pozitii si restul la BE,este si sfarsit de saptamana si se mai marcheaza din profituri.......pe termen lung ramanem bullish,sa vedem ce posibilitati de add-on ne ofera saptamana viitoare...weekend placut
se pare ca suntem pe euro tot intr-un corectiv si ar trebui(cel putin teoretic) sa inchida ceva mai jos..........tehnic,momentan mi se pare mai plauzibila aceasta varianta fata de cea a unui trend down...mai vedem
Nu urmaresc in special pe 15 min.Ma intereseaza in primul rand locatia pretului, si pentru mine cele mai importante locatii sunt nivelele daily si weekly.Cand pretul ajunge in astfel de locatii urmaresc evolutia lui (price action) pe toate tf-urile. In privinta paternurilor de bare sunt interesat de urmatoarele :
PB = pin bar
IPB = inverted pin bar
BUOB = bulish outside bar
BEOB = bearish outside bar
DBHLC = double bar high lower close
DBLHC = double bar low higher close
TBL = two or multiple bar low
TBH = two or multiple bar high
IB = inside bar
2IB = double inside bar
4IB = dintr-un grup de 4 bare consecutive ultima este un inside bar si are marimea cea mai mica
Nu urmaresc in special pe 15 min.Ma intereseaza in primul rand locatia pretului, si pentru mine cele mai importante locatii sunt nivelele daily si weekly.Cand pretul ajunge in astfel de locatii urmaresc evolutia lui (price action) pe toate tf-urile. In privinta paternurilor de bare sunt interesat de urmatoarele :
PB = pin bar
IPB = inverted pin bar
BUOB = bulish outside bar
BEOB = bearish outside bar
DBHLC = double bar high lower close
DBLHC = double bar low higher close
TBL = two or multiple bar low
TBH = two or multiple bar high
IB = inside bar
2IB = double inside bar
4IB = dintr-un grup de 4 bare consecutive ultima este un inside bar si are marimea cea mai mica
Oltciter, cum tranzacţionezi IB-urile? Pui 2 ordine la breakout de maxim repectiv de minim a IB-ului?
Dacă poţi să-mi dai şi un exemplu cu un grafic ţi-as rămâne recunoscător Mersi!
Nu neaparat. Depinde foarte mult de locatia unde se formeaza. Daca sunt pe un swing high extrem insist pe sell.(viceversa la swing low extrem). Cand o sa fiu intr-o situatie de intrare pe inside bar in timp real o sa pun graficul. Nu-mi plac exemplele pe istoric.
Da se poate merge si pe doua ordine in asteptare sell si buy stop pe breakout-ul IB-ului. Daca ma gandesc bine nu cred ca am facut vre-o intrare de genul asta. Prefer un ordin intr-o singura directie!
am oarece retineri ca val.(a) (graficul H4),ar fi un abc.....relatia dintre valuri (timp dezvoltare,extensii) este depasita pt. asemenea structura....indeplineste criteriile unui impulse,pe de alta parte un val (a) este considerat un val impulsiv ceea ce,obligatoriu are structura de 5,exceptie facand in cazul unei structuri de flat si atunci (b)-ul ar trebui sa retraga cel putin 61.8 din acesta,ceea ce mie mi se pare greu de realizat la evolutia actuala
am oarece retineri ca val.(a) (graficul H4),ar fi un abc.....relatia dintre valuri (timp dezvoltare,extensii) este depasita pt. asemenea structura....indeplineste criteriile unui impulse,pe de alta parte un val (a) este considerat un val impulsiv ceea ce,obligatoriu are structura de 5,exceptie facand in cazul unei structuri de flat si atunci (b)-ul ar trebui sa retraga cel putin 61.8 din acesta,ceea ce mie mi se pare greu de realizat la evolutia actuala
Ce pot sa zic, initial numerotam acea portiune de grafic ca impuls si eu, insa tocmai aceeasi relatie dintre valuri m-a facut sa aprob varianta unui zigzag sau poate chiar al unui triplu zigzag. Doar stiti ca in impuls cel mai rar se extinde unda unu, la dumneavoastra avem unda i of [iii], unda i of [v] si mi se pare ca si unda 1 of iii of [iii] tre sa fie extinsa. Da , ma astept sa mai coborim pina la 1.24 1.23 ceea ce ar corecta indeajuns pt un Flat, in caz contrar voi trece la varianta unui dublu zigzag.
Dar in acelasi timp tin sa mentionez ca unda (a) poate fi si impuls, nu sunt categoric.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.