Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Analize Fundamentale

Discuţia "Analize Fundamentale" din forumul Discuţii generale; @aloha - stii ce vreau eu de la tine? un matiz sunt interesat de AF ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 26 octombrie 2010, 14:03
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,774
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
@aloha - stii ce vreau eu de la tine? un matiz
sunt interesat de AF insa sunt si mai interesat de aplicabilitatea sa practica. As vrea sa imi arati (pe un cont demo) o pozitie luata de tine in urma unei AF postate pe site si sa vedem daca functioneaza. este usor sa postezi AF (si presupun ca este facuta de tine si nu luata de le bloomberg) insa nu mai este asa de usor sa tranzactionezi pe baza ei.

Pe de alta parte, miscari de 70 de pipsi sunt apa de ploaie in oceanul forex. O AF trebuie sa functioneze pe termen lung - nu cred ca bancile si market makerii fac AF ptr M15 sau chiar H1. Sunt pozitii deschise de luni de zile in baza unei AF si asta conteaza. Nimeni nu face AF ptr M15 ptr ca pur si simplu nu merita efortul si banii.

deci, intrebarea mea este: poti face AF ptr un termen mediu (30 de zile, actualizate la fiecare news) si sa deschizi pozitii in baza ei iar noi sa vedem daca AF postat de tine functioneaza? Asta te-ar face mai apreciat si urmarit, mai ales ca nimeni de aici nu se bazeaza pe AF. esti primul.
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 26 octombrie 2010, 14:44
aloha's Avatar
Trader

Data înscrierii: iulie 2009
Posturi: 133
aloha e pe drumul cel bun
Thumbs up AAAAAAAAAAAAAAAAAA

Citat:
Original postat de seba Vezi post
ce logevivi,calmi si relaxati sunt cei care tranzactineaza pe AF....thread-ul asta devine tot mai fun.....gata nu mai intervin,am iesit....nu te "aprinde"
Am spus ceva de tine in ultima mea interventie?De ce te simti mereu atins?
Esti prea mic sa incerc asta.
Si eu te stimez la fel de mult!
ACM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 26 octombrie 2010, 15:33
seba's Avatar
sharks hunter

Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 964
seba e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de aloha Vezi post
Am spus ceva de tine in ultima mea interventie?De ce te simti mereu atins?
Esti prea mic sa incerc asta.
Si eu te stimez la fel de mult!
ACM
ooo "maestre".....desi am oarece retineri la ultima referire,o sa fac abstractie si atunci as putea spune ca este perfect...pe bune.....hai noroc
Vechi 26 octombrie 2010, 20:33
aloha's Avatar
Trader

Thumbs up

Max(prefer daca accepti,nume scurte,chiar de user).Da iti voi arata,nu stiu cit de repede,dar o voi face.Dar nu inteleg de ce vrei asta? Intri pe o harta(www.netdania.com) ai ziua ora,coeficientul de deviere,tot.
Oricine poate intra si pe Forexfactory si asta e free.Bancile (chiar esti copil)au armate de specilisti,au nevoie de predictii pe termen lung,ei imprumuta clientii pe diverse termene si logic,au nevoie ca de aer de predictii pe termen foarte lung.
Eu sunt interesat de trazactii intraday,poate cindva voi schimba,dar nu cred.Si daca 70 pips(de fapt 80 in primele 15 min si 96 in 30 min)sunt putine deja ,recunosc,sunt mic fata de tine.Dar,cred ca glumesti,sunt oameni care fac bani frumosi cu 15 pips/zi.Si sunt mirat f tare,eu vorbesc de stirile care provoaca miscarile dinpiete,voi,nu esti singurul,ma tot omoriti cu tehniculvostru.Apropo,faci comanda pe 15 min,dar trebuie sa fii rapid,nu esti rapid nu cistigi.Inca ceva,Bloomberg si Reuters publica stirile,eu leinterpretez.As putea minti,dar nu sunt abonat.Dar sunt altii cu caresunt in contact si e destul.Insist din nou,de ce nu cautati(mi-e greu sa cred ca nu stiti) ce anume face Piata Forex sa se miste?

E atit de simplu si usor: informedtraders.com
La stirea de azi GDP-UK,pretul a urcat 96 pips in 30 min,daca tu poti mai mult ,toata stima.
Priveste pe o harta GBP/USD din 25/10/2010 ora 0:00 si pina azi
26-10la ora 11:30 (Buc).Pe la 8:00 am Buc.
a inceput o lunga perioada de contractie,sau sideway(zona cu miscari nesemnificative)

Repet din nou,stii de ce?In 25-10 a fost o singura stire ,cea cuExisting Home Sales,care nu atins deviatiea minima de 400K(400,000),dev.a fost de doar 240K(240,000) si jucatorii din piata nu au luat inseama stirea,nu ear destul de PICANTA.
Ce e greu Max?Deviatia nu a fost atinsa,piata nu areactionat,simplu.Azi in schimb,26/10 tot GBP/USD,priveste harta;deviatia a fost de 0.2%caz in care piata facea o miscare de circca 50pips(nu e un stas,e un reper)in sus sau in jos,dupa cum era deviatia +0.2%,sau -0.2%.Te scutesc de un drum la Forexfactory,
Actual ? ,Forecast 0.4%, Previous 1.2%
Acei 50 pips (aprox) urcau la 0.6% sau coborau la 0.2%,dar stirea ne-a dat o ""piine de mincat"",0.8% peste asteptari de bine.In cazul asta nu suprveghezi reactia si retacementul,pentru ca apoi sa lansezi comanda,
la 0.8% fata de 0.4% Forecast,intri direct cu comanda de Buy GBP/USD.

Fara SL sau TP,pentru ca in acest caz urca sigur si alnaibii de repede.
Dupa lansare,dai click pe cda cu dreapta si poti seta Sl si TP.
Eu in astfel de cazuri pun Sl=20 pips si Trailing Stop la 50 puncte,Atit.
Mai priveste pe Forexfactory la acele stiri importante(rosu) sivei vedea ca,cu una sau doua ore inaintea publicarii unei stiri importante,""The Market Become Very Quiet"",dar e doar o masca.Max,voi raspunde la orice intrebare a ta,sau a oricui,dar doar tehnica,trec peste niste fite prostesti.Am lucrat in portul Constanta 20 de ani,am vreo 5 pe vapoare straine unde am fost singurul roman si dac eram un prost nu apucam nici sa termin contractul,nici sa ajung teafar acasa.
Chiar ma distreaza cind vad unii care se dau aiurea in spectacol.

PS.Fa tranzactii dupa metoda mea si-ti dau nu Matiz,ci un SLK.
Bafta
ACM
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 26 octombrie 2010, 21:24
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Aşa cum Superman zbura şi vedea prin prereţi, şi tu Aurele ai un "special power": reuşeşti să fi antipatic foarte repede.

Precum am zic, mă bucur că avem şi analiză fundamentală pe forum, dar nu îmi place că "loveşti" în AT. Noi nu lovim în AF. Fiecare-i cu jucăria lui.

P.S. Constanţa - port - vapoare - 20 de ani, nu cumva eşti băsescu sub preudonim?
Vechi 26 octombrie 2010, 21:41
GubyIQ's Avatar
trading since 2008

Data înscrierii: mai 2008
Locaţie: UK/Romania
Posturi: 108
GubyIQ e pe drumul cel bun
eu nu ma apuc sa critic metoda asta de news trading, poate functioneaza, poate nu.

As fi curios insa daca ACM stie vreun trader de succes care a facut bani constant tranzactionand stirile.
Vechi 27 octombrie 2010, 09:53
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
Forex @ DailyFX - A Closer Look At The Purest Form of Fundamental Analysis
Vechi 27 octombrie 2010, 11:31
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
nu am nimic impotriva metodei tale insa nici nu votez pentru. din punctul meu de vedere, ca si opinie de trader cu doar 2 ani vechime, AF nu merge ptr tranzactii intraday decit intr-o mica masura. daca tu ai reusit sa faci bani in acest fel, well done mate.

Eu joc numai pe D1 si m-am obisnuuit cu sute/mii de pipsi la inchiderea tranzactiei, este adevarat ca am pozitii deschise de 2-3 luni care inca merg pe directia dorita. De altfel nici nu am timp sa stau ziua in fata PC ptr pozitii intraday pe M15 - am o familie de intretinut bafta si o sa urmaresc analizele tale in continuare.
Vechi 27 octombrie 2010, 12:36
aloha's Avatar
Trader

Thumbs up N-m.........

Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Aşa cum Superman zbura şi vedea prin prereţi, şi tu Aurele ai un "special power": reuşeşti să fi antipatic foarte repede.

Precum am zic, mă bucur că avem şi analiză fundamentală pe forum, dar nu îmi place că "loveşti" în AT. Noi nu lovim în AF. Fiecare-i cu jucăria lui.

P.S. Constanţa - port - vapoare - 20 de ani, nu cumva eşti băsescu sub preudonim?
In primul rind nu lovesc in nici o forma de tranzactie,AT,AF,fiecare e liber.
Se pare ca citesti sau pomenesti doar ce-ti convine.
Am spus clar,Economicul dicteaza miscarile din piata,tehnicul ne ajuta sa vedem acele influente,iar noi actionam in concordanta.Atit.
De ce reactionezi astfel?
Ai citit reactia lui Seba,Cornelis cind am postat prima data?Ciudata reactia ta!!??
La revolutie Portul Constanta avea 20,000 de oameni,mai sunt si acum cred,
vreo 10,000,crezi ca toti ar putea fi un Basescu?Te invit si pe tine(de cite ori trebuie sa va invit sa vedeti cit gresiti?)sa privesti orice harta,observa ce se intimpla fara stiri si ce se intimpla cind sunt stiri.
Repet si eu folosesc Tehnicul,dar doar cu Economicul.Sunt inventii ca as avea ceva cu AT.
Toti scoateti sabii,pistoale!!??Alooo.Putem sa ne contrazicem,nu sa sariti la bataie.
Daca nici acum nu te oboseti sa citesti totul,renunt,nu tin neparat si in orice conditii sa fiu aici.
Si chestia cu Basescu si altele,tu crezi ai liber eu nu?Daca apreciezi dreptatea,adevarul dupa ureche,deja ai o problema.
Cu stima
ACM
Vechi 27 octombrie 2010, 12:44
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
fun,fun...nu te lasa,pe bune...o singura precizare,reactia mea a fost cu totul la altceva,daca reusesti cumva sa "intelegi"-eventual citeste din urma si nu am chiar nimic cu tine,ba din contra...folosesc si eu AF in trading,asa ca as putea spune ca sunt oarecum "de partea ta"...la naiba,asta-mi da un pic de gandit....hai noroc
Vechi 27 octombrie 2010, 12:46
aloha's Avatar
Trader

Thumbs up New Home Sales

Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post
nu am nimic impotriva metodei tale insa nici nu votez pentru. din punctul meu de vedere, ca si opinie de trader cu doar 2 ani vechime, AF nu merge ptr tranzactii intraday decit intr-o mica masura. daca tu ai reusit sa faci bani in acest fel, well done mate.

Eu joc numai pe D1 si m-am obisnuuit cu sute/mii de pipsi la inchiderea tranzactiei, este adevarat ca am pozitii deschise de 2-3 luni care inca merg pe directia dorita. De altfel nici nu am timp sa stau ziua in fata PC ptr pozitii intraday pe M15 - am o familie de intretinut bafta si o sa urmaresc analizele tale in continuare.
Profit si fac 2 lucruri,raspund tie Max si postex o noua analiza.
Un singur lucru intreb:daca ai mii de pips cistig,nu inteleg de ce trebuie sa te mai chinui sa-ti intretii familia??
Repet,se pot face bani frumosi cu 15 pips pe zi si tu nu ai destul cu mii de pips?Sau e doar pe Demo?
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
New Home Sales
10:00am NY Time New Home Sales

Actual Forecast 300K Previous 288K
ACTION: SELL 370K EURUSD BUY 230K GBPUSD
Deviatia este aici de 70K
Neparat asteptam dupa prima reactie a pietei,o posibila sau un posibil
retracement.Daca nu avem un retracement si deviatia este mai mare
decit 70K sau mai mica decit 70K,lansam direct un ordin de cumparare sau de vinzare.

Da poate ai dreptate,am zis poate Horatiu,nu zimbi superior.Ma refer
la SL si TP,de care tot pomenesti ,intrebi.
Da ,voi posta la fiecare anunt si tehnicile de SL si TP.Era mai bine ca fiecare,
sa vada singur,asa invata mai bine,dar....
Deci,sunt doua metode:

1.Trade the Spike

spike=acea reactie nervoasa a pietei in primul minut de la anunt,sau chiar mai putin de un minut;
a.Astepatam anutarea cifrelor din stirea respectiva;bazat pe numarul din anunt(procent,etc.)
vom intra imediat in piata daca deviatia a fost atinsa(cu Buy sau Sell dupa caz)
b.Vom incera sa pindem acel Spike(miscare agresiva a pretului )in intregime sau o parte
si vom iesi in vrful de miscare anticipat,(40-50 pips),
c.Stop Loss va fi plasat exact in zona de dinaintea anuntului,15 pips,
acesta este nivelul pretului dinaintea anuntului.Take profit va fi virful de miscare anticipat
40-50 pips.
Pentru aceasta strategie aveti nevoie de o reactie foarte buna,rapida.

2.Trade the Retarcement
a.Asteptam publicarea anuntului.In functie de numar,procent,vom determina
unde intram in piata,daca deviatia(de care tot pomenesc atita) este atinsa.
b.Vom astepta ca piata sa se retraga inapoi,10-15 pips de la nivelul de dinaintea stirii,
anuntului.Uneori cind avem o deviatie mare (asa a fost ieri,la GDP-UK,cind la o deviatie de 0.2%
se astepata un procent de 0.6%,dar a fost 0.8%,diferenta mare),vom intra in
piata la 20-30 pips fata de nivelul de dinainte de anunt,dar acest lucru,intarea,lansarea
comenzii,cum vreti,tine de intelepciunea fiecaruia.Retracementul,daca are loc,
se produce ,are loc in timpul primelor 5-30 min.
c.Stop Loss va fi plasat la 20-25 pips sub pretul de intrare.
Pe de alta parte,sfatul meu este sa asteptati cu rabdare sa se produca retracementul.
Riscati sa pierdeti si e pacat.

Bafta
ACM
Vechi 27 octombrie 2010, 13:20
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

mii de pipsi in cursul citorva luni - adica pot inchide o pozitie cu un profit de 2-3k de pipsi insa poate au trecut 3-4 luni. in timpul asta am rate de platit si multe altele. daca imparti profitul pozitiei pe o luna nu iti ies asa de multi bani. In plus, sunt luni de zile in care nu am nici o pozitie noua sau chiar nimic deschis. suna bine insa cind faci calculul nu poti trai din asa ceva. cel putin eu.

insa perseverez in sensul asta. va anunt cind o sa ma retrag din lumea afacerilor si o sa traiesc din trading
Vechi 27 octombrie 2010, 14:59
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de aloha Vezi post
Repet si eu folosesc Tehnicul,dar doar cu Economicul.Sunt inventii ca as avea ceva cu AT.
Toti scoateti sabii,pistoale!!??Alooo.Putem sa ne contrazicem,nu sa sariti la bataie.
Am avut impresia (se pare că eronată) că ai fi avut ceva cu AT.

OK Aurel, hai să dăm RESET şi începem de la zero. Nimeni nu mai atacă pe nimeni şi nu mai sărim la bătaie. Facem pace.
Vechi 29 octombrie 2010, 09:52
aloha's Avatar
Trader

Thumbs up USA-Produsul Intern Brut-Trim 3

GDP-USA
""GDP,care este definit(dupa Wikipedia) ca""valoare de piata,
a tutror bunurilor si serviciilor,produse intr-o tara
pe o peroada definita de timp(cazul nostru,trimestrial)"".

8:30am (EST ,NY Time,15:30 Bucuresti) US ADV GDP q/q

Actual ??Forecast 2.0% Previous 1.7%

ACTION: 2.3% SELL EURUSD 1.7% BUY GBPUSD
Deviatia 0.3%(n-am un fix,e factorul surpriza,fara el stirea trece
fara efect)
GDP este foarte important,e un indicator al sanatatii unei economii,
influenteaza politica monetara si...direct un alt indicator foarte
important,FOMC(decizia FOMC).

Cum tranzactionam?

1.Trade the Spike

spike=acea reactie nervoasa a pietei in primul minut de la anunt,sau chiar mai putin de un minut;
a.Astepatam anuntarea cifrelor din stirea respectiva;bazat pe numarul din anunt(procent,etc.)
vom intra imediat in piata daca deviatia a fost atinsa(cu Buy sau Sell dupa caz)
b.Vom incera sa prindem acel Spike(miscare agresiva a pretului )in intregime sau o parte
si vom iesi in virful de miscare anticipat,(40-50 pips),
c.Stop Loss va fi plasat exact in zona de dinaintea anuntului,15 pips,
acesta este nivelul pretului dinaintea anuntului.Take profit va fi virful de miscare antisipat
40-50 pips.
Pentru aceasta strategie aveti nevoie de o reactie foarte buna,rapid.

2.Trade the Retarcement
a.Asteptam publicarea anuntului.In functie de numar,procent,vom determina
unde intram in piata,daca deviatia(de care tot pomenesc atita) este atinsa.
b.Vom astepta ca piata sa se retraga inapoi,10-15 pips de la nivelul de dinaintea stirii,
anuntului.Uneori cind avem o deviatie mare (asa a fost ieri,la GDP-UK,cind la o deviatie de 0.2%
se astepata un procent de 0.6%,dar a fost 0.8%,diferenta mare),vom intra in
piata la 20-30 pips fata de nivelul de dinainte de anunt,dar acest lucru,intarea,lansarea
comenzii,cum vreti,tine de intelepciunea fiecaruia.Retracementul,daca are loc,
se produce ,are loc in timpul primelor 5-30 min.
c.Stop Loss va fi plasat la 20-25 pips sub pretul de intrare.
Pe de alta parte,sfatul meu este sa asteptati cu rabdare sa se produca retracementul.
Riscati sa pierdeti si e pacat.
Eu personal,mai folosesc si alta tehnica de a tranzactiona aceste stiri:
daca cu 2-3 min inainte de stire piata este foarte tacuta,adica misca foarte putin(in sus sau in jos,n-are importanta),lansez 2 ordine,unul de cumparare si unul de vinzare,la distanta de 15 pips (unul Buy Stop si unul Sell Stop)fata momentul lansarii,pun20 pips SL si Trailing Stop 50.
Cine face pe real,desi nu recomand fara un ""antrenament serios"",risca max.3% din capital,hai un 5%;aveti destul""margin"" sa mai lansati un ordin daca Trailing-ul s-a activat.
PS.Retineti,la orice stire,daca factorul surpriza,aici de 0.3%,va fi peste,adica 0.5% sau 0.6 sau mai mare,aveti mare grija,pretul va tisni caun Bugatti Veyron si daca nu sunte-ti pe faza,ramineti cu curul pe asfalt,fara pips adica.

Cu stima
ACM
Vechi 29 octombrie 2010, 22:07
aloha's Avatar
Trader

Thumbs up

Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post
mii de pipsi in cursul citorva luni - adica pot inchide o pozitie cu un profit de 2-3k de pipsi insa poate au trecut 3-4 luni. in timpul asta am rate de platit si multe altele. daca imparti profitul pozitiei pe o luna nu iti ies asa de multi bani. In plus, sunt luni de zile in care nu am nici o pozitie noua sau chiar nimic deschis. suna bine insa cind faci calculul nu poti trai din asa ceva. cel putin eu.

insa perseverez in sensul asta. va anunt cind o sa ma retrag din lumea afacerilor si o sa traiesc din trading
Max,iertare ca insist,2-3k,inseamna 2000-3000 pips,cu 10 USD/pip ar iesi o suma frumoasa,de luat in seama si cu 1 USD/pip.
Sunt Traderi Institutionali(care tranzactioneaza pentru Banci,Concerne,Institutii Financiare,etc.)si care ruleaza intr-o ora si 2-3 Billions(miliarde).E adevarat,ei folosesc alt leverage,1:1,isi permit,au de unde.
Am sa caut,am pe un laptop cred,care e la reparat(un tabel in Excel),care arata cum ajungi intr-un an cu 15 pips/zi de la 10,000 USD la 80,000.
Multa bafta
Cu stima
ACM
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On