O altfel de oportunitate de trading Discuţia "O altfel de oportunitate de trading" din forumul Discuţii generale; Citat:
Original postat de rares86
(insa la recrutare au niste teste de speed math de ... |
 |
|

11 august 2010, 16:14
|
 |
Papa Dragon
|
|
Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,178
|
|
Citat:
Original postat de rares86
(insa la recrutare au niste teste de speed math de pici de pe scaun
|
Speed math? Ce-i aia?
Deci doar din ăia care văd matrixul şi indoaie lingura angajează?
Later edit: am găsit că e cât de repede faci calcule or something...
Last edited by hcristea; 11 august 2010 at 16:19.
|

11 august 2010, 16:17
|
|
Trader Junior
|
|
Data înscrierii: august 2010
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 35
|
|
|
seba: stiu platforma. Daca nu ma insel si o firma de pe la noi foloseste acelasi provider. Insa costurile tale sunt enorme. Compara spreadul de 7,8, 10 pipsi cu comisioane de 5-6 dolari pe tranzactie, fara spread. Iar platforma nu se compara. Gandeste-te ca tu vezi pe platforma absolut toate volumele, ai tot ce vrei in masura de indicatori si grafice (resursele de analiza tehnica sunt updatate constant)
rares86: Ai aproape dreptate. Deocamdata ne concentram tot pe recrutare si initiere, doar ca la noi este un altfel de deal. In legatura cu traderii experimentati, treaba este un pic ciudata. Au venit la noi, si in curs si la interviuri, traderi de la Alpha Trading Partners. Desi la inceput eram foarte incantati, entuziasmul in legatura cu pregatirea lor a disparut foarte repede.
Exista solutii, totusi, si pentru cei care nu prefera forma de arcade, dar totusi vor sa tranzactioneze pe platforme DMA. Insa nu stiu cat de ok ar fi sa purtam aceasta discutie aici (nu vreau ca threadul asta sa pice intr-o chestie comerciala). In conditiile in care administratorii siteului vor fi de acord, putem aborda si acest subiect. Altfel, iti pot trimite un mail cu alte detalii despre chestia asta.
|

11 august 2010, 16:22
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,659
|
|
speed math: inteleg ca nu lucreaza pe D1 ca noi, nu? mie imi ia o zi sa ma gindesc daca sa deschid o pozitie sau nu, asta inseamna ca sunt slow la minte? daca ar afla mama ca sunt mai incet la minte decit altii si ca mi-a luat 35 de ani sa descopar asta

11 august 2010, 16:23
|
|
Trader Junior
|
|
|
|
hcristea: testele de speedmath sunt menite sa te antreneze pentru a calcula rapid cand esti in piata. Si noi avem un test de speedmath doar ca este mult diferit de ce am auzit la GHF. Si oricum nu ar fi dragut sa vorbesc despre ei.
In principiu este vorba de doua serii de 25 de operatii: una A-B si una 2*A-B. Numerele sunt pana in 100. Ideea e sa faci astea 50 de operatii in 5 minute pana la sfarsitul cursului. Mai este si un exercitiu de keyboard pentru a capata dexteritate cand introduci repede ordine in piata. Nu este nimic SF, vin tot in ajutorul traderilor.
Dan: Broker exista. Insa nu exista market maker. Nimeni in lume, in nici o bursa, nu lucreaza fara broker. Doar ca ei actioneaza ca un clearinghouse in cazul nostru, nu ca un vanzator cum este cazul in Romania. In cazul nostru, cum spuneam si mai devreme, este MF Global.
Noi am plecat cu scopu precis de a ne forma echipe de traderi, nu de a vinde oportunitati
|

11 august 2010, 16:27
|
 |
Evil Speculator
|
|
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,355
|
|
|
Tiberiu, poti sa continui si pe cealalta varianta de care ai amintit in raspuns la rares - trading fara arcade.
Eu deja am pierdut sirul discutiilor, la sfarsit nu ar fi rau sa fie facut un rezumat clar cu toate riscurile si costurile suportate de traderi, cum se angajeaza, ce castiga traderul, ce castiga firma etc.

11 august 2010, 16:31
|
 |
Evil Speculator
|
|
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,355
|
|
Citat:
Original postat de maxu08
speed math: inteleg ca nu lucreaza pe D1 ca noi, nu? mie imi ia o zi sa ma gindesc daca sa deschid o pozitie sau nu, asta inseamna ca sunt slow la minte? daca ar afla mama ca sunt mai incet la minte decit altii si ca mi-a luat 35 de ani sa descopar asta 
|
Asa ma gandeam si eu, decat sa stau 8-12 ore pe zi lcu ochii lipiti de grafice mai bine fac altceva. Dar na, fiecare cum ii place, in plus mi-am dat seama ca nu cunosc genul asta de business - cu trading arcades - asa deocamdata stau si acult (desi sunt sceptic in continuare).

11 august 2010, 16:44
|
 |
Papa Dragon
|
|
|
|
Citat:
Original postat de maxu08
|
Păi noi avem alt background. Dacă am fi de pregatire traderi sau dacă asta ar fi meseria noastră probabil că am sta cu ochii beliţi la monitor şi am baga pe tf-uri mici.
Cum tradingul pt noi este o activitate secundară (care în timp poate evolua ca primary) mi se pare foarte important să nu fie stresantă. Suntem deja supuşi unui nivel de stres pe de o parte că trăim în România, pe care l-aş numi stres de fond, şi de la job/activităţile zilnice, pe de altă parte. Aşa că-i indicat să foloseşti un TF care nu te stresează. Pt mine, pt tine şi alţii Daily e numa bun.

11 august 2010, 16:46
|
 |
Trader
|
|
Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 73
|
|
Speedmath tests contin calcule aritmetice de baza : adunari, scaderi, inmultiri, impartiri , procente. In principiu nu sunt grele, dar cand ai aproximativ 6-8 secunde pe fiecare calcul , e al dracu de greu sa nu gresesti.
La GHF erau ceva de genul : 46*57, 1.3894+4.8751, sau 0.8%*1200 etc. 60 de intrebari in 6 minute. Stiu cazuri cand din 15 candidati nu a trecut nimeni de testele astea.
Daca va plictisiti, incercati-va abilitatile numerice cu un test de genul celor care se dau la companiile de trading ( in special la cele de market-making): DennisFleurbaaij.com.
|

11 august 2010, 16:49
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,659
|
|
acu' ce sa zic si eu, ma resemnez ca sunt slow la minte si ramin la D1. insa sunt interesat de acest gen de tranzactii macar ca informatie. sper ca pe masura ce vedem grafice si analize pe chart sa ne lamurim despre ce este vorba. eu zic ca o sa pricepem repede, avem background solid

11 august 2010, 16:50
|
 |
sharks hunter
|
|
Posturi: 964
|
|
|
categoric,nici nu contest treaba aceasta...orice trader independent tr. sa stie ca este cel putin "a treia mana"pana la piata....e insa ca la un calcul de RR,relatia cu brokerul(decontari,executare ordine,diversificare instrumente...etc)daca e ok,si sistemul meu de trading si analiza suporta aceasta,nu este deranjant,si oricum in timp se reduc treptat,concurenta intre ei isi spune cuvantul in sensul bun pt. traderi de data aceasta,pe de alta parte nu sunt "legat" de niciunul,iar de la anumite sume sunt dispusi si la negocieri individuale fata de ofertele standard

11 august 2010, 17:19
|
|
Trader Junior
|
|
|
|
|
O sa incerc sa fiu cat mai clar. trader pe cont propriu implica destul de multe lucruri noi. Noi speram sa apara cat mai multi traderi de meserie in Romania, in arcade sau separat.
Am mai dat niste telefoane si cealalta varianta ar suna cam asa:
-cont minim 10 mii dolari
- Comisioane de 2.5 sau 3 dolari la intrare si laiesire din tranzactie. Nu exista spread
- Costul platformei: intre 100 si 500 de dolari(cea mai scumpa platforma pe care o avem este de 313 pounds) Avem 3 platforme: una CGQ, una IQ trader si cu ultima suntem in negocieri. Fiecare trader alege ceea ce il coafeaza.
- Direct Market Acces: asta inseamna ca sunteti "prima mana". Brokerul in cazul asta actioneaza doar ca un clearinghouse. Ordinele pe care le vindeti sau le cumparati sunt cumparate sau vandute de un alt trader, nu de o banca sau o alta companie.
- Produsele tranzactionate sunt exclusiv futures: de la grau, porumb, soia, la petrol, aur, gaz natural, bonduri, indici, chiar si forex.
- tot profitul va revine in acest caz
- folositi orice strategie vreti. Varianta cursului ramane valabila, ca si risk managementul. ramane la latitudinea voastra.
Varianta in care traderul vrea sa faca parte din arcade:
-aceleasi comisioane si aceleasi optiuni de a-si alege platforma.
- backing asigurat de companie (disclamer: nu toti cei care intra in curs ies traderi; in medie,undeva intre 5 si 7 insi ajung pe trading floor din 12)
- split profit: 25% compania, 75% traderul
- risk management asigurat. Targheturile pe zi sunt pur orientative. Nu punem presiune ca traderul sa faca o anumita suma de bani. Fiecare in parte isi stabileste cat poate sa faca. Nu suntem absurzi, stim ca sunt si zile bune si zile proaste.
- se tranzactioneaza strategie companiei: adica petrol in cazul de fata.
Cam astea ar fi variantele in mare.
|

11 august 2010, 17:27
|
|
Trader Junior
|
|
|
|
|
Intr-adevar, cei care vin in curs si tranzactioneaza la noi pe floor asta fac ca si cariera, meserie etc. Asta este un alt disclamer pe care il facem: it's a full time job. Sistemul este foarte diferit fata de retail. Eu sunt tare curios cum ati reactiona daca a-i vedea platforma. Nu de alta dar inainte sa ajung aici am facut si eu ceva timp forex.
Btw, daca vreunul din voi vrea sa vina sa vada despre ce este vorba la noi la firma (gen cum se lucreaza, cum arata platforma, etc) let me know. Usa este deschisa pentru oricine. Cred ca in cazul asta s-ar lamuri anumite lucruri care nu pot fi scrise intr-un thread.
|

11 august 2010, 17:58
|
 |
Papa Dragon
|
|
|
|
|
Tiberiu, poţi să ataşezi un screenshot cu platforma?

11 august 2010, 18:21
|
 |
sharks hunter
|
|
Posturi: 964
|
|
care-i limita minima-maxima da tranzactionare??...cum considerati,loturi-unitati??...comisionul respectiv(3-4-5 dolari) este pe tranzactie sau conditionat de volumul(loturi/unitati)pe tranzactia respectiva?...este comision cumparare+comision vanzare(inchiderea efectiva a pozitiei respective)?...ce alte instrumente oferiti si ce tip?...nu ma intereseaza conditiile celor care lucreaza cu contract,de aceea intreb....cum se procedeaza cu decontarea banilor? (timpul de decontare,retragere/depunere,banca cu care lucrati,in tara sau exterma...etc) ,de catre cine sunteti reglementati?....siguranta fondurilor??....si multe alte intrebari,dar pe rand
Last edited by seba; 11 august 2010 at 18:23.
|

11 august 2010, 18:43
|
 |
trading since 2008
|
|
Data înscrierii: mai 2008
Locaţie: UK/Romania
Posturi: 70
|
|
|
cum zicea si soso, n`am prea priceput nimic, ce se ofera si ce se cere, concret.
daca firma vine cu strategia ei, ce nevoie e sa angajezi trader ? automatizati`o sau tranzactionati`o voi, si pastrati toti banii.
daca strategia e la discretia traderului, cum puteti sa lasati bani pe mana unuia cu 1(una)! luna experienta ?
va concentrati doar pe intraday. Se stie ca acest stil de trading este cel mai greu si cu cea mai mare rata de esec (peste binecunoscutul 95%).
In concluzie mie nu-mi inspirati deloc incredere. Doar pe cei care au auzit de trading de cateva luni si cred ca tot ce zboara se mananca sau pe loserii cronici ii puteti impresiona.
|
 |
|
| Thread Tools |
|
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de postare
|
Nu poţi creea thread-uri noi.