Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

O altfel de oportunitate de trading

Discuţia "O altfel de oportunitate de trading" din forumul Discuţii generale; Citat: Original postat de hcristea Ca de altfel ca majoritatea trainerilor/mentorilor forex din lumea asta ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 10 august 2010, 18:56
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,178
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Ca de altfel ca majoritatea trainerilor/mentorilor forex din lumea asta care defapt scot mai mulţi bani din vânzarea de cărţi şi seminarii decât din trading.
Am scris FOREX în postul meu dar vroiam să zic TRADING. Mulţi traineri vând mai mult decât tranzactionează. Mulţi chiar au recunoscut acest lucru şi anume că nu tranzacţionează dar că sunt buni traineri.

Citat:
Original postat de atiberiu Vezi post
Nu suntem forex, nu avem treaba cu modul lor de operare, nici cu minciunile pe care le vand ei. Topicurile astea sunt create tocmai pentru a lamuri lumea ca NU SUNTEM FOREX.

In ultimele doua luni am auzit atat de des aceasta semanare inca sunt de-a dreptul revoltat ca nimeni nu se gandeste ca poate exista in tara asta 3 oameni care se chinuie sa aduca un standard ridicat din afara in tara si sa transforme ideile si notiunile preluate de la altii mai luminati ca mine intr-o afacere proftabila si pentru traderi si pentru mine si colegii mei.

pe www.financialfatcat.ro exista un formular numit Ziua Portilor Deschise. L-am facut tocmai in ideea de a lasa lumea sa vada ce facem, cum facem si de ce tot spunem ca nu suntem forex.
Ignoră faptul că am zis FOREX că nu asta am vrut să zic şi te rog încearcă să mă lămureşti de ce as vrea io să investesc bani în această platformă ca apoi dacă sunt eu bun să câştige firma voastră de pe urma mea (impreună cu mine bineînţeles). Dacă tot câştigă de pe urma mea, nu mai bine investiţi voi în platformă? Dacă tot e un fel de parteneriat, de ce numa eu suport riscul şi voi nu?

Bun, mă gândesc că sunt 3 oameni (poate mai mulţi) în ţara asta care vor să facă un lucru bun pentru traderii români. Dar de a crede că voi sunteţi aceştia deja implică un leap of faith. Popa la biserica imi cere un leap of faith, voi nu puteţi să îmi cereţi asta ci ar trebui să mi-o dovediţi ca la Toma necredinciosul. Mai ales pentru că nu e gratis ci mă costă cam 500 usd din banii mei munciţi cu greu.
Vechi 10 august 2010, 20:21
Trader Junior

Data înscrierii: august 2010
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 35
atiberiu e pe drumul cel bun
Costurile cu platforma au fost negociate si discutate la nivel de companie. Insa costul nu este pentru o chirie globala, ci o chirie individuala pentru fiecare cont. Acest cost fix de fiecare trader nu este pus de noi pentru a avea profit. De ce v-am lua voua, traderilor nostri, bani pe platforma cand noi va dam bani din contul companiei si speram sa faceti cat mai mult profit? Este un cost fix pentru fiecare om!

Observ ca acest cost de 500 de euro este o mare problema pentru voi. Nu este nici o problema, asa cum spuneam, avem o alternativa in negocieri la 50 de dolari pe luna. Doar ca este mult mai slaba si pana la urma asta conteaza foarte mult. Inca un lucru: nimeni nu trebuie sa aduca lunar de acasa 500 de dolari. Banii acestia se iau automat la sfarsitul lunii din contul fiecarui trader. Riscul il suporta in primul rand compania, deoarece compania iti da banii sa tranzactionezi. Tot compania iti ofera trainingul, calculatorul, interentul care nu are cum sa cada, rapoarte internationale pe segmentul energetic. Adica maximul de sanse ca acei 500 de dolari pe luna sa nu para o suma asa de exagerata cum pare acum.

Deocamdata, doar, avem 6 traderi. De-abia am terminat primul curs iar de luni a inceput cel de-al doilea. Echipele vor fi mai mari. Nu contest, o sa ia ceva timp pana sa se sudeze si sa ajunga la performante remarcabile. Noi estimam ca un trader va face cariera de-abia dupa ce trece de primul an.

Nu avem asa ceva, conturi de 100-200 de euro. Nici nu oferim leverage. Asa cum cu totii stim este un furt legal de bani. Daca intr-adevar cineva vrea sa tranzactioneze pe banii lui trebuie sa vina cu minim 10 mii de dolari. Va dati seama ca noi nu putem cere asa ceva, mai ales in Romania.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 10 august 2010, 21:05
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Deci compania dă bani traderului ca să-i tranzacţineze şi din acel cont se trage şi chiria pe platformă (50-500 cât o fi)? Costul traderului e zero?
Vechi 11 august 2010, 01:39
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,659
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
da-mi 2-3 exemple de firme din Londra (link-uri ar fi ok) care functioneaza cu acest sistem. As putea verifica din curiozitate daca NFA permite asa ceva, mai ales ca nu ma pricep asa de bine ca la Forex si prefer sa verific inainte de a spune ceva. Cei din Cipru sunt ceva mai relaxati si de aceea cred ca firma a fost deschisa acolo.
Vechi 11 august 2010, 07:47
seba's Avatar
sharks hunter

Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 964
seba e pe drumul cel bun
in cel mai fericit caz,daca am inteles bine,lucrurile stau in felul urmator;... dar raman multe aspecte care dpmdvd nu sunt clare deloc

1-firma are o strategie stricta,verificata....este foarte bine si normal sa fie asa,de ce este nevoie de mai multi traderi si echipe care s-o puna in practica?...personal/echipe multe ce lucreaza pe acelasi sistem rezulta control si costuri nejustificate daca nu sunt acestia principala sursa de venit pt. firma
2-firma asigura birouri,calculatorul,internetul,analize....la naiba,sunt uneltele muncii unui trader,nu cred ca intra in realizarile exceptionale pt. vesnica recunostiinta angajatilor/personalului!!!!?
3-se formeaza echipe de lucru in care vor fi chiar mai mult de 6 traderi cat este in prezent....o echipa de lucru intr-o firma de trading este formata de regula din 3-5 oameni cu scopul de a asigura continuitate pozitiilor deschise pe toate sesiunile de tranzactionare,modul de organizare este poveste lunga si destul de complicata,asadar,locatia stricta(biroul,calculatorul,internetul)nerelevan ta...cei mai de succes sunt aceeia care reusesc sa formez o astfel de echipa si au locatie diferita corespunzatoare fiecarei sesiuni de tranzactionare(asia,europa,america)
4-se are in vedere un targhet pt. inceput de 200 dolari/zi.....pt. pozitiile i-day,scalping,evaluarea RR-ului e un lucru absolut necesar dar e impropriu numit "targhet"....un targhet impus strict la banii,nivel de cotatie este cea mai mare tampenie care o poate face un trader sau cei care pretind asa ceva,singurul lucru ce trebuie insa respectat cu strictete este nivelul pierderilor/ SL-ul...impunerea targhetului de 200 dolari/zi rezulta pozitii i-day,conturi pe trader de valoare mica,stres maxim,lipsa unui sistem de analiza si strategie pe termen lung
5-costurile cu platforma transferate pe contul activ al traderului,suportate de acesta sau de firma din banii din cont nu pre are importanta,nu mi se pare deloc in regula,personal n-am auzit pana acum asa ceva,mi-e o mare "necunoscuta"cu un mare semn de intrebare!!!!!???...deschideti un simplu SRL sau pur si simplu pe persoana fizica,100 000 conturi prin ce broker vreti si costurile sunt 0(ZERO) lei/euro/dolari

Concluzia;-vrei sa devii trader!!!!?....un job dinamic care-ti ofera satisfactii,bla-bla...!??...firma iti ofera oportunitatea,scolarizarea,conditiile...etc,DAR (normal sa fie asa) acestea sunt conditiile.....o forma legala de imprumut(camata) pt novicii care vor sa faca trading...sorry dar nu cred ca principala activitate pe care o urmariti este tradingul,iar un trader serios si cu experienta ma indoiesc ca veti gasi daca intradevar urmariti doar aspectul de trade

Last edited by seba; 11 august 2010 at 08:29.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 11 august 2010, 11:14
Trader Junior

hcristea: compania da bani traderului sa tranzactioneze si orice cheltuiala din cele doua(comisioane si cost platforma) se deduc din profitul traderului. Daca traderul este neprofitabil el nu va trebui sa vina cu bani de acasa, insa cu siguranta nu va mai lucra la noi. De exemplu: daca in primele 3 luni(perioada de proba) traderul este profitabil, ok. Daca are o luna mai proasta, iarasi e ok. Dar daca vine primele doua saptamani si pierde bani continuu el clar nu va mai lucra la noi. Daca va castiga bani in prima luna si urmatoarele doua nu face bani iarasi nu este ok.

maxu08: www.schneidertrading.com; asta este si compania unde au fost traderi colegi mei. De aici am venit cu suportul de curs si cu forma in care tinem acest curs. Diferenta e ca acolo se plateste vreo 1600 de lire pentru el.
Fund Accounting, Futex Systems Inc. Nu fac chiar ce facem noi, ei sunt mult mai exclusivisti si tintesc mai ales oamenii cu multi bani. Insa si ei la randul lor aleg oameni foarte buni carora le ofera backing si finantarea gratuita a cursului.

Firma a fost deschisa in Cipru din motive fiscale. Brokerul cu care noi activam in Londra este MF Global.

La ei este mult mai usor intru cat conceptul este foarte cunoscut. Ei nu au reclame sau chestii in genul deoarece lumea vine voluntar si se inscrie la ei pe site. Colegii mei de exemplu au lucrat intr-un arcade de 150 de persoane.

seba:
1 Nu avem nevoie de tunuri, dupa cum spuneam. Noi nu tintim sa fim o mica firma de trading cu 5 oameni care sa faca bani. Noi tintim cateva echipe de cate 10-12 traderi care intr-un an sa isi dezvolte conturile si sa poata ei singuri sa tranzactioneze ca acei 5. Depinde doar de ei.

2. Adevarat, eu doar vroiam sa subliniez ca nu glumim si ca avem toate conditiile sa tinem traderii aici si sa ii tinem profitabili. Daca traderii nu fac profit noi nu facem profit.

3. Echipa pe care o facem acum va tranzactiona petrol Brent, tranzactionat la Londra. De ce imi trebuie oameni in toate colturile lumii ca sa tranzactioneze pe bursa londoneza? Urmatoarea echipa va fi pe petrol WTI, tranzactionat la New York. Urmatoarea va fi o echipa care va tranzactiona bonduri germane. urmatoarea echipa va fi pe gasoil, tranzactionat tot pe NYSE si pe ICE.

4. Targhetul este orientativ. Nimeni nu a spus ca trebuie sa faci strict 200 de dolari pe zi. Daca traderul simte ca poate sa faca 100 de dolari pe zi constant, e super ok. Stop lossul este discutat deasemenea cu colegii mei si se stabileste de comun acord. Nu punem astfel de presiuni pe trader. Limitarea lui este la 2 loturi per tranzactie in primele 3 luni. Daca el facce bani pe 2 loturi va faci si pe 10 si pe 15 loturi. Dar pana atunci trebuie sa castige experienta si incredere in el si in puterile lui. Plus, o miscare de pret la noi este 10 dolari. Miscare de pret inseamna de la 72.39 la 72.40. Nu avem spread, ci doar acele comisioane. Asta inseamna ca daca pretul s-a mutat cu un tick este deja profitabil. Pe 2 loturi o miscare de pret este 20 de dolari. 2 tickuri 40 de dolari. 10 tickuri 200 de dolari.

5. Orice SRL inseamna RETAIl. Noi nu facem asa ceva. Cand un trader intra le live la noi este ca si cand s-ar aseza in pit in bursa, doar ca este totul dirijat virtual. Compania noastra opereaza direct in bursa. De-asta si costa fiecare cont. Este ca un loc in bursa de fapt.

Iti inteleg neincrederea. Din cauza acestei neincrederi am si deschis aici topicul acesta. Insa principala noastra activitate este tradingul si numai de asta ne ocupam. De ce altfel am consuma atatea resurse pentru traininguri in care oamenii nu au nici o obligatie fata de noi? Cum putem noi sa luam bani de la oameni si sa fugim cu ei cand noi nu avem o forta de vanzari?

Este un concept nou, era de asteptat sa fie multe lucruri neclare. De-asta incerc sa raspund cat mai prompt si clar la toate intrebarile.
Vechi 11 august 2010, 11:56
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Mersi de lămuriri. Vă urez succes şi poate ne ţi la curent cum evoluează businessul vostru pe piaţa din România.
Vechi 11 august 2010, 12:47
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
-de nici un fel si nu are importanta deloc valoric,chiar si 1 dolar constant,targhetul impus pe zi..este presiune psihologica ce forteaza intrarea in piata fara un set-up viabil ceea ce rezulta inca o data lipsa unei strategii si analize pe termen mediu-lung...chiar si intrarile i-day(din cate imi dau seama numai i-day lucrati)se fac pe baza unei analize-AT,AF pe TF-uri superioare...tranzactionezi ceea ce-ti ofera piata si sa incerci sa scoti cat mai mult posibil din aceasta,nu ceea ce ai vrea sau ti se impune...in loc sa punem accent pe set-up viabile si valorificarea acestora,vrem banul scos cat mai repede si constant....nu prea merge tactica,e doar o parere personala din experienta de pana acum
-prezentati un tip de analiza,forecast sau cum vreti sa-i spuneti,nu-i un secret pt.nimeni,si profesionalismul acestuia va fi mai presus de orice vorbe,mai ales ca sunt cu siguranta multi(printre care ma numar si eu)care tranzactioneaza oil,ceea ce-am vazut pe site-ul vostru in data de 10.08...no comment

Last edited by seba; 11 august 2010 at 12:49.
Vechi 11 august 2010, 13:01
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,659
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
cool sper sa va descurcati si sa nu aud ca sunteti altfel decit v-ati prezentat.
m-ar interesa un thread tinut de voi aici pe forum si analize (post factum, daca nu vreti altfel) despre tranzactionarea petrolului Brent si restul. in afara forex nu am practicat niciodata gaze, petrol si alte asemenea chestii. daca poti posta niste grafice insotite de analize poate ca vei gasi si oameni interesati in viitor care vor prinde gustul citind analizele voastre.
Vechi 11 august 2010, 13:02
Trader Junior

seba, mersi de feedackul pentru acele rapoarte. Eu sunt deocamdata la inceput si preiau anumite informatii pe care le traduc si le adaptez. De-asta am si zis ca siteul este in stadiul beta.

Ceea ce pun pe site la capitolul comentarii sunt informatii preluate dintr-un raport numit Shork. In masura in care poti te-as ruga sa imi mai zic cand scriu tampenii.

Da, tranzactionam numai iday. Mai precis facem high frequency trading. Dar nu obligam pe nime sa marcheze in piata cand nu are ce. De exemplu ieri cei iesiti din grad nu au facut mai mult de 2-3 tranzactii pentru ca spreadurile nu s-au miscat.
Vechi 11 august 2010, 13:49
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
High frequency trading (HFT) este de fapt algorithmic trading,un sistem de tradin g compiuterizat(automat) ce are la baza volatilitatea si volumul ordinelor la un moment dat in piata,setat sa ia decizii de intrare/iesire intr-o pozitie la milisecunde,ceva imposibil ca nivel de reactie umana....nu aveti nevoie de traderi atunci....in state se discuta la modul serios interzicerea sau cel putin limitarea acestora,dar ma indoiesc ca se va face ceva doarece toti marii rechini sunt implicati in asa ceva(sa ajuns cu tupeul in asa hal incat si-au instalat serverele in aceeasi cladire si chiar camere alaturate cu serverele centrale pentru ca timpul de reactie sa fie cat mai mic).....oricum,tinad cont ca spuneti ca folositi asa ceva,chiar si manual folosit(considerand ca sunteti de buna credinta,si fara sarcasm,intrebati exact ce folositi ca sa nu fiti prostiti)inseamna ca aveti acces la volume in timp real,pe baza carei informatii puteti pune bazele unei strategii proprie sau in combinatie cu altele, mult mai profitabila pe termen mediu-lung
Vechi 11 august 2010, 14:09
Trader Junior

seba: Platforma are volumele vandute pe fiecare nivel de pret, volumele in asteptare si ne arata instant cate se vand si se cumpara. Vedem si noi roboteii pe acolo cum intra si eis cu cate 200-300 de contracte, insa nu influenteaza foarte mult. Strategia noastra este bazata pe spreaduri si flyuri. De ce? Nu sunt atat de volatile, insa sunt lichide. Asadar pretul se misca, dar nu atat de puternic incat sa razi bani instant. Nu tranzactionam directional ci tranzactionam miscarile pretului din range.

Platforma ne genereaza automat graficul de spread si cand vindem sau cumparam el ia tot automat pozitiile long si short pe lunile de outright. Fiecare grafic are leather de pret pe care se vede fiecare nivel cu ordine in asteptare, rangeul in care a fluctuat zilnic, volume totale tranzactionate si volume tranzactionate pe fiecare nivel de pret. Datele sunt in timp real si vin direct din bursa (platforma este integrata in sistemul electronic de trading al bursei). Pentru statisica noastra, poti sa imi spui ce sprea ai la petrol si ce provider folosesti (sper sa nu intru pe un teritoriu confidential)

maxu08: este o idee foarte buna, va trebui sa vorbesc si cu colegii mei deoarece eu inca nu am ajuns la nivelul la care sa pot sa fac rapoarte. Dupa cum bine a observat si seba mai am multe de invatat. Insa voi vorbi cu Cezar si Andrei si sunt sigur ca vor fi incatati de aceasta idee. In acelasi timp, daca imi lasi o adresa de e-mail iti pot trimite unele rapoarte profi din afara pe energy din care ne informam si noi.
Vechi 11 august 2010, 14:32
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
poza e CMC Londra
la Admiral e 10 ....XTB-7
Imagini ataşate (micşorate)
oil.jpg 
Afisari: 28 
Marime: 77.8 KB
ID: 4829  
Vechi 11 august 2010, 14:45
rares86's Avatar
Trader

Posturi: 73
rares86 e pe drumul cel bun
Nu cred ca sunt tzepari cei de la Monteneo. Ia uitati cate firme de acest gen sunt pe dincolo : http://www.tradersnarrative.com/list...firms-735.html. Acolo se stie clar ca Trading Arcade-urile iau comisioane pe platforma, tranzactii etc.
In Romania la ora actuala exista doar doua companii de proprietary trading : Moteneo si GHF Derivatives. Insa exista o diferenta esentiala intre cele doua : GHF angajeaza traderi(in special tineri absolventi), ofera salariu de baza+comisioane din profitul facut tranzactionand cu banii companiei (insa la recrutare au niste teste de speed math de pici de pe scaun cand le vezi. Ei pana acum au tesat peste 100 de candidati, din care au angajat vreo 8,din ce stiu eu. Asta asa, in cazul in care intra pe forum si baieti interesati de un job de trader)
Pe cand, Monteneo cred ca se adreseaza mai mult traderilor experimentati , care au si acumulat ceva resurse financiare, astfel incat sa nu se bazeze doar pe ce vor face din tradingul la companie ( se poate sa ai si luni in care nu faci profit bun, sau chiar deloc). Sincer si eu am vrut sa aplic la ei, dar cand am vazut ca sunt Arcade, mi-a cam scazut din interes.
Oricum, par sa fie un start-up interesant, in special pentru Romania. Bafta
Vechi 11 august 2010, 16:07
Dan - Junior's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: mai 2009
Posturi: 44
Dan - Junior e pe drumul cel bun
Interesanta mi se pare partea cu accesul direct la date fara intermediul unui broker.
Dar...
In Timpul goanei dupa aur, cei care au facut bani buni nu au fost minerii care au stat cu lopata in mana ci aceia care au vandut lopeti, corturi, tarnacoape, etc. Vezi miile de organizatori de cursuri, seminarii, etc, pentru Forex.
Sa speram ca sunteti mai mult decat atat. Daca doar vindeti "oportunitatea de a castiga" atunci .....succes.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On