Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

O altfel de oportunitate de trading

Discuţia "O altfel de oportunitate de trading" din forumul Discuţii generale; Salut, numele meu este Tiberiu Anghel si sunt Business Development Officer in cadrul firmei Monteneo ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 10 august 2010, 15:27
Trader Junior

Data înscrierii: august 2010
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 35
atiberiu e pe drumul cel bun
O altfel de oportunitate de trading

Salut, numele meu este Tiberiu Anghel si sunt Business Development Officer in cadrul firmei Monteneo investments. In urma unei discutii purtate cu domnul Sorin Chiorean am primit acceptul lui de a posta aici un astfel de mesaj.

Compania Monteneo Investments a inceput activitatea in luna aprilie. Scopul este de a deveni primul proprietary trading arcade din Romania. Multe astfel de companii se afla in Londra si in Chicago. Ce inseamna asta? Recrutam traderi, brokeri, cat si alte persoane pasionate sau interesate de acest domeniu. Aceste persoane trec printr-un training de o luna (doua saptamani notiuni teoretice si training pe platforma, doua saptamani practice: o saptamana demo, o saptamana live, in contul companiei). Dupa acest training, cei care indeplinesc standardele noastre intra pe trading floor si tranzactioneaza banii companiei in baza unui contract de self-employed. Trainingul nu este platiti nici de o parte nici de cealalta.

Ce tranzactionam? Exclusiv futures, momentan formam o echipa de petrol. Nu tranzactionam FOREX deoarece are o volatilitate prea mare pentru incepatori, asta inseamna ca ar pierde bani. Compania are o strategie, adusa chiar din
Londra, testata si avizata in vederea castigurilor.

Cum tranzactionam? Compania noastra beneficiaza de platofrme profesioniste DMA (direct market acces). Asta inseamna ca nu avem market maker, tranzactionam direct in bursa, fara spread (nu exista diferenta de pret intre vanzare si cumparare).

De ce postez acest mesaj? Sunt foarte multi oameni pasionati de forex in Romania. Noi vedem in acesti oameni o resursa foarte important pentru dezvoltarea companie. La randul nostru, noi oferim o alternativa mult mai sigura si facuta intr-un mod profesionist de a tranzactiona. Practic noi am dori ca prin intermediul acestui forum sa putem sa raspandim vestea despre aceasta oportunitate, nu sub forma de reclama, ci sub forma de informare. Sunt mult mai multe lucruri de spus, iar pentru orice alte intrebari va stau la dispozitie ori aici, pe forum, ori pe adresa de e-mail atiberiu@monteneoinvestments.com.

Siteul companiei este ::Monteneo Investments Ltd. ::. Mai avem deasemenea un proiect in stadiul beta, un site de stiri axat in special pe instrumente derivate. www.financialfatcat.ro

Astept intrebari de la voi acum!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 10 august 2010, 15:50
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,447
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Salut,

Am eu o intrebare in urma citatului de mai jos.

Citat:
Original postat de atiberiu Vezi post
Aceste persoane trec printr-un training de o luna (doua saptamani notiuni teoretice si training pe platforma, doua saptamani practice: o saptamana demo, o saptamana live, in contul companiei). Dupa acest training, cei care indeplinesc standardele noastre intra pe trading floor si tranzactioneaza banii companiei in baza unui contract de self-employed. Trainingul nu este platiti nici de o parte nici de cealalta.
1. Zici ca trainingul nu e platit. Trebuie clarificat. E posibil ca unei persoane care vine la training sa i se ceara bani sub orice forma? De exemplu alimentare cont, garantie sau orice altceva care are legatura cu notiunea de bani, inclusiv date credit card.

2. Nu inteleg cum poti sa lasi banii companiei pe mana unei persoane care a tranzactionat la voi o luna de zile, cat e trainingul. Imi pare rau dar nu pot sa cred asa ceva. Seamana cu oferta Teletrade care e teapa.

3. De unde deriva satisfactia voastra financiara?

Multumesc!

Last edited by soso; 10 august 2010 at 15:56.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 10 august 2010, 16:09
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,775
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Uite ce spune cineva care a fost la interviul vostru (am vazut ca ati publicat multe anunturi de angajare ca trader)

Asa ca sa concluzionez . La orice PTH serios se intra cu 5 k Us dollars minim, ei fiind niste diletanti iti cer doar 600 $ ca sa platesti desk fee! daca ai 600 de para`sa dai luna de luna indiferent dc castigi sau nu..atunci apucati va de traduit cu ei! Numa bine si alegeri inspirate va doresc!

astept sa-mi spuneti ca omu' a inteles gresit si ca defapt voi il plateati cu 600 eur pe luna

btw, patronul vostru Cezar Rasuceanu nu este si impresar de fotbalisti? s-a apucat de trading? faceti futures pe fotbalisti ?

Last edited by maxu08; 10 august 2010 at 16:21.
Vechi 10 august 2010, 16:40
seba's Avatar
sharks hunter

Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 964
seba e pe drumul cel bun
Citat:
. Compania are o strategie, adusa chiar din
Londra, testata si avizata in vederea castigurilor.

Cum tranzactionam? Compania noastra beneficiaza de platofrme profesioniste DMA (direct market acces). Asta inseamna ca nu avem market maker, tranzactionam direct in bursa, fara spread (nu exista diferenta de pret intre vanzare si cumparare).
in cazul acesta aveti nevoie de 5 traderi profesionisti astfel incat sa puteti acoperii toate sesiunile de tranzactionare,sau sa zicem ca-i "modelati"voi de la inceput dupa cum doriti(btw si in cazul firmelor private se practica nepotismul,deci gaseati 5 persoane corespunzatoare fisei postului pt. perfectionare)si in max 2 ani de zile cu profesionalism si strategie "testata si avizata..." erati cu totii in Bahamas....va doresc succes......aveti alte interese cu anuntul!????,no offence,cautati-va o slujba adevarata.

Romania e un teren virgin inca in domeniul tepelor de tipul acesta,sper sa nu ramana multi cu un gust amar despre trading,caci este un domeniu care intradevar iti ofera multe satisfactii insa trebuie tratat cu multa seriozitate si profesionalism
Vechi 10 august 2010, 16:45
Trader Junior

Soso:
1. In timpul trainingului nu se cere absolut nici un fel de informatie personala, nu se incheie absolut nici un contract. Nu tine decat de vointa fiecaruia de a face treaba. Nu obligam pe nimeni in nici un fel.
2. a) Fix de asta imi era frica. Asemanarea cu Teletrade. Nu suntem companie de retail. Suntem companie de trading profesionist. Cum spuneam si in primul post. Noi nu lucram cu o banca, noi avem acces direct in ICE (bursa futures de la Londra), in NYMEX si in viitor in alte burse futures atunci cand vom diversifica echipele de traderi.
b) Avem un departament de risk management. Rolul lui este sa nu ii lase pe traderi sa piarda bani. Avem deasemenea o strategia probata si avizata de partenerii nostrii din Londra. Colegii mei tranzactioneaza profitabil pe aceste strategii.
3. Compania castiga din share profit si din comisioane. Ce inseamna asta: 25% din profitul traderului revine companiei. Exista un comision de 3 dolari la intrare si 3 dolari la iesirea dintr-o tranzactie. O miscare de pret la noi reprezinta 10 dolari (orientativ, fata de spreadurile de retail, avem comisioane foarte, foarte mici)

maxu08:

Costul de 600 de euro pe luna?! Voi vorbi si cu colegii mei sa fim mai clari la interviuri. Exista un cost al platformei pe care noi il transferam traderilor. Nu este de 600 de euro pe luna. Este de 500 de dolari pe luna. Deja este o mare diferenta. Suntem in tratative cu providerii platformei sa ne acorde prima luna gratis, astfel incat fiecare trader sa acumuleze bani in cont. Suntem in tratativepentru a lua inca un provider care ofera o platforma mai slaba ca performante, dar la un cost de doar 50 de dolari pe luna.

Jobul este mai mult business in business. Nu oferim remuneratie fixa, fiecare castiga fix cat munceste. Costurile de mai sus devin dupa primele 2-3 luni neinsemnate. Ca exeplu, un trader in primele 3 luni are ca target undeva la 200 de dolari pe zi. Atat strategia cat si risk managementul permite traderilor nu numai sa atinga, ci si sa depaseasca performanta.

Domnul Cezar Rasuceanu este in structura actionariatului, este deasemenea unul dintre traderii nostri. Experienta lui este incontestabila si foarte valoroasa pentru aceasta afacere. Activitatile dansului de acum 10 ani consider ca sunt irelevante in prezent.

Sper ca am fost cat mai clar. Sunt aici pentru orice alte intrebari.
Vechi 10 august 2010, 16:50
Trader Junior

seba:

Strategia este facuta in asa fel incat sa nu se intample ceea ce ai zis tu. Tepele sunt deja in Romania, au fost si vor mai fi. Incercam din rasputeri sa ne distantam de acea perceptie. De aceea tratam cu multa seriozitate si profesionalism acest domeniu. Imi pare rau ca am fost perceputi deja atat de dur. Situatia chiar nu sta asa.
Vechi 10 august 2010, 16:59
soso's Avatar
Liquidity Provider

Ok, costurile suportate de persoana "angajata" de voi, pana acum:

1. Lunar traderul trebuie sa vina cu 500 de dolari pt utilizarea platformei.

Spread-ul cine il suporta? Traderul sau compania?

Inca ceva, de ce cautati si dati anunturi in toate partile ca angajati traderi? Oricat incerc sa vad partea buna imi e imposibil. Hai sa detaliem. Zici ca strategia voastra e analizata, testata, etc cu alte cuvinte e beton.
Daca strategia are si cel mai mic element discretionar sansele ca o persoana necunoscatoare sa fie consistent profitabila dupa doar 1 luna de zile sunt nule. Stiti si voi treaba asta.
Daca strategia e complet mecanica atunci nu aveti nevoie de traderi ci de 2-3 oameni experimentati care sa construiasca un soft de tranzactionare automata dupa care tot ce fac e sa monitorizeze cum merge treaba in fiecare zi.

Si in plus, indifierent de tipul strategiei, de ce aveti nevoie de 100 de traderi? Nu mai bine aveti un trader care tranzactioneaza strategia voastra si ii alocati fondurile cat pentru o suta?
Vechi 10 august 2010, 17:00
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Tiberiu,

nu am înţeles nici odată de ce o firmă de trading care are o strategie are nevoie de mulţi traderi pentru a tranzacţiona acea strategie. Dacă strategia functionează atunci nu e mai uşor sa creşti $/pip şi cu asta basta?

Apoi de ce traderul trebuie să cumpere platforma? Şi ce are platforma aşa special să coste 500 usd? De ce nu investiţi voi în câteva licenţe de platformă şi să vă acoperiţi costul din câştigurile dobândite din trading?

Mi se pare ca voi vindeţi mai mult decât tranzacţionaţi. Ca de altfel ca majoritatea trainerilor/mentorilor forex din lumea asta care defapt scot mai mulţi bani din vânzarea de cărţi şi seminarii decât din trading.
Vechi 10 august 2010, 17:11
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Imi pare rau ca am fost perceputi deja atat de dur. Situatia chiar nu sta asa.
Asta-i lumea afacerilor, la fel de dură ca şi viaţa. Om fi noi reticenţi dar cel puţin eu sunt deschis la nou şi încerc să-l pricep înainte de a da un verdict.
Vechi 10 august 2010, 17:14
Trader Junior

soso: Oricine intra la inceput cu mai mult de doua loturi este ori nebun ori inconstient. Asta cred ca stim amandoi. Asadar, preferam sa luam 100 de traderi pe care sa ii instruim, sa ii crestem si sa aduca dupa un an mult mai multe venturi decat 4 traderi si atat. Nu esti de acord? Aceasta facere nu este gandita sa insele, nu este gandita sa faca bani gratis, este gandita ca prin multa munca sa ajunga la performantele marilor companii de trading din afara.

Strategia nu este mecanica. Nu facem nici robotei nici functionari. Strategia permite fiecarui trader sa se dezvolte si sa creasca si sa devina profitabil in cel mai scurt timp. Spread nu exista. Exista un comision de 2.5 dolari la intrarea si la iesirea din tranzactie. Costul acesta este suportat de trader.

hcristea: Calea usoara nu functioneaza niciodata. Modelul acesta este luat dupa modelul marilor companii de trading din Chicago si Londra. Practic platforma inlocuieste tipatul pe pit in bursa.

Nu suntem forex, nu avem treaba cu modul lor de operare, nici cu minciunile pe care le vand ei. Topicurile astea sunt create tocmai pentru a lamuri lumea ca NU SUNTEM FOREX.

In ultimele doua luni am auzit atat de des aceasta semanare inca sunt de-a dreptul revoltat ca nimeni nu se gandeste ca poate exista in tara asta 3 oameni care se chinuie sa aduca un standard ridicat din afara in tara si sa transforme ideile si notiunile preluate de la altii mai luminati ca mine intr-o afacere proftabila si pentru traderi si pentru mine si colegii mei.

pe www.financialfatcat.ro exista un formular numit Ziua Portilor Deschise. L-am facut tocmai in ideea de a lasa lumea sa vada ce facem, cum facem si de ce tot spunem ca nu suntem forex.
Vechi 10 august 2010, 17:16
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
o firma de trading are principala activitate TRADINGUL,nimic altceva,cu o echipa compacta ce poate asigura cu succes toate sesiunile de tranzactionare si nu in ultimul rand reguli stricte de MM si acceasi strategie de intrare intr-o pozitie pe piata(ca sistem de analiza este chiar recomandat ca sa fie diferit pt. fiecare trader in parte)...ceea ce presupune o echipa compacta(iti este practic ca si familia ta)ce se formeaza in timp,iar odata formata este interes maxim din partea fiecaruia sa ramana unita...anunturi peste anunturi de angajari a sute sau zeci de traderi,scolarizarii,"altruisme" de orice alt tip de genul acesta sunt vorbe-n vant
Vechi 10 august 2010, 17:17
Trader Junior

Revin cu o completare. Comisionul de 2.5 dolari ese pentru petrolul Brent, tranzactionat pe ICE. Cel de 3 dolari este pentru petrolul WTI tranzactionat pe NYMEX.

Last edited by atiberiu; 10 august 2010 at 17:40.
Vechi 10 august 2010, 17:22
Trader Junior

seba
Compania este din aprilie in Romania. Anunturile acele au rolul de a selecta acei oameni cu care sa facem acele echipe compacte care sa mearga ca unse. Momentan, din primul training au iesit 6 traderi pe floor care fac fix ceea ce ai zis tu. Si speram sa reusim sa facem mai multe echipe compacte, nu numai una. Meseria asta este ca un sport de performanta: iti trebuie si un pic de talent dar si multa munca si dedicatie.
Pentru un training in care au intrat 11 persoane am facut 8 interviuri si am vazut mai bine de 500 de cvuri.
Vechi 10 august 2010, 17:53
soso's Avatar
Liquidity Provider

Tiberiu, din tot ce ai zis pana acum inteleg ca grosul banilor il faceti din inchirierea platformei de tranzactionare. De aia de fapt va si trebuie cat mai multi oameni.

Cat despre ideea angajarii de traderi novici care sa tranzactioneze pe banii firmei, never. Poate conturi de 1-2 sute de euro care chiar daca ii sparg oricum pierderea e acoperita de departe de comisionul platformei.
Vechi 10 august 2010, 17:55
seba's Avatar
sharks hunter

seba e pe drumul cel bun
ce sa zic...multa bafta sa va selectati echipele cele mai bune
btw-costurile cu platforma(licente soft,logare servere...etc)se discuta si negociaza compact pe firma,nu in functie de traderii care sunt pe firma respectiva....nr. de conturi care-l aveti pe firma,cu cat mai multe,costuri mai putine,sau cel putin asa ar putea obtine un negociator bun,iar daca lucrati pe echipe de 6 traderi e suficient un singur cont pt. acestia ce ar putea fi suportat cu usurinta de firma,de departe 500 dolari cost/trader
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On
Cod HTML este Off