Confesiuni despre pierdere şi câştig Discuţia "Confesiuni despre pierdere şi câştig" din forumul Discuţii generale; Tocmai am luat o pierdere pe GBPJPY, full SL.
Pierderea pe GBPJPY a încheiat careul ... |
 |
|

17 martie 2010, 11:13
|
 |
Papa Dragon
|
|
Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
|
|
|
Confesiuni despre pierdere şi câştig
Tocmai am luat o pierdere pe GBPJPY, full SL.
Pierderea pe GBPJPY a încheiat careul de aşi fake pe care am crezut că-i am. Săptămâna asta am avut cel mai mare drawdown din noiembrie 2009 până în prezent. Am pierdut săptămâna asta, în 4 trade-uri consecutive, aproape jumătate din tot ce am câştigat în ultimele 5 luni.
Mi-am analizat trade-urile şi mi-am dat seama că aproape toate tradeurile aveau setup-uri înşelătoare. Setupurile păreau valide şi pe fondul că imi permit un trade pierzător şi gândindu-mă la potenţialul câştig, am riscat. Şocul a fost că eram cu 4 trade-uri deschise şi toate pierzătoare cu full SL şi de mult nu mi s-a mai întâmplat să am aşa drawdown.
Surprinzător e că trecând peste şocul îniţial, sunt destul de calm şi nu simt nevoia de răzbunare manifestată de obicei prin overtrading. După ce mi-am analizat trade-urile şi identificând greşelile, m-am calmat brusc. Acum sunt chiar liniştit şi pot să zic că am avut un moment de trezire la realitate. Mai mult, se pare că am învăţat în ultimul an să accept liniştit o pierdere.
Cum mai demult o aşa lovitură mă termina psihic, iar acum o pot accepta liniştit, pot să zic că simt că am mai avansat pe drumul către succes. Stiu că sună comercial dar n-am gasit alte cuvinte. Defapt îmi venea să scriu " drumul către banu gros" dar nu sună prea profi şi nu vreau să-mi arăt la lume latura mea de iliterat
Cam atât pentru azi. Spor!

17 martie 2010, 12:33
|
 |
K.I.S.S.
|
|
Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,644
|
|
|
Eu pot sa zic ca deja am acest "rodaj" facut dupa experienta futures-ului la Sibiu si a trading-ului FX pe 5 minute. Faptul ca iau o pierdere pe daily nu ma afecteaza foarte mult.

17 martie 2010, 12:55
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,774
|
|
|
nu stiu cum sunt celelalte 3 insa la gbpjpy v-ati grabit cu sell, nu era de A++.
insa la silver (unde avea soso set up, cred) chiar a fost un setup bun insa piata "ne-a facut" singurul meu noroc a fost ca nu eram la PC ca sa pot activa pozitia.
Aceeasi chestie si la audnzd - setup bun care se termina intr-un sl de toata frumusetea. adevarul este ca piata a devenit destul de haotic dpdv al analizei tehnice, sper sa fie o chestie de moment.

17 martie 2010, 13:35
|
 |
Master Pip Loser
|
|
Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
|
|
Citat:
Original postat de hcristea
Tocmai am luat o pierdere pe GBPJPY, full SL.
Pierderea pe GBPJPY a încheiat careul de aşi fake pe care am crezut că-i am. Săptămâna asta am avut cel mai mare drawdown din noiembrie 2009 până în prezent. Am pierdut săptămâna asta, în 4 trade-uri consecutive, aproape jumătate din tot ce am câştigat în ultimele 5 luni.
Mi-am analizat trade-urile şi mi-am dat seama că aproape toate tradeurile aveau setup-uri înşelătoare. Setupurile păreau valide şi pe fondul că imi permit un trade pierzător şi gândindu-mă la potenţialul câştig, am riscat. Şocul a fost că eram cu 4 trade-uri deschise şi toate pierzătoare cu full SL şi de mult nu mi s-a mai întâmplat să am aşa drawdown.
Surprinzător e că trecând peste şocul îniţial, sunt destul de calm şi nu simt nevoia de răzbunare manifestată de obicei prin overtrading. După ce mi-am analizat trade-urile şi identificând greşelile, m-am calmat brusc. Acum sunt chiar liniştit şi pot să zic că am avut un moment de trezire la realitate. Mai mult, se pare că am învăţat în ultimul an să accept liniştit o pierdere.
Cum mai demult o aşa lovitură mă termina psihic, iar acum o pot accepta liniştit, pot să zic că simt că am mai avansat pe drumul către succes. Stiu că sună comercial dar n-am gasit alte cuvinte. Defapt îmi venea să scriu " drumul către banu gros" dar nu sună prea profi şi nu vreau să-mi arăt la lume latura mea de iliterat
Cam atât pentru azi. Spor!
|
Pune tradeurile pe forum ...poate avem alta opinie.(inainte sa le iei)
Ceva nu e in regula cu analiza facuta banuesc...nu ti cont de detalii poate.
Un inceput bun ar fii sa te lasi de cross uri si sa faci tranzactii numai pe majore.Cred ca ar iesi banu mai bine.

17 martie 2010, 13:46
|
 |
sharks hunter
|
|
Data înscrierii: octombrie 2009
Posturi: 964
|
|
|
-"gestionarea pierderilor" este dupa mine cel mai important lucru,este ceea ce te mentine in piata de fapt,castigul vine de la sine....un "focus"la banii cu privire la trading iarasi cred ca este o abordare gresita,te face sa te pierzi si gresesti chiar si in cazul unui trade bun,iesiind prea repede
-al 2-lea aspect;intrarea pe un trade bazat si confirmat doar pe un singur sistem de analiza nu prea mai este de actualitate de multa vreme...personal folosesc 3 iar la confirmarea a 2/3 intru doar cu 1/2 loturi din cate as lua normal si cu sl strans

17 martie 2010, 14:03
|
|
Trader Junior
|
|
Data înscrierii: ianuarie 2010
Posturi: 18
|
|
|
Stiu k sunt doar un incepator, dar si eu am trecut prin aceeasi situatie ca si hcristea, am vazut in 2zile cum se naruie tot profitul pe 3 luni si culmea, am acceptat resemnat gandindu-ma ca e doar o perioada m haotica a pietei, sper sa nu mai trec prin astfel de situatii si poate ar fi m bine sa discutam m mult inainte de deschiderea unei pozitii, inainte de a intra pe acest forum ma ocupam mai mult de scalping, acum am vazut cum e sa ai si 150 de pipsi/tranzactie si pt asta va sunt recunoscator, am invatat sa am mai multa rabdare cu tradingul, cum zicea unul din voi, dintr-o lumanare de 200 sa iei 30 e un fas, asa ca poate ar fi mai bine sa discutam putin mai mult inainte de a deschide o pozitie, in special datorita perioadei lungi pe care va bazati in general, de la o zi in sus, oricum, va doresc succes in continuare la pipsi si la cat mai putini nervi
|

18 martie 2010, 10:17
|
 |
Papa Dragon
|
|
|
|
Boyz, ce bine îmi pare că vă am 
Eu tocmai am împărtăşit un moment "Evrika" pe forum în speranţă că voi declanşa o serie de mărturisiri de la tovarăşii mei
Deci ce vreau să vă întreb e, voi aţi avut vreun moment evrika pe care vreţi să-l prezentaţi pe forum? Nu ca la balamuc, ci mai degraba ca la psiholog sau la întrunirile AA

18 martie 2010, 11:14
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
|
|
din deformatie profesionala eu nu marturisesc nimic care poate fi folosit impotriva mea

18 martie 2010, 12:55
|
 |
Master Pip Loser
|
|
Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
|
|
Uite acu ma asteapta o pierdere.Sunt long pe EU.Dansez de bucurieeeeeee

11 aprilie 2010, 06:09
|
 |
Trader
|
|
Data înscrierii: decembrie 2008
Locaţie: Montreal
Posturi: 63
|
|
|
am patit-o si eu si am avut asa, un fel de revelatie: toate setup-urile alea perfecte bazate pe S/R, pivoti, chart patterns, breakout&stuff is capcana perfecta in care cadem majoritatea, inspre bucuria "big boys"-ilor.
ca sa poti sa le faci fata, ai nevoie de o idee originala, ceva impredictibil, sa nu se poata juca nimeni cu tine de-a stop loss hunting.
|

11 aprilie 2010, 13:59
|
|
|
|
hcristea ... ma risc sa spun ca: ai pierdut pentru ca joci mic si ai castigat in ultimele 5 luni, jucand mic ti se face foame, facanduti-se foame i-ai dat in gusa tare, dandu-i in gusa tare ai riscat mult ... de unde rezultatul. Este un exemplu clasic de cerc vicios, in care NU setupurile proaste de entry sunt problema.
... desigur, pot sa ma insel.
|

11 aprilie 2010, 15:22
|
 |
K.I.S.S.
|
|
Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,644
|
|
Citat:
Original postat de zzzburlici
am patit-o si eu si am avut asa, un fel de revelatie: toate setup-urile alea perfecte bazate pe S/R, pivoti, chart patterns, breakout&stuff is capcana perfecta in care cadem majoritatea, inspre bucuria "big boys"-ilor.
ca sa poti sa le faci fata, ai nevoie de o idee originala, ceva impredictibil, sa nu se poata juca nimeni cu tine de-a stop loss hunting.
|
Zburlici, tu ce revelatie ai avut?

11 aprilie 2010, 17:17
|
 |
Papa Dragon
|
|
|
|
|
Nu am o problemă, deci nu-mi daţi soluţii.
Citat:
Original postat de sec
hcristea ... ma risc sa spun ca: ai pierdut pentru ca joci mic si ai castigat in ultimele 5 luni, jucand mic ti se face foame, facanduti-se foame i-ai dat in gusa tare, dandu-i in gusa tare ai riscat mult ... de unde rezultatul. Este un exemplu clasic de cerc vicios, in care NU setupurile proaste de entry sunt problema.
|
Nu înţeleg expresia "a juca mic". Nu am riscat mai mult decât îmi permite MM-ul pe care îl urmez. Nu despre asta e vorba aici.
Eu vorbeam despre niste experienţe de natura psihologică la care eşti supus când pierzi. Nu am amintit nimic despre volumul pe care il tranzacţionez, sau procentul cât l-am pierdut sau alte detalii de astea pentru că mesajul meu nu era de natură tehnică. Eu am sistemul meu de tranzacţionare şi am un Money management care mă protejează să dau faliment. Dar sistemul şi MM-ul nu au nimic de a face cu partea psihologica din trading, despre care vroiam să vorbesc in acest thread.
De asemenea, nu am cerut soluţii la "problemă" pentru că nu mi le poate da nimeni. În primul rând, că nu există o problemă, iar în al 2-lea rând, în zona asta fiecare trader este solo şi trebuie să îşi descopere singur solutia la "problemă" (dacă asta ar fi).
James16 (un trader) care are banu gros şi un cont de tranzacţionare imens mută foarte repede la BE şi ia profit rapid pentru că nu se poate împăca cu ideea de a pierde intr-un trade în jur de 35.000 USD chiar dacă banii ăştia reprezintă 1% din cont. Alţi poate ar lăsa să meargă trade-ul mai mult pe profit până să mute la BE chiar dacă ar pierde 35k usd per trade. Cam chestii de astea aş vrea să povestesc pe thread.
Pt cei care nici din postul acesta nu s-au prins (probabil că din cauză că nu mă exprim prea bine în scris) am să o zic mai direct: când o să am nevoie de sfatul vostru, am să vi-l cer (cum am facut de fiecare dată, de altfel).

11 aprilie 2010, 17:28
|
 |
Trader
|
|
Data înscrierii: decembrie 2008
Locaţie: Montreal
Posturi: 63
|
|
Citat:
Original postat de Cornelius
Zburlici, tu ce revelatie ai avut? 
|
pai am spus in postarea pe care ai citat-o
|

11 aprilie 2010, 18:57
|
 |
Niten Ichi Ryu
|
|
|
|
Citat:
Original postat de sec
|
ce inseamna "a juca mic"? loturi de 0.1 sunt mici? dar loturi de 1.00? sau te referi la durata pentru care o pozitie este deschisa? nu pricep.
in plus, ma indoiesc ca H a riscat mult. me stim de mult de pe forum si MM conteaza la el mai mult de la mine
 |
|
| Thread Tools |
|
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de postare
|
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi