|
|
DRUMUL SPRE NECUNOSCUT (FOREX JOURNAL) Discuţia "DRUMUL SPRE NECUNOSCUT (FOREX JOURNAL)" din forumul Discuţii generale; pina la urma, sunt banii tai si faci ce vrei cu ei. tine-ne la curent ... |
 |
|

08 Martie 2010, 12:30
|
 |
Master Trader
|
|
Data înscrierii: Martie 2009
Posturi: 1,145
|
|
|
pina la urma, sunt banii tai si faci ce vrei cu ei. tine-ne la curent cu pozitiile pe care le deschizi si cum iti merge.

08 Martie 2010, 14:02
|
 |
Trader Junior
|
|
Data înscrierii: Martie 2010
Locaţie: Peste Mari si Tari
Posturi: 12
|
|
|
Va voi tine la curent zilnic / saptaminal cu evoluarea comertului "REAL" chiar daca voi pierde sau invers.
Momentan sunt la servici, de unde nu am cum si nici nu vreau sa fac nici o transactie, imi respect serviciul si imi voi indeplini toate obligatiile.
Probleme aparute dupa aprobarea contului "REAL":
1. Leverage este de 50:1 si nu 100:1 cum am cerut in aplicatie, imediat leam trimis un email catre dbFX pentru "new margin requirments" de 1%.
2. Fiind 8 ore la servici trebuie sa instruiesc pe cineva de acasa cum sa efectueze tranzactii in locul meu prin telefon, eventual sa faca "babysitting" pentru perioadele critice.
3. Strategia va fi elaborata detaliat pe parcurs, in mare efectuezi urmatorii pasi:
3.1 ALEGEREA PERECHILOR X/Y(ex.: EURO/USD, USD/JPY, USD/CAD, etc..) - saptaminal
3.2 WEEKLY TREND FORECAST (INTERVAL=1 Zi).
3.3 DAYLY TREND FORECAST (INTERVAL=1 Ora).
3.4 CALENDARUL ECONOMIC
3.5 TIMPUL
3.5 ANALIZA TECHNICA / GRAFICA (INTERVAL: 15min; 1 Ora; 4 Ore; 1 zi; 7 zile; 1 luna)
3.6 FX SOFTWARE TRADE SETTINGS
Intru pe piata FX atunci cand: (TREND 3.2=3.3)+(3.5 = S/R si =3.3)+(X/Y=3.5), etc..

08 Martie 2010, 14:24
|
 |
Master Trader
|
|
|
|
|
ptr ca toti cei de aici sunt 12 ore la munca, toti jucam pe D1 minim. de altfel este cel mai bun chart din acest punct de vedere. in general, deschizi pozitia dimineata cind pleci la munca si te mai uiti seara cind ajungi acasa. nu pune pe altcineva pe cont ptr ca nu este acelasi lucru ca si cind ai fi tu la butoane.
in plus, ai avantajul ca iti poti pastra planul de tranzactionare pe intreg parcursul zilei - iti deschizi pozitia conform planului, pui Sl si ai terminat treaba. te mai uiti seara cind iti mai ajustezi pozitia.

11 Martie 2010, 05:40
|
 |
Trader Junior
|
|
|
|
|
10 Martie: Primile Rezultate
Deci au trecut primile 2 zile de "Trading REAL" si rezulatele nu sunt cele asteptate: P/L(2 zile)=145 USD.
Sa mentionezi ca in versiunea Demo faceam 500 / 1000 $ pe zi dar si riscul era de 10 ori mai mare.
Observatii:
1. Contul real nu se deosebeste cu nimic de cel demo;
2. Presiunea emotionala si psihologica este enorma, mai ales pentru cei nepregatiti sa piarda. Sotia, dupa ce am rugato prin telefon sa-mi posteze o tranzactie, mi-a facut un circ de isterie cand a vazut ca la un moment dat eram cu -250 de pips in minus, si invers peste citeva ore dupa ce sau inchis pozitiile pe (+) ma intrebat ce ar fi sa mai crestem suma depozitata pentru a face tranzactii mai mari.
Concluzii:
1. Pentru a mari P/L (adica numai P-ul fara L) ar trebui sa maresc suma riscata la o tranzactie. Dupa cum sugereaza majoritatea aceasta nu ar trebui sa fie mai mare de 2%. (adica 2%x5000=100$), avand in vedere ca leverage la mine e de 1:50 eu am riscat in aceste 2 zile 4%, totusi in tranzactiile urmatoare, pentru test, voi considera 8% (400 $).

11 Martie 2010, 07:46
|
 |
K.I.S.S.
|
|
Data înscrierii: Martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,336
|
|
|
Cum de erai cu 250 de pipsi pe minus cu 0.1 loturi si totusi ai riscat 2%? Poate vrei sa spui ca ai riscat 5%.

11 Martie 2010, 09:12
|
 |
Trader Junior
|
|
|
|
|
-250 valoarea cumulativa la 4 pozitii deschise. Riscul, pentru fiecare pozitie, era de 4% nu 2% sau 5% (ea in considerare L=1:50) deci pentru 1 lot = 10,000 (riscul era de 200 $, cea ce reprezinta 4% din suma totala 5,000)
Last edited by Harap Alb; 11 Martie 2010 at 09:18.
|

11 Martie 2010, 11:27
|
 |
K.I.S.S.
|
|
Data înscrierii: Martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,336
|
|
|
Daca intri cu un stop loss de 200 de pipsi si iti iei profitul pe la 20 si mai si risti 4% intr-un trade vrand sa maresti la 8%... well, nu-mi place sa fiu eu primul care arunca piatra, dar o fac inspre binele contului tau si-ti spun ca te indrepti inspre faliment.

11 Martie 2010, 13:37
|
 |
Trader Junior
|
|
|
|
|
nu folosesc stop loss, profitul de la 20 a fost de incercare a accesarii platformei in timp real.
Last edited by Harap Alb; 11 Martie 2010 at 13:42.
|

11 Martie 2010, 14:18
|
 |
Master Trader
|
|
|
|
|
prima regula in forex, regula de la care NIMENI nu face rabat - intotdeauna foloseste Sl, indiferent cit de sigur esti de set-up ales. nu tu faci piata, ci piata te face pe tine.
A doua regula de aur - money management - calculeaza raportul RR la minim 2:1 astfel incit cistigurile sa fie mai mari decit pierderile. Estimez ca vei cistiga maxim 75% din trade-uri asa ca trebuie sa ai de unde pierde, atunci cind este cazul.

11 Martie 2010, 15:44
|
 |
Master Pip Loser
|
|
Data înscrierii: Octombrie 2008
Posturi: 1,257
|
|
|
Am un sfat.Nu folosi Sl .Nu te lua dupa toata lumea ce zice.Dute cu 0.1 lot asa usor ca e imposibil sa ti se termine banii.(5000 de $).Numai sa nu iei mai multe tranzactii pana esti in minus.Faci cum vrei.
Ai facut bine ca ai deschis real. nici eu nu am stat mai mult de 2 luni pe demo.Probabil si acum frecam demo de atunci.

11 Martie 2010, 15:46
|
 |
Master Pip Loser
|
|
|
|
|
Am uitat sa zic.Nu sunt guru in forex si nu mi place sa dau sfaturi.Dar nici loser care da sfaturi...Si nu posta conturi si sume...e mai bine ...pt tine.

11 Martie 2010, 18:03
|
 |
Papa Dragon
|
|
Data înscrierii: Februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 2,411
|
|
Sunt mai multe sfaturi in threadul ăsta decât posturile posesorului jurnalului
Harap Alb, primeşti o gramadă de sfaturi nesolicitate pentru că noi suntem foarte ospitalieri  , iar dacă ai sta la masă cu noi, ai mânca chiar dacă nu ţi-ar fi foame

11 Martie 2010, 18:38
|
 |
Master Trader
|
|
|
|
si ai plati si masa, la final

12 Martie 2010, 10:10
|
 |
Master Pip Loser
|
|
|
|
|

13 Martie 2010, 14:42
|
|
Trader Junior
|
|
Posturi: 46
|
|
|
@harap, cat este volumul minim de tranzactionare la dbfx 0.1 sau 0.01? multumesc
|
 |
|
| Thread Tools |
|
|
| Moduri de Afisare |
Mod Liniar
|
Reguli de postare
|
Nu poţi creea thread-uri noi.