Uitându-mă pe grafic am observat o Rezistenţă majoră care a fost încercată de vreo 5 ori. Am notat pe grafic cele 5 locuri. Povestea pe care o văd e următoarea.
1. IB-ul de la rezistenţă arată că vânzătorii au reuşit să-i oprească pe cumpărători din inaintarea. Apoi a urmat un IB mic, urmat de un outside bar şi apoi un foarte mic Shooting star chiar la rezistenţă din care se vede lipsa puterii de cumpărare. Shooting Star-ul cel mic, nefăcând un high semnificativ a confirmat zona ca un swing high.
2. Tentativă de trecere de rezitenţă dar lumânarile mici arată iar cum cumpărătorii nu au putere.
3. De data asta rezitenţa a fost spartă şi orice tentativă a vânzătorilor să ducă pretul în jos a fost absorbită de cumpăratori: doji - indecizie/pauză, hammer mic inchis deasupra suportului - no selling power; hammer mare - inchidere aprope de high =
BUY Power; apoi cumpărătorii au rupt hamul.
4. Orice tentativă de trecere de rezistenţa a fost respinsă, se văd lumânarile sub forma de SS.
5. Rezistenţa a fost sparta dar a doua zi vânzătorii i-au alungat pe cumpărători sub rezistenţă. BEEB-ul închis sub rezistenţă zice asta. Lumânarea bearish următoarea confirmă maximul BEEB-ului ca şi swing HIGH. Lasând preţul în mâna vânzătorilor.
Concluzia mea e ca pretul va merge în jos atâta vreme cât sell power nu va fi absorbită de cumpărători. Asta se va vedea la următorul suport. Pe la 68 pare să fie unul, apoi pe la 58-60 altul.
Cum vi se pare povestea lumânarilor?