Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

SPIKE URIAS PE OANDA USD/JPY

Discuţia "SPIKE URIAS PE OANDA USD/JPY" din forumul Discuţii generale; Ma mir sa vad ca aici nu scrie nimeni de ce s-a intamplat pe Oanda. ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 01 septembrie 2009, 19:20
adrian1v2000's Avatar
on the way to trading

Data înscrierii: februarie 2009
Locaţie: romania
Posturi: 53
adrian1v2000 e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la adrian1v2000
SPIKE URIAS PE OANDA USD/JPY

Ma mir sa vad ca aici nu scrie nimeni de ce s-a intamplat pe Oanda. In data de 31.08 pe la ora 03 a fost un spike in jos pe usd/jpy de vreo de vreo 9000 de pips zic unii. Ei bine spike-ul asta mi-a omorat contul, primind binenteles ca alte sute de traderi la oanda care jucau acesta pereche margin call. Acum stau si chatuiesc cu cei de la oanda sa-mi refaca contul la valoarea initiala cu tradurile pe care le aveam deschise. Sper sa si reusesc, daca nu 600 de euro sau dus dracului pe un spike care nici macar nu a fost real, pe alte platforme nu a fost inregistrat, nici macar pe cea de game de la oanda doar pe real.Asteptam, nimeni nu a patit la fel ?

Last edited by adrian1v2000; 01 septembrie 2009 at 21:11.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 01 septembrie 2009, 20:06
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Citat:
Original postat de adrian1v2000 Vezi post
Ma mir sa vad ca aici nu scrie nimeni de ce s-a intamplat pe Oanda. In data de 31.08 pe la ora 03 afost un spike in jos pe usd/jpy de vreo de vreo 9000 de pips zic unii. Ei bine spike asta mi-a omorat contu primind binenteles ca alte sute de traderi la oanda care jucau acesta pereche margin call. Acum stau si chatuiesc cu cei de la oanda sa-ni refac contu la valoare initiale cu tradurile pe care le avem deschise. Sper sa si reusesc daca nu 600 de euro sau dus dracului pe un spike care nici macr bnu a fost real pe alte platforme nu afost inregistrat nici macr pe cea de game de la oanda doar pe real.Asteptam nimeni nu aptati la fel ?
Nu am urmarit USDJPY in ultima vreme si nu am observat spike-ul.

Si mie mi s-a intamplat mai demult, stai linistit o sa iti refaca trade-urile.
Vechi 01 septembrie 2009, 20:13
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,644
Cornelius e pe drumul cel bun
Foarte aiurea faza...
Vechi 02 septembrie 2009, 12:16
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,774
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
nici un spike pe fxpro. Cum dracu' ti-a omorit contul, SL dormea in cizme?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 02 septembrie 2009, 17:49
adrian1v2000's Avatar
on the way to trading

Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post
nici un spike pe fxpro. Cum dracu' ti-a omorit contul, SL dormea in cizme?
asta e unul dintre momentele in care vezi adevaratea valoare a SL-ului
Vechi 04 septembrie 2009, 19:55
adrian1v2000's Avatar
on the way to trading

Vreau doar sava spun ca ieri oanda mi-a virat banii pe care ei au crezut ca i-am pierdut din cauza spike-ului. Tin sa va spun ca suma fost mai mult decat generoasa.Deci atentie cand alegeti un broker, macar luati unul despre care ati auzit cuvinte bune din partea celor patiti.
Vechi 06 septembrie 2009, 16:08
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
adrian, zici ca ai povestit şi cu alţi de la Oanda. Nu şti din ce cauză a aparut spike-ul ăla?
Vechi 10 septembrie 2009, 14:35
adrian1v2000's Avatar
on the way to trading

@hcristea nimeni nu stie exact de ce (unii spun ca oanda a primi ceva info neverificat de la o banca din china parca, altii spun ca datorita alegerilor ce se desfasurau la aceea daa in china) cine stie cert este ca nici pana la aceasta ora oanda nu a dat o declaratie oficiala.Ineresant este ca sunt destul de multi care vor sa faca daca deja nu au facut-o ,o declaratie oficiala catre NFA, sesizandu-i pe acestia ca Oanda a facut tranzactii in conturile lor. Acest lucru fiind total ilegal( prin tranzactii ma refer la cele care au avut legatura cu spike-ul fie ele pozitive sau negative.Cam atat deocamdata, eu unul sunt fericit ca mi s-au returnat toti banii pierduti in timpul spikului ba parca si ceva in plus. Asa ca pt mine oanda este cel mai bun broker deocamdata
Vechi 10 septembrie 2009, 14:51
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Citat:
Original postat de adrian1v2000 Vezi post
sunt destul de multi care vor sa faca daca deja nu au facut-o ,o declaratie oficiala catre NFA, sesizandu-i pe acestia ca Oanda a facut tranzactii in conturile lor. Acest lucru fiind total ilegal( prin tranzactii ma refer la cele care au avut legatura cu spike-ul fie ele pozitive sau negative.
Se refera la trazacţiile prin care le-au reparat trade-urile?

Oanda fiind market maker se uită să vadă ce fac clienţii si lasă tranzacţiile in-house cât poate. Adică leagă vânzătorii de cumpărători clienţi. Problema e că neavând un volum real e dificil să previ spike-uri de genul asta. Oricune poate să vândă mult sub preţul pieţei un nr de X unităţi şi provoacă un spike.

La un volum real, se vede clar când cineva cu puţini bani vinde sub/cumpară peste. Piaţa în sine nefiind afectată. Una e ca tu a schimbi 100 de euro la pretul de 3.9 lei şi alta e sa se multe câteva zeci de milioane de euro la 3.9 lei. Tu dacă vrei să schimbi 100 euro la 3.9 lei, poţi să o faci fără să afectezi cursul de schimb.

Am fost cam ambigu, dar sper că s-a înţeles ce am vrut să zic.
Vechi 10 septembrie 2009, 17:45
Lorant's Avatar
Master Pip Loser

Data înscrierii: octombrie 2008
Posturi: 1,262
Lorant e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Eu zic ca nu leaga nici un client cu altul pt ca ar trebui sa stam la coada .Ei cumpara sau vind in functie ce fac clientii ca sa fie in contrapartida.Se bazeaza ca 80% isi pierd banii ...deci ei castiga.Mai fura un Sl,mai ridica spreadul asa de bani de buzunar.Ma gandesc ca asa functioneaza.Incet incet toata lumea cine e profitabil si incepe sa ruleze niste bani mai seriosi migreaza catre ECN.
Vechi 10 septembrie 2009, 18:34
adrian1v2000's Avatar
on the way to trading

Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Se refera la trazacţiile prin care le-au reparat trade-urile?
Da exact la asta se refera.

Parerea mea personal si (sa nu ma impuscati) este ca piata este si si se misca haotic adica brokerul nu leaga pe cumparator cu vanzator...totul este haotic se cumpara practic ceva virtual care nu exista binenteles ca brokerul vede situatia cumparatorilor si a vanzatorilor si merge in contraparte.sunt sigur ca exista intelegeri intrecorporatii cu bani astfel incat cand brokerul spune ca este semnal corporatiile cumpara/vand si fraerii pierd banii prin spikuri uriase.
Vechi 10 septembrie 2009, 21:55
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Nu.
Când cumperi trebuie să fie în cealată parte un vânzător. Forexu e zero-sum game, adică dacă cineva câştigă, cineva trebuie să piardă.

Exista instrumente financiare mai mult sau mai putin fictive (sau mai puţin palpabile) care se tranzactionează dar nu cred că în forex e aşa. Chiar dacă este o parte fictivă nu e reprezentativă.
Vechi 10 septembrie 2009, 22:01
soso's Avatar
Liquidity Provider

Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Inclin catre Adrian, market makerii din fx nu leaga intotdeauna un cumparator de un vanzator cum e la bursa cand cineva vinde un contract iar altcineva il cumpara.
MMii din fx nu sunt tocmai impartiali si de cele mai multe ori in detrimentul traderului mic. Dar e ok pt ca de la sume mari se muta treaba la ECN-uri. Cam asa vad eu, nu ca as avea experienta cu ECN-urile dar "se zice" ca lucreaza direct cu bancile si cred ca e adevarat pt ca daca joci cu sume mari e riscant pt ei sa iti ia contra parte - daca pierd apoi pierd serios.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On
Cod HTML este Off