Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Turtle Trading System

Discuţia "Turtle Trading System" din forumul Discuţii generale; Faimosul sistem http://bigpicture.typepad.com/commen...urtlerules.pdf Nu stiu daca se aplica regulile si la fx, oricum merita citit ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 12 august 2009, 14:08
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,447
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Turtle Trading System

Faimosul sistem http://bigpicture.typepad.com/commen...urtlerules.pdf

Nu stiu daca se aplica regulile si la fx, oricum merita citit si da de gandit. Ce mi se pare interesant:

Ajustarea marimii unitatii de risc in functie de pierderi/castiguri, luand aminte ca e un sistem de trend following si exista perioade lungi de range:
Citat:
The Turtles were instructed to decrease the size of the notional account by 20% each time we went down 10% of the original account. So if a Turtle trading a $1,000,000 account was ever was down 10%, or $100,000, we would then begin trading as if we had a $800,000 account until such time as we reached the yearly starting equity. If we lost another 10% (10% of $800,000 or $80,000 for a total loss of $180,000) we were to reduce the account size by another 20% for a notional account size of $640,000.
Daca ultimul trade a fost castigator atunci ignora urmatorul semnal. Daca a fost pierzator atunci considera valid urmatorul semnal. Nu am idee de ce.
Citat:
...entry signals would be ignored if the last breakout would have resulted in a winning trade...

The direction of the last breakout was irrelevant to this rule. Thus, a losing long breakout or a losing short breakout would enable the subsequent new breakout to be taken as a valid entry, regardless of its direction (long or short).
Intr-un sistem de trend following capacitatea de a indura drawdown-uri a pozitiilor curente poate sa faca diferenta intre castig si pierdere. Luarea unui profit rapid nu duce la profit pe termen lung, din contra:
Citat:
There is another old saying: “you can never go broke taking a profit.” The Turtles would not agree with this statement. Getting out of winning positions too early, i.e. “taking a profit” too early, is one of the most common mistakes when trading trend following systems.

Prices never go straight up; therefore it is necessary to let the prices go against you if you are going to ride a trend. Early in a trend this can often mean watching decent profits of 10% to 30% fade to a small loss. In the middle of a trend, it might mean watching a profit of 80% to 100% drop by 30% to 40%. The temptation to lighten the position to “lock in profits” can be very great.

The Turtles knew that where you took a profit could make the difference between winning and losing.
Apropo e un sistem de breakout pe trend, maxu si ceilalti interesati poate gasesti ceva util in el.
Vechi 12 august 2009, 14:43
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Data înscrierii: martie 2009
Posturi: 1,775
maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
o sa-l citesc. pare interesant. oricum plec in vacanta asa ca ma apuc de studiu, o sa vin toba de carte
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 13 august 2009, 09:32
Trader

Data înscrierii: noiembrie 2007
Locaţie: Ghilesti
Posturi: 70
Ghost e pe drumul cel bun
Strategia este una din cele renumite.

Eu personal nu am prins traduri bune cu ea. S-ar putea sä nu fi avut räbdarea necesarä.

cu stimä
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 13 august 2009, 11:05
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)maxu08 e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
renumita, poate insa este o strategie greoaie ptr un anumit tip de trader. si in mod sigur nu vei avea nici macar o tranzactie pe zi. daca prinzi macar una lunar / paritate esti norocos
insa eu zic ca se pot prinde trend-uri bune si poti pastra o pozitie deschisa luni de zile.
Vechi 01 septembrie 2010, 11:35
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

welcome my friends cum a fost vacanta in insule? a mers yachtul sau a avut probleme cu bujiile datorita vremii umede din Caraibe?

daca tot m-am apucat de breakout afisez o intrare pe audcad. Intrarea se face cind se inchide peste max. ultimelor 120 zile. sistemul initial spune ca intrarea se face la pretul pietei insa nu imi place acest lucru. prefer sa pun un buy stop peste candle respectiv ca sa evit semnalele false, atit cit se poate.

contul este unul demo asa ca nu va speriati. intrarea a fost ok, urmata de un bulan de zile mari in sensul ca avem un candle bun ptr ziua asta (pina acum).

este adevarat ca urmeaza un s/r destul de apropiat (0.9608) de momentul intrarii in piata insa asta este sistemul (desi ptr mine este un s/r minor deci poate fi spart usor)

Sl il pun un functie de ATR insa incerc sa-l string cind se ajunge la s/r. cind se va ajune la un s/r care nu poate fi trecut atunci va da in sl si voi astepta un nou semnal de intrare - fie inchide peste max. ultimelor 120 zile fie sub minimul aceleiasi perioade.

idei de imbunatatire?
Imagini ataşate (micşorate)
audcad_d1.png 
Afisari: 61 
Marime: 26.5 KB
ID: 4860  
Vechi 01 septembrie 2010, 11:59
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post
idei de imbunatatire?
Salut maxule, welcome back!

O idee, daca un SR mare de pe Weekly/Monthly sta in calea cand ai setup atunci nu intra daca distanta pana la SR e mai mica de 5*ATR, de exemplu.
Vechi 01 septembrie 2010, 12:01
soso's Avatar
Liquidity Provider

Pe aceeasi idee, cand a atins un SR mare Weekly/Monthly dinainte marcat de tine strangi trailul, in loc sa folosesti un factor de 4 sau 5 (cat folosesti tu in mod normal) muti pe un factor cu jumatate de valoare, 2 sau 2.5 in cazul asta. Daca merge mai departe si inchide saptmana peste SR atunci comuti din nou pe trail larg.
Vechi 01 septembrie 2010, 12:24
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

nu este rea ideea sa ma uit pe TF mai mari sa identific s/r.

m-am uitat pe MN si urmatorul s/r este aproape de linia albastra. cind ajunge acolo o sa mut la factor 2 ATR. Sistemul initial se leaga de un trailing pus la minimul ultimelor 12 zile insa cred ca merg pe ATR, este mai precis si se conformeaza volatilitatii pietei.

Last edited by maxu08; 01 septembrie 2010 at 12:27.
Vechi 13 septembrie 2010, 12:48
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

update

Update:
postez aici update ptr tranzactiile deschise. in acest moment sunt 3 pozitii deschise, din care una nu as fi deschis-o pe cont real nici sa ma pici cu ceara.

AudCad - prima pozitie deschisa in 31.08.. Pus TP la prima rezistenta importanta calculata pe MN (ideea lui soso). cel mai importanta este ca la aceasta data am un swap de + 100 euro ;

EurAud - am deschis pozitia ptr ca indeplinea regulile (inchis sub minimul ultimelor 120 zile) insa pe un cont real nu as fi facut-o deoarece a spart minimul istoric si nu se stie cit si daca va mai cadea. Nu am nici un orizont ptr aceasta pereche insa fiind un demo - what a fuck

Silver - deschis pozitia cf regulilor, pus TP cf Teoriei lui Soso (slavit sa-i fie numele ).

trailingul il fac cf unui ATR cu factor 3 insa cind se apropie de s/r atunci mai stringem. vedem pe fiecare caz in parte.
audcad_d1.png 
Afisari: 52 
Marime: 22.8 KB
ID: 4884   euraud_d1.png 
Afisari: 45 
Marime: 21.4 KB
ID: 4885   silver_d1.png 
Afisari: 49 
Marime: 21.3 KB
ID: 4886  
Vechi 23 septembrie 2010, 17:14
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

Update

Am 2 pozitii care sunt aproape de TP setat initial si am mai strins Sl. ATR nu mi-a oferit ceea ce vroiam si am decis sa pun Sl sub prima bara in care vinzatorii incep sa isi scoata capul "din cutie".

in attach aveti pozele. daca aveti propuneri fiti fara jena si mila ptr ca este un cont demo. As fi zis mersi sa fie cont real - am 7k euro cu 3 pozitii deschise imi terminam dojo mai repede cu banii astia.

analizati bine ptr ca plec la munte maine deci o sa vad propunerile abia luni dimineata. trebuie sa mai cheltui din banii de pe forex ca altfel se strica

Euraud mi-a dat in Sl pus cf ATR si mi-a confirmat parerea ca nu merita tranzactionat pe minim/maxim istoric. din fericire am deschis Audusd ca incepusem sa ma plictisesc numai cu 2 charturi.
audcad_d1.png 
Afisari: 44 
Marime: 22.7 KB
ID: 4975   silver_d1.png 
Afisari: 42 
Marime: 20.9 KB
ID: 4976  

Last edited by maxu08; 23 septembrie 2010 at 17:18.
Vechi 23 septembrie 2010, 20:26
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,290
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Până acum eşti confortabil cu sistemul? Se mulează pe tine? (ce ciudat sună )
Vechi 24 septembrie 2010, 08:36
soso's Avatar
Liquidity Provider

Nice mate. Stress free trading, nu?
Vechi 27 septembrie 2010, 09:52
maxu08's Avatar
Niten Ichi Ryu

este mai stress free decit la chitara ptr ca este semiautomat. semnalul il vezi f simplu, fara analiza de candle, momentul, bla-bla-bla
este bine sa ai si niste s/r pe chart ca sa nu dechizi pozitia la o zona importanta si sa pierzi ca prostu' si asta iti da un filtru destul de bun. In plus, nu iti ia decit 2 minute dimineata ca sa muti Sl (daca este cazul) si sa vezi daca ti-a depasit nivelul de max/min. chiar ca este stress free

ptr mine este ok, mai ales ca depasirea nivelelor max/min la 120 zile este aproape identic cu schimbarea de trend, fara sa fac analize savante despre candle si big boys.
daca prinzi o depasire de max care vine dupa un trend puternic bearish (cum este acum la eurcad) atunci ai sansa sa prinzi citeva mii de pipsi sau chiar mai mult.
Vechi 27 septembrie 2010, 11:07
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,645
Cornelius e pe drumul cel bun
Maxule, daca intrarea se face la break-ul high/low-ului ultimelor 120 de zile, in cazul EUR/AUD, nu ai intrat cam tarziu?
Vechi 27 septembrie 2010, 11:08
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de maxu08 Vezi post
ptr mine este ok, mai ales ca depasirea nivelelor max/min la 120 zile este aproape identic cu schimbarea de trend, fara sa fac analize savante despre candle si big boys.
daca prinzi o depasire de max care vine dupa un trend puternic bearish (cum este acum la eurcad) atunci ai sansa sa prinzi citeva mii de pipsi sau chiar mai mult.
Fair enough, idea este sa rezisti perioadelor de range, atat financiar cat si psihologic (cand esti tentat sa schimbi sau sa "imbunatatesti" sistemul ).
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On
Cod HTML este Off