Sa incep cu ce este mai important:
Nu traduiesc personal strategia The BAT!
Nu recomand nimanui sa o traduiasca live! Ai nevoie de o balanta mare pentru ca produce extrem de multe loss-uri. Strategia trebuie traduita non-stop 5 zile pe saptamana pe perioade de luni intregi ca sa se merite, si asta daca se merita. Un mare DACA.
Daca gasiti ceva interesant la ea, si sunt cateva parti interesante, si anume intrarile si modul in care adauga la o pozitie pana la un anumit punct/nivel, poate o sa va ajute ideile prezentate in aceasta strategie.
Am atasat indicatorul si .pdf-ul cu explicatiile necesare scrise de Team Aphid. E usor de citit, 5 min dureaza si ati inteles ideea de baza.
Bun. Acum sa va arat ce anume ma intriga atat de mult la strategia asta. Sunt intoarcerile la fix 161,8% (fibo intre intre swing low/high si linia ATR cand este sparta). Nu sunt foarte dese, dar apar din cand in cand. Am postat 3 exemple.
Ce ma intriga pe mine este modul cum calculeaza fibonacci-ul, lasand la o parte high-ul unei miscari si inlocuindu-l cu indicatorul lor. Si mai mult ca functioneaza si cateodata se intoarce chiar de la 161.8%. Pentru mine e mind boggling detaliul asta (dar recunosc ca nu am studiat sau folosit ATR vreodata)
Dupa ce primesc cateva reply-uri puteti sa stergeti threadul daca nu va place. Sunt doar putin curios care este parerea voastra: de ce are valoare exact nivelul specificat de indicatorul asta?