Discuţia "E piata random? Sau predictibila? Sau...?" din forumul Discuţii generale; Citat:
Original postat de maxu08
nu cred ca poti scoate bani dintr-un MA indiferent de ...
nu cred ca poti scoate bani dintr-un MA indiferent de MM folosit. In lipsa unui nivel de S/R degeaba ai un MA: in general PA atrage MA si nu invers.
Serios?
Am atasat rezultatele la un MA cross de 13 cu 20 pe TF 5min durata 1 luna pe ES. Am incercat cateva combinatii, am petrecut un total de 5-6 minute cu chestia asta. Probabil ca rezultatele se pot imbunatati direct proportional cu timpul petrecut.
Am vazut un multiple TF strategy cu un MA crossover de trei castane, si rezultatele erau destul de bunicele. Mi-e cam lene sa vad pe unde e acum, dar pot sa mai sap daca doriti....
Am mai auzit concluzia asta dar pana in ziua de azi n-am vazut pe nimeni sa scoata bani consistent din piata doar din money management si probabilitati fara sa aiba si o tehnica care sa ii ofere un edge real.
Soso, sigur, fara discutie ca ai nevoie de un edge. Cred ca ce vrea sa spuna tipul, este ca, chiar daca ai o metoda buna dar nu ai MM poti sa o dai in bara, in timp ce o metoda slaba cu MM bun poate fi o varianta mai buna. Spunea cum ca 20% e metoda si 80% MM. Cred ca in 80% intra nu numai partea stricta de MM ci si de reajustare a metodei in timp, pas pe pas cu comportamentul pietei... Deci pe aceeasi metoda, cu piata avand behaviour diferit, poate ca daca dai cu surubelnita putin la marimea stopului si cand il multi, cuplat cu all-in-all-out vs runners poti sa obtii rezultate f. diferite din aceeasi metoda.
Poti sa sign up pt Mirus Futures demo acount si ai si Zenfire care este data feed. Zenfire iti da access la futures contracts.
Licenta pt NinjaTrader o sa o primesti prin email, este de tip Sim - deci poti rula in simulator cat vrei cu live data de la Zenfire. Nu sant restrictii pe platforma in Sim, este versiunea full. Doar nu poti sa trade live.
Daca vrei Fx, poti sa faci o conectie gratuita de tip demo (dar cu live prices) la Gain Capital/Forex.com.
Soso, sigur, fara discutie ca ai nevoie de un edge. Cred ca ce vrea sa spuna tipul, este ca, chiar daca ai o metoda buna dar nu ai MM poti sa o dai in bara, in timp ce o metoda slaba cu MM bun poate fi o varianta mai buna. Spunea cum ca 20% e metoda si 80% MM. Cred ca in 80% intra nu numai partea stricta de MM ci si de reajustare a metodei in timp, pas pe pas cu comportamentul pietei... Deci pe aceeasi metoda, cu piata avand behaviour diferit, poate ca daca dai cu surubelnita putin la marimea stopului si cand il multi, cuplat cu all-in-all-out vs runners poti sa obtii rezultate f. diferite din aceeasi metoda.
-cristian
100% de-acord, desi pare ca entry-ul e cel care conteaza de fapt exit-ul (managementul trade-ului) e cel care face diferenta intre castig si pierdere. Aplicabil pe o metoda cu edge real bineinteles.
2. UNDE il muti
Cred ca fiecare din factori au o greutate egala de fapt pentru ca trebuie sa ai timing si locatie buna pe toate aspectele ca sa poti sa manage un trade si sa participi la appx. 75-80% dintr-o miscare in timp ce minimizezi riscul.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.