Discuţia "W.D. Gann - Tehnici, indicatori, librarie" din forumul Discuţii generale; Incep thread-ul asta pentru o centralizare a tehnicilor create de Gann, indicatori pt o analiza ...
Pentru inceput un scurt sumar care e la obiect. Gann a scris despre multe tehnici si cicluri si de multe ori intr-un mod confuz.
Despre tehnicile sumarizate in document o sa vorbesc pe rand, cel putin despre cele care consider eu ca merita atentia.
De asemenea nu fiecare pereche vibreaza in cicluri de 90 si 144. Si exista perioade in care vibratiile dispar sau nu mai apar cu aceeasi consistenta.
Cel mai dificil e de stabilit punctul de inceput al unui ciclu, de obicei este un swing point major. Ciclu se autovalideaza pe parcurs prin conistenta cu care armonicele inferioare intoarce pretul.
Armonicele inferioare pt ciclul de 90 sunt: 22.5, 30, 45, 60 si 67.5.
Armonicele inferioare pt cicul de 144 sunt: 36, 48, 72, 96, si 108.
De obicei un ciclu nu se opreste la 90 sau 144 ci continua mai ales cel de 144 de zile.
Ca exexmplu postez 2 grafice a USDJPY, primul este perioada 2006-2007 cand vibratiile de 144 de zile au fost dominante si multe topuri importante au fost marcate cu mult timp inainte sa se produca.
Al doilea exemplu este ciclul de 90 de zile inceput din topul din 2007, vibratii de cate 45 de zile. De cateva ori inversarea nu s-a produs exact pe ziua marcata de ciclu dar a fost pe aproapre. Se vede cum bottom-ul current a fost o zi mai devreme de 270 de zile de top. Urmeaza cele 2 topuri recente identificate la zi. Pe 31 Iulie e urmatoarea vibratie. Sa vedem cum reactioneaza pretul.
Si in incheiere, tot timpul arata foarte bine in trecut, ca orice tehnica de altfel. De exemplu pana acum cateva zile am folosit bottomul curent de pe data de Martie 17 ca sa incep un nou ciclu de 90 dar de fapt corect era Martie 18, ziua in care pica ciclul de 270 din top.
Mai e o problema, cat de importanta e inversarea trendului daca are loc? Adica imi face doar un counterteend, un range sau inverseaza ca lumea? Aici intervin alte tehnici cum sunt Elliot Wave, price action etc.
Indicatorul care l-am folosit e atasat aici, singurul parametru care l-am modificat e BaseCycles cand la primul grafic am pus 72 iar in al doilea 45. Daca se doreste mai multe vibratii de baza atunci se pun cu virgula: 45, 30.
Cam asta e, revin cu detalii daca e nevoie.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.