Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Pretul petrolului - grafice si taifas

Discuţia "Pretul petrolului - grafice si taifas" din forumul Discuţii generale; Azi m-am apucat si am cautat pe google informatii despre petrol si am dat intamplator ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 24 iunie 2008, 13:20
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Pretul petrolului - grafice si taifas

Azi m-am apucat si am cautat pe google informatii despre petrol si am dat intamplator peste un articol din 2004 care anunta ca pretul petrolului e la cel mai scazut nivel din ultimele 5 luni, si anume la 41,50 dolari barilul. Producatorii anuntau ca renunta la surplusul de productie daca pretul scade in continuare ce vremuri..

Apoi am aruncat un ochi peste chart-ul de OIL. vezi atasament.
Tare ma tem ca pretul va sari usor pana la 150 USD. Se pare ca rezistenta la care e pretul acum va ceda iminent.

parca vad iar ca se anunta scumpiri peste scumpiri....
Apropo cam cat is accizele din pretul la pompa la un litru de motorina/benzina?
Imagini ataşate (micşorate)
oil_daily.png 
Afisari: 105 
Marime: 35.1 KB
ID: 1316   oil_h4.png 
Afisari: 92 
Marime: 23.2 KB
ID: 1317  

Last edited by hcristea; 24 iunie 2008 at 15:05.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 25 iunie 2008, 13:17
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Tipuri de petrol (crude oil)

Uitandu-ma pe graficele de petrol ce le am la dispozitie pe contul demo de la ODL mi s-a parut ca piata e cam trendy si ca s-ar putea tranzactiona destul de usor si am inceput sa ma documentez despre petrol.

Sunt mai multe tipuri de petrol (cred ca traducerea pentru crude oil e petrol si nu titei dar s-ar putea sa ma insel) care se tranzactioneaza la preturi diferite dar graficele lor sunt aproape sincronizate, in sensul ca exista mici diferente pe short term dar pe termen lung is cam la fel.

De pe wikipedia am aflat ca petrolul e clasificat in functie de locatia geografica unde se extrage (West Texas, Brent, Dubai, Oman, Tapis), in functie de desitatea lui (light sau heavy) si in functie de concentratia de sulf (sweet daca contine sulf sub 0.5% sau sour daca e peste 1%).

Pe ODL am 2 instrumente: WTI si Brent.
  • WTI sau West Texas Intermediate sau Texas Light Sweet e un tip de petrol de inalta calitate rafinat un SUA. In general se face benzina din el si e folosit ca si benchmark la NYMEX (bursa de metale de la NY)
  • Brent Blend (OIL de la ODL) e petrol extras din marea nordului si e defapt un blend intre vreo 15 feluri de petrol din marea nordului. E tot light sweet, mai putin sweet decat WTI dar tot e un petrol de foarte inalta calitate. Se rafineaza in benzina in general. Brent Crude Oil e benchmark pt bursa de la Londra.
WTI e mai scump cam cu 1$ fata de Brent. Pe langa aceste instrumente mai sunt si altele precum Dubai Crude, Tapis (prin Malayesia, Asia), OPEC Reference Basket dar cele mai populare pe la noi (Europa, USA) sunt WTI si Brent

Am atasat 2 charturi H4 de la WTI si Brent. Se observa mici diferente intre charturi.
brent.png 
Afisari: 76 
Marime: 22.5 KB
ID: 1319   wti.png 
Afisari: 68 
Marime: 25.3 KB
ID: 1320  
Vechi 11 iulie 2008, 09:46
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Abiogenic petroleum origin

S-ar putea ca resursele de petrol din lume sa fie mult mai vaste decat se crede. De prin 1950 incoace circula o teorie care zice ca titeiul nu este de natura fosila ci mai degraba provine din depozite de carbon din mantaua terestra. Defapt titeiul nu s-a format din plante si animale moarte ci pur si simplu apare spontan din cauza ca in pamant sunt destule resurse de carbon si conditii prielnice sa se formeze titei.

Teoria a inceput sa aiba din ce in ce mai multi adepti prin Rusia si mie parca mi se pare mult mai plauzibila decat teoria ce zice ca titeiul e de origine folsila. Daca teoria ar fi adevarata atunci e posibil sa avem la titei la greu si poate ca nu vom ramane fara repede.
Vechi 11 iulie 2008, 10:21
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Teoria originii abiogenice a petrolului

Teoria se bazeaza pe cateva lucruri printre care faptul ca in mantaua pamantului (stratul acela vascos de magma de sub crusta pamantului) se afla molecule de hidrocarburi precum metanul si faptul ca o gramada de hidrocarburi care se afla in compozitia titeiului sunt generate in mantaua pamantului pe cale naturala si practic aceste hidrocarburi urca din manta in crusta unde formeaza rezerve de titei sau poate chiar ies la suprafata.

Teoria abiogenica zice ca markerii biologici gasiti in titei sa fie doar microbi ce titeiul ii poate intalni in crusta terestra in timp ce urca dinspre manta catre crusta si ca acesti markeri biologici nu sunt niste indicatori ca titeiul sa fie de origine fosila.

Mai jos am facut o lista tradusa in ro de pe wikipedia cu cateva lucruri pe ce se bazeaza teorie. Aceste argumente au fost aduse de Thomas Gold, Nikolai Alexandrovitch Kudryavtsev, Dr. Jack Kenney of Gas Resources Corporation si altii.

1. Prezenta metanului in sistemul nostru solar
  2. Prezenta hidrocarburilor in corpuri extratereste cum ar fi meteoriti, comete, sateliti (satelitii lui jupiter is plini de metan)
  3. Mecanisme plauzibile de sintetizare pe cale naturala abiotica a hidrocarburilor in mantaua pamantului
  4. Zonele bogate in hidrocarburi sun bogate in hidrocarburi la mai multe nivele de adancime
  5. Depozitele de metan si titei se gasesc in numar mare in zone adanci in scoarta terestra si pe langa formatiuni structurale ale scoartei terestre si nu in locuri unde sunt depozite sedimentare
  6. Interpretarea compozitiei chimice a titeiului
  7. Prezenta metanului in roci ce nu sunt de origine sedimentara
Si mai sunt mai multe argumente. E o intreaga teorie cu formule chimice si tot felu de argumente stiintifice pe care nu le inteleg pe toate.
Vechi 13 iulie 2008, 16:55
Cornelius's Avatar
K.I.S.S.

Data înscrierii: martie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 1,644
Cornelius e pe drumul cel bun
Eu personal, as prefera ca aceasta teorie sa nu fie adevarata. Pentru ca daca ar fi adevarata, atunci oamenii vor continua sa polueze pamantul, si deja se cam pare ca am intrecut limitele.
As prefera ca petrolul sa se termine, pentru ca in felul asta poate ne orientam si noi spre surse energetice alternative. Cu siguranta, trecerea asta va fi una dificila, o trecere care poate da nastere la conflicte internationale, dar sper ca oamenii vor fi suficient de maturi, incat sa prefere sa optimizeze sau chiar sa descopere surse de energie alternativa, decat sa se omoare intre ei.
Vechi 14 iulie 2008, 14:24
Trader Junior

Data înscrierii: iulie 2008
Locaţie: Oradea & Cluj
Posturi: 12
wall_street e pe drumul cel bun
buna! asta e primul meu post! de fapt, mi-am facut cont tocmai pentru a pune o intrebare:
referitor la primul grafic, vad trei cerculete unite de o linie intrerupta. lungimea acelei linii este egala cu cresterea pe care o va inregistra petrolul dupa zona de scadere. Mai precis, din cate vad eu e vb de eliott. deci valul de crestere ve fi egal cu cel constituit inainte de scaderea din valul 2?
multumesc

PS; ma refeream la ce a postat hcristea pe 24 iunie....
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 14 iulie 2008, 15:14
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Citat:
Original postat de wall_street Vezi post
buna! asta e primul meu post! de fapt, mi-am facut cont tocmai pentru a pune o intrebare:
referitor la primul grafic, vad trei cerculete unite de o linie intrerupta. lungimea acelei linii este egala cu cresterea pe care o va inregistra petrolul dupa zona de scadere. Mai precis, din cate vad eu e vb de eliott. deci valul de crestere ve fi egal cu cel constituit inainte de scaderea din valul 2?
multumesc

PS; ma refeream la ce a postat hcristea pe 24 iunie....

Salut, te referi la punctele albe unite prin linie intrerupta? Vezi poza atasata..
Daca da atunci acela este o scula din Metatrader 4 si se numeste Fibonacci Expansions. Trasezi pe grafic ca sa vezi pe unde vin liniile alea portocolii rozalii. Punctele albe sunt pentru a putea prinde cu mouse-ul de ele si sa modifici masuratorile.

Cu Fibonacii expansions masori cam pe unde se va opri pretul dupa ce corectia e gata. Asa cum ai zis si tu, trasezi pe swing, apoi masori corectia si vezi unde pica nivelele. Nu e legat de Elliot Wave dar in EW se mai folosesc uneltele astea fibonacci pentru a masura lungimea undelor.
oil_daily.png 
Afisari: 70 
Marime: 75.8 KB
ID: 1429  
Vechi 14 iulie 2008, 16:31
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Citat:
Original postat de wall_street Vezi post
Daca mai ai intrebari, intreaba linistit si eu si ceilalti membrii de pe forum iti vom raspunde.
Vechi 14 iulie 2008, 19:34
Trader Junior

Data înscrierii: iulie 2008
Locaţie: Oradea & Cluj
Posturi: 12
wall_street e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Daca mai ai intrebari, intreaba linistit si eu si ceilalti membrii de pe forum iti vom raspunde.
merci, eu am conturi demo de FX de mai multe luni la FXCM. Mi se pare ca e foarte usor de folosit pentru a invata. Acum imi bag nasul in tot felul de chestii si discutii. Am ajuns intamplator aici, dar imi place, mai ales ca forumul asta e plin de resurse
Vechi 14 iulie 2008, 23:52
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Citat:
Original postat de Cornelius Vezi post
Eu personal, as prefera ca aceasta teorie sa nu fie adevarata. Pentru ca daca ar fi adevarata, atunci oamenii vor continua sa polueze pamantul, si deja se cam pare ca am intrecut limitele.

E mai complicat cu poluarea asta, folosirea petrolului pe post de conbustibil nu e principala sursa de poluare. Perolul si alti combustibili lichizi poate ating 10% din tort. Cei mari sunt gropile de gunoi care emana imense cantitati de metan ce contribuie la efectul de sera, apoi urmeaza canalizarile si faptul ca apa nu e epurata inainte sa o deversam in natura. Pe langa ce mai face omul vin cele naturale precum incendiile de padure. Cand ia foc o padure si arde vreo 2-3 saptamani apoi poluarea rezultata din incendiu echivaleaza cu poluarea facuta de oameni intr-un an. Ca sa nu mai zic ca daca erupe un vulcan putem noi oamenii sa nu mai poluam zeci de ani pentru a contracara efectele.

Citat:
Original postat de Cornelius Vezi post
As prefera ca petrolul sa se termine, pentru ca in felul asta poate ne orientam si noi spre surse energetice alternative. Cu siguranta, trecerea asta va fi una dificila, o trecere care poate da nastere la conflicte internationale, dar sper ca oamenii vor fi suficient de maturi, incat sa prefere sa optimizeze sau chiar sa descopere surse de energie alternativa, decat sa se omoare intre ei.
Eu cred ca petrolul pentru multa vreme de acum incolo principala sursa de energie si eu cred ca prin progres tehnologic vom putea reduce si poluarea si vom satisface si necesarul de energie. In cazul putin probabil zic eu de a se termina resursele de petrol in lume, atunci lumea va fi privata brusc de un lucru atat de esential (fiind de baza in lumea noastra) incat e comparabil cu lipsa hranei. In momente de genu asta se se actioneze instinctual si instinctual inseamna razboi si cel mai puternic supravietuieste deci se vor omorii oameni la greu.
Vechi 30 iulie 2008, 16:27
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Petrolul scade, Petrom face ciocu mic sa nu il vedem

Pretul petrolului a scazut detul de mult. De la maximum de la 147 usd per baril pana la 120 usd per baril e o scadere uriasa dupa parerea mea. E aproape 15%.
Ce ma roade e ca Petrom, o companie plina de responsabilitate (asa cum ziceau ei despre ei in reclamele lor cretine de indobitocire imagine), nu scade pretul la pompa?

Sa zicem ca s-a intarit dolarul si de aia grafiul la crude merge in jos. OK dar leul fata de dolar s-a intarit si el in ultima vreme sau cel putin nu s-a devalorizat.

Sa zicem ca ei sunt o companie in europa si ca folosesc euro si trebuie sa cumpere petrol pe euro si EURUSD scade deci patrolul in euro nu scade.. BULLSHIT! avem petrol in romania pe care ni-l vand la pretul pietei, petrol pt care cheltuie cativa lei.

Hai ca acum is inundatii si lumea numa de asta vb la TV & presa ca asta face rating. Petrom tace si culege banu si parca vad cum o sa vina ei ca niste eroi nationali si o sa ieftineasca pretul cu 8 bani (0.08 lei?? io dau mai mult bacsis la OMW cand fac un plin decat o redus ei pretul).
oil.png 
Afisari: 70 
Marime: 21.9 KB
ID: 1508  

Last edited by hcristea; 30 iulie 2008 at 16:31.
Vechi 23 decembrie 2008, 14:02
Dan's Avatar
Dan Dan e offline
Trader Senior

Data înscrierii: decembrie 2008
Posturi: 417
Dan e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Yahoo la Dan
Discutii despre...petrol.

-

Last edited by Dan; 02 iunie 2009 at 12:51.
Vechi 23 decembrie 2008, 14:37
soso's Avatar
Liquidity Provider

Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Parerea mea e ca pretul a fost ridicat la extrema de 140+ datorita lacomiei speculantilor cand majoritatea au crezut ca nu se mai opreste trendul ascendent si chiar daca se inverseaza e doar o corectie de scurta durata (in timp si pret). Deocamdata in pret e mai mult decat o corectie decenta - zic eu.
Cred ca nebunia a fost alimentata pe plan fundamental si de teoria Peak Oil cum ca resursele de petrol sunt in scadere continua, lucru mai mult sau mai putin adevarat.
Vechi 23 decembrie 2008, 14:45
hcristea's Avatar
Papa Dragon

pai in spatele miscarii pretului a fost clar mecanismul de cerere si oferta.
Poate la inceput cand pretul petrolului trenduia frumos, veneau analistii si pariau pe continuare a trendului (nu aveau de ce sa faca altfel) cererea a crescut mult de tot, au fost facute stocuri in anticiparea cresterii si mai mult a cererii.

Apoi odata cu pretul ridicat a scazut cererea. Consumatori mai precum SUA, China, India si-au redus consumul. Cei cu stocurile groase au intrat in panica si uite asa pretul petrolului a picat efectiv.

Feer & Greed rulz!
Vechi 23 decembrie 2008, 14:49
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Am combinat threadul deschis de Dan cu un thread despre petrol mai vechi pt ca sunt la fel.
Răspunde

Etichete
brent, crude, grafice, oil, petrol, wti

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On