Citat:
Original postat de CTSW
Ce caracterizeaza scalpingul:
1. Durata scurta a unei tranzactii : > daca da cam cât ?
2. Numarul scazut de + pip urmariti > daca da cam cât ?
3. Si una si alta
|
Si daca Mircea a reactivat topic-ul o sa raspund eu.
1. O tranzactie la mine dureaza de la un minut pana la cateva ore. Foarte rar imi raman poziti deschise mai mult de 5-6 ore sau overninght.
2. In functie de volatilitatea pietei tinta este 5-20 pips. Uneori mai prind si miscari mai lungi, 30-50 dar sunt exceptii care apar de obicei la stiri.
3. Nu stiu ce inseamna si una si alta dar mai exista o caracteristica: eu fac trading pe timeframe-uri joase M5, M15. Uneori incerc sa intru chiar pe M1 in contextul miscarii pretului pe M15 sau M5 doar pentru a prinde cat mai aproape de bottom. Trendul general insa il urmaresc pe H4 si H1.
Ca si numar de tranzactii am peste 15 in fiecare zi. In ultima vreme, datorita volatilitatii crescute si a stirilor fundamentale care pot rasturna set-up-uri tehnice nu mai reusesc sa cresc peste 50 de trade-uri pe zi.
Am citit mai sus ca scalperii intra cu loturi mari si de aici risc mare. Este posibil dar eu intru cu loturi mici ca sa pot face average down sau up. Ca un sfat general, nu incercati sa faceti scalping pe equity-uri mici. Acolo riscul este mare si piata se poate duce mult impotriva voastra si riscati sa consumati linia de trading repede.
Strategiile de scalping sunt diferite de cele pe termen lung. Eu de exemplu caut zone de suport sau rezistanta puternice unde este posibil ca pretul sa aiba un retracement. Chiar daca trendul general este short eu intru long in suporturile puternice. Aceste zone sunt fie medii mobile, nivele fibonacci sau linii de trend si linii orizontale. Cheia este totdeauna in stanga pretului curent.
Intru si in directia trendului dar nu am niciodata deschise si longuri si shorturi. Ori una ori alta.
Atasez aici un chart cu tradeuri de acum cateva zile ca sa dau un exemplu de intrari si iesiri. Sagetile rosii sunt short, cele albastre long.