Am sa incep acest thread pe silver, mai ales fiindca am aflat ca unii dintre voi nu il au la MT4, asa ca orice zic eu e ok, nu aveti cum sa ma verificati
O sa fie analizele ca in "1984", sa vezi modificari ale trecutului...
Atasez SILVER Spot H4 Chart si HotGirl Daily, doar asa, ca eat your heart out!
She has nice E Waves, huh? And check out those oscillators! Ca sa nu mai zic de volume! And that triangle patterns looks... hm.. promising...
La mine deja a inceput sa creasca.... BULL
__________________ You have to learn to crawl before you can learn to walk - Aerosmith
Last edited by TradeTaipan; 28 martie 2008 at 18:54.
Din ce vede pe grafice, XAU si XAG au un coeficient de corelatie foarte ridicat. Nu stiu cat e, nu l-am calculat si nici "furat" de pe net, dar la o privire aruncata pe charts, se observa, cu "ochiul liber"...
Cred ca e explicabil, din doua motive (cred ca am mai zis pe undeva):
* ambele metale sunt instrumente de plasament alternative;
* pretul lor este exprimat in USD, deci evolutia lor este oarecum inversa acestuia.
O alta particularitate a XAG pe care am observat-o este faptul ca fluctuatiile de pret prezente la XAU sunt de mai mica intensitate la XAG. In cazul asta, desi analiza tehnica ar oferi semnale similare pentru ambele metale, castigul - in pips - ar fi mai mare la XAU.
Oricum, corelatia nu e de 100% (tehnic, 1), asta e clar. Dar tinde...
__________________ You have to learn to crawl before you can learn to walk - Aerosmith
Argintul si aurul se misca cam la fel, cand unu dintre ele se abate are loc o corectie. In general aurul cam trage dupa el si argintul dar se intampla sa fie si invers.
Atentie totusi la argint pentru ca e foarte manipulat. Ca dovada vedeti ce s-a intamplat chiar in zilele astea cand a fost o penurie de argint iar pretul in continuare scadea. Cumparatorii stau pe liste de asteptare de ordinul saptamanilor ca sa isi primeasca lingourile iar pretul la argint in continuare scade.
The pointis ca poti sa faci bani chiar daca e manipulat. Stiind ca e manipulat pretul argintului te ajuta la analiza fundamentala. Adica cand te bazezi pe fundamentals trebuie sa iei in considerare faptul ca argintul se afla in mana catorva playeri si aia il retrag/pun pe piata cu scopul sa faca bani mai multi.
Acum e penurie de argint, pretul tot scade si lumea ar vrea sa cumpere dar nu este de vanzare. Asta imi zice ca va urma o explozie a pretului argintului. Probabil ca aceasta "eruptie" va fi corelata cu o crestere a pretului aurului.
Cum afli daca e cerere de un metal sau altul pe piata - fizica. Din cate stiu eu, in afara de pret nu prea ai informatii... Si daca pretul scade, asta cam iti bulverseaza sistemul de valori, cum ziceai.
Dar, cum afli daca e penurie sau ba. Asta e problema. Nu cred ca forexfactory.com ofera date de genul asta...
Asta ar insemna inside trading, si e ilegal...
Redeschid acest thread mai vechi pt ca se pare ca la ODL am silver si m-am apucat sa il tranzctionezi pe demo.
Citat:
Original postat de TradeTaipan
Cum afli daca e cerere de un metal sau altul pe piata - fizica. Din cate stiu eu, in afara de pret nu prea ai informatii... Si daca pretul scade, asta cam iti bulverseaza sistemul de valori, cum ziceai.
Dar, cum afli daca e penurie sau ba. Asta e problema. Nu cred ca forexfactory.com ofera date de genul asta...
Asta ar insemna inside trading, si e ilegal...
Pai din stiri poti sa aflii daca e shortage sau nu. Oricum Argintul e manipulat ca dracu si nu te prea poti increde in stiri. ce poti sa faci e sa aflii unde se foloseste un anume metal, sa vezi ce industrii au nevoie de acel metal. Apoi vezi cum evolueaza industriile alea consumatoare de metal si vezi si cum evolueaza si productia.
Acum nu stiu care sunt consumatorii de argint dar ma voi documenta. In schimb stiu ca aurul se foloseste in industria electronicii (aparate electronice de genu tv, calculatoare, tot felu de aparate de automatizare fine, telefone mobile, etc), industria medicala, in bijuterii si restu e bullion (lingouri). Procentele nu le stiu exact, cred ca le-am postat pe forum prin alte tread-uri dar din cate imi amintesc vreo 30% e industria de electronice. Dpdv al productiei, stiu ca se scoate tot mai putin aur, productia anuala de aur nu a crescut in ultimii ani ci a cam scazut iar cererea a explodat.
Acu catev zile am inceput sa evaluez platforma si tradingul in general cu ODL. Pentru ca m-am enervat pe Oanda am decis sa imi schimb brokerul si am dat de ODL si printre surprizele placute am vazut ca are spot silver si cu un spread de 40 pipsi cand pretul e exprimat pe 3 zecimale, asta e la fel cu Oanda care dadea 400 pipsi spread si pretul era pe 4 zecimale. Oricum e un spread mic.
Prima analiza:
Argintul probabil va merge in jos. Avem pe daily trendline-ul din august retestat. Pe H4 avem un bearish triangle care daca e validat atunci s-ar putea sa avem confirmarea miscarii in jos.
Sal popor.In plictiseala mea am facut asta pe argint.Pe H1 2 bucati H&S care au cedat repede.Poate suntem la sfarsitul valului 5 (daca le-am numarat corect ) ar trebui acuma o corectie si dai la deal iara.De ce ? Pt m-am utat si pe Daily unde nu-mi prea arata ca vrea so ieie la sud.Acuma fiecare crede ce vrea....Ma duc la o bere
Admin edit: Ti-am mutat postul in threadul de argint.
Salut,
Eu am inchis cele 3 ordine atunci..pe un profit bunicel (+560$)...ca nu am prins "maximul" caderii...dar a fost bine si asa...ciudat ca s-a intors de unde a plecat si, vorba ta, se pare ca o ia spre nord hotarit...
Cred ca cei mari au vrut sa faca putina curatenie inainte de a continua trendul crescator si sa-si ia putin avint...
Nu am mai pus nimic zilele astea, ca mi-s prins cu niste probleme si nu ma pot concentra la FX...astept saptamina viitoare - pina atunci poate se hotaraste in ce directie o sa mearga. Sau nu ?
Spor la pipsi si la bere, ca vin caldurile.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.