Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Discuţii generale

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Perechi cu trend puternic

Discuţia "Perechi cu trend puternic" din forumul Discuţii generale; Salut baieti , si fete, bineinteles Am deschis acest thread in ideea ca majoritatea folosim ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 13 ianuarie 2012, 11:26
ciprianeagu's Avatar
Trader

Data înscrierii: octombrie 2011
Locaţie: Pitesti
Posturi: 311
ciprianeagu e pe drumul cel bun
Perechi cu trend puternic

Salut baieti , si fete, bineinteles
Am deschis acest thread in ideea ca majoritatea folosim strategii trend-following, si poate ar fi bine sa ne comparam parerile (care, dupa cum stim, sunt personale si, mai ales. OBIECTIVE).
Asa ca, intrebarea si ideea principala a acestui thread: care perechi considerati ca au un trend puternic (M, W, D) ?
Sa stim sa ne "ferim" cat mai mult de celelalte
Eu unul folosesc o strategie de intrare cu ordine mici, si apoi piramidare agresiva pe trend. In momentul de fata am ca si perechi setate pe platforma cele atasate mai jos. Ideea e ca nu reusesc deloc sa sar de 1000 $ profit de vreo 2 saptamani (ce castig pe o parte, imi mamanca SL pe de alta), d eund etrag concluzia ca nu sunt pe cele mai bune perechi de trend...
Astept pareri si ajutor

Spor la PIPSI!
Imagini ataşate (micşorate)
perechi.jpg 
Afisari: 10 
Marime: 14.2 KB
ID: 6659  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 13 ianuarie 2012, 12:01
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Ciprian, orice trend are un moment când se încetineşte şi se intoarce sau are o corecţie. În acele momente, când trend-ul îşi pierde momentumul, metodele de trend folowing generează cele mai multe loss-uri. Fac o analogie simplă. În natură, iarna-i o perioadă foarte grea pt multe animale. De exemplu ursul hibernează ca să-şi conserve energia şi trăieşte din rezervele acumulate in restul anului. Şi in trading există aceste cicluri.

Nicio metodă nu este fără pierderi, ideea e ca atunci când vin vremuri grele, pierderile să nu fie foarte mari a.i. să poţi supravieţuii până vin iar vremurile bune.

Revenind la scopul threadului, EURUSD mi se pare că e o pereche bună de trend trending, pentru că are mişcări destul de lungi pe MN dar şi aici preţul a ajuns într-o zonă unde s-ar putea să se întoarcă şi momentumul a scazut puţin.

AUDUSD e intr-un trend foarte lung bullish, acum de câteva luni e intr-o perioadă de stagnare.
Vechi 13 ianuarie 2012, 12:19
ciprianeagu's Avatar
Trader

de acord cu tine ca orice trend stagneaza...tocmai de asta caut alternative ....
m-am gandit ca poate altii monitorizeaza si alte perechi in afara de ce am eu setat, si poate imi pot da un sfat, ce altceva sa incerc in perioada asta...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 16 ianuarie 2012, 08:50
ciprianeagu's Avatar
Trader

in urma vizualizarii manuale a tuturor perechilor disponibile la Oanda, al selectat pe urmatoarele, care merita urmarite
Imagini ataşate (micşorate)
perechi2.jpg 
Afisari: 16 
Marime: 26.7 KB
ID: 6664  
Vechi 16 ianuarie 2012, 09:58
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Nu sunt prea multe totuşi? Poţi să urmăreşti atâtea?
Vechi 16 ianuarie 2012, 10:37
ciprianeagu's Avatar
Trader

sunt cam multicele...insa "analiza" mea e mai "usoara" dpdv al indicatorilor / liniilor / fibo...acum urmaresc price action...DACA trece de vreun nivel anume, cat de rapida si ampla e miscarea...tranzactionez "ce vad"...ceea ce insemana ca stau 10 sec pe tf M, apoi 10 sec pe W, 20 pe D ....daca imi pare ceva interesant pe o anumita pereche, scad la 4h si 1h...dureaza sa le trec in revista pe toate dimineata 30 min - 45 min, dar dupa ce am setat ordine sau pending, ma mai uit peste 2-3 ore 1 data, si daca e cazul inchid / deschid altele...apoi iar peste 1 ora 2-3, infunctie de cum se misca piata, cat de rapid...ordinele le iau mici, deci nu ma stresez f tare incotro se duce...tranzactionez metoda Milipede a lui EasyPIP
inca ceva: daca nu ma intereseaza unde sa pun TP, totul merge mult mai repede
Vechi 20 ianuarie 2012, 14:43
ciprianeagu's Avatar
Trader

Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Nu sunt prea multe totuşi? Poţi să urmăreşti atâtea?
sa stii ca m-am dat cocos degeaba...prin faptul ca am setat de 2 ori si ceva peste mai multe perechi, nu prea am mai putut sa le monitorizez real-time...si mi-au scapat ocazii, dar mai ales nu am mai avut timming bun pt mutare sl la BE...lucru care-l faceam relativ usor pe telefon inainte...acum, cu atatea perechi, si zeci de ordine deschise simultan (ca sunt mici), mi-am cam luat-o in barba saptamana asta...cred ca cel mai bine, la inceput de saptamana, imi aleg max 10 pe care-mi focusez atentia, iar pe restul ma uit doar 1 data dimineata sa vad daca se realizeaza vreun set-up frumos..
Vechi 20 ianuarie 2012, 15:58
papanasergiu's Avatar
Trader Senior

Data înscrierii: februarie 2010
Locaţie: R.Moldova, Cahul
Posturi: 504
papanasergiu e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Skype™ la papanasergiu
Sunt sapte perechi principale care le poti tranzactiona ceva mai "relaxat". Iar celelalte sunt croscursuri, si sunt foarte strins corelate de primele 7 perechi
M-am dezis de ele, monitorizez doar pe primele 7 perechi

Aici nu e piata stock unde poti sa monitorizezi cate 20 de actiuni, unii ajung sa monitorizeze si 100 de charturi pe stock (in dependenta de experienta)

Concentreazate pe cateva perechi si o sa vezi cu vei "simti" cum se misca acea pereche, vei "vedea" in prealabil zone cu potential de reversal.

Last edited by papanasergiu; 20 ianuarie 2012 at 16:31.
Vechi 28 ianuarie 2012, 15:25
ciprianeagu's Avatar
Trader

am trecut succint prin perechile pe care mai am deschise pozitii, sau ordine in asteptare. mai jos notitele mele pt sapt viitoare
cad-chf, sell, daily ema 50-200
chf-hkd, buy, daily ema 50-200
eur-huf, sell, monthly double top
eur-pln, sell, monthly double top, trend puternic w,d
nzd-usd, buy, double bottom weekly
try-jpy, daily "penseta"
usd-cny, sell, trend bun m, w
chf-zar, sell, doubletop monthly?
eur-aud, m sell, daily in range
eur-sgd, m sell ?, daily in range
eur-usd, sell ?, w la fibo 61.8
gbp-nzd, sell, w trend bun
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On