sunt incepator in forex.
mi-am deschis un cont demo la trading212 dar nu prea mi-a placut platforma(cel putin la mine in browser merge super nashpa) asa ca am plecat spre oanda unde am inceput un cont demo cu 100 $
deocamdata m-am familiarizat cu termenii forex. si ma bucur ca am gasit un forum romanesc plin de "goodies".
ce sugestii mi-ati putea da in legatura cu oanda?(orice din experienta voastra).
accept si alte sugestii de brokeri (as vrea sa fiu activ pe inca un cont demo dar nu stiu la ce broker sa ma inscriu)
Pentru inceput orice broker e ok, de demo. Poti sa te familiarizezi cu mai multe platforme. Cea mai comuna e Metatrader. Brokeri care o ofera sunt multi, cativa ar fi Fxpro, ibfx, alpari, chiar si oanda mai nou.
Avantajul la oanda e ca poti tranzactiona in loturi de pana la 1 unitate de mici. Adica daca un microlot (comun la MT) e de 1000 de unitati la oanda nu conteaza, il setezi tu la ce valoare vrei.
Avantajul e ca poti practica money management pertinent chiar si cu un cont de 100USD.
Incearca mai multi si vezi care iti place.
as vrea sa-mi spui diferenta dintre levier 1:50 si 50:1(observ ca la oanda sunt INVERS) daca exista vreo diferenta.
adica daca am 100$ deposit > max 100x50=500$ corect?
deci pt fiecare 1$ imi da brokerul imprumut 50$. e bine spus?
multumesc
PS: o chestie mishto la oanda este news alertul de sub grafic(dupa un simplu look la grafic se vede ca in dreptul fiecarui news se intampla ceva destul de important cu graficul)
am facut 3$ profit pe baza asta la 80.83 cu spread de 2,3
Last edited by ciprianrpp; 16 iunie 2011 at 14:32.
Nu vreau sa mai deschid un topic nou, vreau sa deschid un cont live, sa alimentez initial 100 usd, sa vad cum circula banii si ce comisioane am de plata cand trimit si cand primesc, ce conturi trebuie deschise, daca pot atasa un cont usd unui cont deja existent pe ce am eu si care ar fi cea mai convenabila banca pentru transfer catre oanda tinand cont ca ei colaboreaza am inteles cu JPMorgan.
Cel mai probabil am sa incep cu oanda pentru ca nu vreau mai mult de 100 usd de inceput pentru a ma limita la volume mici de tranzactionare, vreau dupa ce stau live cateva saptamani pe oanda sa trec pe alpari, 200 minim si leverage de pana la 1:500 dar pentru inceput daca e cineva care lucreaza cu oanda lasati`mi pe pm un id de mess. Nu vreau sa trimit eu pm, stiu ca se foloseste oanda dar nu vreau sa deranjez
Multumesc.
Spor la trade
demo@(IBFX), (Alpari US,UK), (Markets),(Oanda US,UK) live@ (OANDA UK) -138USD Therefore, there are patterns everywhere in nature. Evidence: the cycling of disease epidemics. The wax and wane of caribou populations. Sunspot cycles. The rise and fall of the Nile.
Last edited by fxfog; 20 august 2011 at 19:18.
Motiv: typo
Nu vreau sa mai deschid un topic nou, vreau sa deschid un cont live, sa alimentez initial 100 usd, sa vad cum circula banii si ce comisioane am de plata cand trimit si cand primesc, ce conturi trebuie deschise, daca pot atasa un cont usd unui cont deja existent pe ce am eu si care ar fi cea mai convenabila banca pentru transfer catre oanda tinand cont ca ei colaboreaza am inteles cu JPMorgan.
Cel mai probabil am sa incep cu oanda pentru ca nu vreau mai mult de 100 usd de inceput pentru a ma limita la volume mici de tranzactionare, vreau dupa ce stau live cateva saptamani pe oanda sa trec pe alpari, 200 minim si leverage de pana la 1:500 dar pentru inceput daca e cineva care lucreaza cu oanda lasati`mi pe pm un id de mess. Nu vreau sa trimit eu pm, stiu ca se foloseste oanda dar nu vreau sa deranjez
Multumesc.
Spor la trade
La Oanda poti face transferul de pe cardul de lei, la un curs...cam defavorabil, dar indiscutabil mai mic decat un transfer in USD. Poti tranzactiona imediat dupa transfer.
demo@(IBFX), (Alpari US,UK), (Markets),(Oanda US,UK) live@ (OANDA UK) -138USD Therefore, there are patterns everywhere in nature. Evidence: the cycling of disease epidemics. The wax and wane of caribou populations. Sunspot cycles. The rise and fall of the Nile.
Pai bine, si nu pot sa imi fac la o banca la care am un card in lei un cont in dolari si sa transfer din ala?
Sigur ca poti si asa, dar te costa mult mai mult intretinerea cardului si contului in dolari. Depinde cat rulezi. La conturile in valuta se percepe lunar 1-3 dolari/euro.
ING Bank parca nu percepe nimic pentru conturile in valuta. Ia bancile la rand si vezi
Last edited by okidoki; 22 august 2011 at 20:21.
Motiv: update
mda, hai sa lasam discutia aici, am deschis de pe platforma ing homebank un cont in usd. pentru ca am contul in lei datand dinainte de o data undeva in jurul lui 2009 nu ma costa nimic sa deschid contul si nici nu am o taxa de administrare, practic am deschis un cont gratuit in usd, care a primit si un iban. nu pot face insa plati de pe acest cont asemanator unei plati cu cardul pentru ca nu am card atribuit contului deci la o plata unde se completeaza cvv2 si codul de pe fata cardului si cand expira nu am ce scrie, dar pot sa fac un transfer bancar, probabil.
Am transferat 1 dolar de pe contul in lei in contul in valuta, s`a transferat pe loc, comisionul de retragere in valuta de pe contul in valuta e de 0.5% euro minim 5 euro de retras. Stupid, dat fiind faptul ca sunt roman, am un cont aditional in usd cu plata in euro ca si comision.
mda, hai sa lasam discutia aici, am deschis de pe platforma ing homebank un cont in usd. pentru ca am contul in lei datand dinainte de o data undeva in jurul lui 2009 nu ma costa nimic sa deschid contul si nici nu am o taxa de administrare, practic am deschis un cont gratuit in usd, care a primit si un iban. nu pot face insa plati de pe acest cont asemanator unei plati cu cardul pentru ca nu am card atribuit contului deci la o plata unde se completeaza cvv2 si codul de pe fata cardului si cand expira nu am ce scrie, dar pot sa fac un transfer bancar, probabil.
Am transferat 1 dolar de pe contul in lei in contul in valuta, s`a transferat pe loc, comisionul de retragere in valuta de pe contul in valuta e de 0.5% euro minim 5 euro de retras. Stupid, dat fiind faptul ca sunt roman, am un cont aditional in usd cu plata in euro ca si comision.
Deci este mai simplu si mai ieftin sa faci transferul de pe cardul in lei. Ce sa iti zic... tu alegi.
Majoritatea seteaza serverele la GMT0 in cazul dat o noua bara Daily va fi la ora 2 (ora Romaniei)
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.