Am deschis acest thread deoarece din cate am reusit eu sa ma informez pana acum, divergentele ar putea avea o importanta in intuirea urmatoarelor miscari ale pretului. Chiar acum am citesc pe un site cum ca atunci cand observam o divergenta dintre un trendul unui indicator si trendul pretului de pe chart, urmatoarea miscare ar fi sa ne gandim la un buy/sell in directia indicatorului sau altfel spus , contrar directiei trendului de pe chart.
In aceste conditii am atasat un grafic cu situatia USDJPY pe M30 din acest moment. Putem sa ne asteptam la o evolutie bullish a pretului?
Va rog sa ma corectati daca am zis ceva(sau totul) gresit....de fapt asta e si scopul acestui thread, sa ne lamurim cat de cat cu acest subiect.
Mă bucur că ai deschis acest thread că şi pe mine mă interesează subiectul.
Poate este cineva pe orum care foloseşte aceste divergenţe şi poate să ne împărtăşască din experienţă.
Pai pe mine m-ar cam interesa, sunt la momentul in care nu am propria strategie si testez cam tot ce prind. Ai putea eventual sa ne impartasesti si opiniile tale despre acest sistem ( de ce ai renuntat la el)
Sincer nu prea am avut timp sa-l testez. Am renuntat la el inainte de a incepe. E bun ca are si notiuni introductive utile. Am avut probleme cu atasarea fisierelor, asa ca le va atasa Soso. E o arhiva zip care are arhivata o alta arhiva ace parolata. Daca vreti sa dezarhivati si aveti nevoie de parola, trimiteti-mi un mesaj privat.
Last edited by Cornelius; 27 martie 2009 at 19:24.
O sa postez despre divergente ceva mai incolo ca acum nu am timp, idea e ca divergenta poate fi un leading indicator dar folosit izolat de alte tehnici complementare clasice nu e mai bun ca un MA (exclus MA 200 bineinteles)
Am deschis acest thread deoarece din cate am reusit eu sa ma informez pana acum, divergentele ar putea avea o importanta in intuirea urmatoarelor miscari ale pretului. Chiar acum am citesc pe un site cum ca atunci cand observam o divergenta dintre un trendul unui indicator si trendul pretului de pe chart, urmatoarea miscare ar fi sa ne gandim la un buy/sell in directia indicatorului sau altfel spus , contrar directiei trendului de pe chart.
In aceste conditii am atasat un grafic cu situatia USDJPY pe M30 din acest moment. Putem sa ne asteptam la o evolutie bullish a pretului?
Va rog sa ma corectati daca am zis ceva(sau totul) gresit....de fapt asta e si scopul acestui thread, sa ne lamurim cat de cat cu acest subiect.
Va multumesc...
Scuze dar poza care ai pus o nu e o divergentza ,cred ca divergentzele sunt foarte bune , am si un exemplu sau 2 bune pe acelasi grafic
Last edited by hcristea; 28 martie 2009 at 18:27.
Motiv: Am aranjat putin poza ca să fie mai citibil.
de fapt alecssis e o divergentza dar mi se pare ca ai pus gresit linia aceea pe grafic ,depinde foarte mult cum interpretezi
Dap.
Citat:
Original postat de hcristea
Deci, când avem o divergenţă creşte probabilitatea de a avea o schimbare de trend?
Tot ce zice divergenta e ca momentumul miscarii a scazut, care da, nu de putine ori inseamna si schimbare de trend.
Nu pot sa detaliez (nici acum ) ca laptopu imi sade pe burta si n-am acces la mouse si e prea greu asa dar promit ca maine detaliez.
Clemens, linia intrerupta albastra vad si eu acum ca nu e inca divergenta deoareca nu se inchisese lumanarea, de altfel am si avut indoieli cand am trasat-o dar nici linia rosie nu arata o divergenta?
Fac parte din ultimii sositi pe acest forum si in lumea Forex(mai dureaza pana o sa ma pot intitula ''trader'') dar te rog sa imi(ne) explici de ce nu e divergenta linia albastra, in cazul in care ai ramas la aceasi parere
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.