Cum se calculeaza pivotul daily si S1, R1, S2, R2?
» Newsletter
» Sponsor FxTrader
Discuţia "Cum se calculeaza pivotul daily si S1, R1, S2, R2?" din forumul Clubul începătorilor; Explicati-mi si mie mai multe cu pivotii daily astia ca nu ma descurc prea bine. ...
Explicati-mi si mie mai multe cu pivotii daily astia ca nu ma descurc prea bine. Stiu cum se calculeaza pivotul daily si S1, R1, S2, R2, etc...dar nu stiu cum sa-i folosesc.
Va rog sa-mi spuneti cum se utilizeaza acesti pivoti in analiza si tranzactionare, sau sa imi spuneti anumite strategii care folosesc pivoti.
Atat stiu despre pivoti. Cum se folosesc, ce strategii se pot folosi pe baza lor, cum ii pot folosi in analiza, habar nu am. Asteptam mesaje ajutatoare.
Pivotii prin definitie sun zone de schimbare de polaritate a pretului,adica zone in care pretul are probabilitate ridicata de schimbare a directiei. In esenta un pivot este o zona de pret care a jucat pe rand ,dar nu consecutiv,rol de rezistenta sau suport.
In opinia mea pivotii,rezistentele si suportii nu se calculeaza matematic, ci se determina prin observatie pe grafic. Cererea si oferta pe o zona de pret depinde de o multitudine de conditii greu cuantificabile intr-o formula care sa dea un rezultat exact.
In general tehnicile de trade bazate pe pivoti,rezistente si suporti se bazeaza pe o observare atenta a evolutie pretului in apropierea acestor zone prin diferite metode (paternuri de candele, paternuri de bare,paternuri armonice,paternuri west etc) dublate indubitabil de experienta traderului in a combina elementele tehnice cu elemntele fundamntale date de datele economice.
O astfel de abordare in trade poate "parea simpla dar nu simplista" asa cum un coleg al meu din OPG spunea.
Daca o sa studiati atent diferitele tehnici de intrare/iesire in trade (cross de MA, semnale date de rsi,macd, sau alti indicatori,ratii fibo,etc) o sa constatati ca intrarile cu probabilitatea cea mai mare de reusita se fac in apropierea zonelor clare de suport,rezitenta sau pivot care se observa incredibil de clar pe grafic in special pe tf-urile mari (d1,w1,mn).
Acest lucru ,stimatele mele doamne si domnisoare si binenteles stimati domni este o realitate care va poate ajuta mult in trade!
Al dumneavoastra
Sorin Bolache Oltciter
Last edited by oltciter; 30 ianuarie 2012 at 13:38.
O observatie, daca vreti sa calculati pivoti pe tf Daily trebuie sa stiti ca fiecare broker inchide cand vrea el si atunci rezultatele sunt diferite in functie de ce broker folositi. Insa ora de inchidere in general acceptata in industrie este NY Close (5pm ora NY).
- Problema mea cu el, e ca nu reusesc sa inlocuiesc liniile acelea groase cu altele, subtiri. Probabil nu ma pricep eu. Poate este cineva care e dispus sa il modifice si sa ajute un om necajit . I-as fi profund recunoscator !!.
P.S. - L-am gasit in Online Library.
Dar am vazut la un moment dat ca cineva avea pe un grafic intr-un colt sus, valorile pivotilor si suportilor si rezistentelor; de fapt... mai bine zis... daca stie cineva indicator ptr. MT 4 care sa indice pivotii si S1 si R1 (ma refer la valorile lor), ar fi fain.
... FOREX - FX: Piaţa de tranzacţionare a valutelor. Piaţa FOREX este cea mai mare şi cea mai lichidă piaţă cu un volum mediu ce depăşeste 2 mii de miliarde de dolari pe zi şi include toate valutele din lume.
...
Nici una din informaţiile publicate pe acest site nu sunt menite a fi sfaturi pentru investiţii financiare.
Opiniile exprimate sunt cele ale respectivilor autori şi nu reprezintă punctul de vedere al www.FxTrader.ro.