Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Nivele SR de pe time frame-uri superioare

Discuţia "Nivele SR de pe time frame-uri superioare" din forumul Articole; Nu toate nivele de SR sunt egale. Unele sunt mai puternice decât altele. Altfel spus ...

Răspunde

LinkBack Thread Tools Moduri de Afisare
Vechi 06 ianuarie 2011, 15:35
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Nivele SR de pe time frame-uri superioare

Nu toate nivele de SR sunt egale. Unele sunt mai puternice decât altele. Altfel spus preţul are şanse mai mari să reacţioneze la anumite nivele decât la altele. Aceste nivele de SR sunt în strânsă legătură cu time frame-urile şi time frame-urile sunt foarte importante in FOREX.

Time frame-urile sunt cele care ne determină nivelul de confort şi spatiul de lucru. Fiecare time frame este intr-o strânsă legatură cu time frame-ul imediat superior şi inferior în sensul că time frame-ul superior îl guvernează pe cel curent şi cel curent îl guvernează pe cel imediat inferior.

Odată înţeles acest lanţ de comandă între time frame-uri şi anume (mă repet că-i important) că fiecare time frame este guvernat de către time frame-ul imediat superior, raportându-ne la nivele de SR, putem spune că un nivel de SR de pe un time frame imediat superior este un nivel de SR mai puternic decât cele de pe nivelul de pe TF-ul curent.

Dacă tranzacţionăm time frame-ul Daily, atunci acest time frame este guvernat de către time frame-ul Weekly. Nivele de SR de pe Weekly sunt nivele foarte puternice pentru Daily. Pretul pe Daily se mişcă intre nivele de SR de pe Weekly. Aceste nivele de SR de pe Weekly sunt limitele pentru Daily.

Şi pe Daily avem nivele de SR, dar acestea sunt minore comparativ cu cele de pe Weekly. În caz ca un nivel de SR de pe Daily coincide cu un nivel de SR de pe Weekly acesta este mult mai puternic şi şansele ca pretul să reacţioneze la acest nivel cresc.

Acest lucru este valabil pentru oricare timeframe. H4 este guvernat de Daily şi nivelele de SR de pe Daily sunt mult mai puternice decât cele de pe H4. H1 este guvernat de H4 ş.a.m.d.

În exemplul de mai jos am trasat 2 nivele de SR pe timeframe Daily.

sr_daily.png

Apoi am trecut pe H4, am păstrat nivele de pe Daily, si am marcat nivele de SR pentru TF-ul H4.

sr_h4.png

Se vede cum nivelul marcat "rezistenţă H4" a fost când suport, când rezistenţă, preţul trecând de el pe timeframe-ul H4, dar n-a reusit să treacă de rezistenţa de pe Daily. Pretul a fost conţinut de către nivele de SR Daily.

Fiecare îşi trasează nivelele de SR după propria strategie, dar ce trebuie reţinut e că nivele de SR de pe time frame-urile superioare sunt mai puternice şi trebuie ţinut cont de ele dacă vreti să fiţi fericiţi şi profitabili

La Mulţi Ani!
Vechi 06 ianuarie 2011, 20:50
alexdinu's Avatar
Trader Junior

Data înscrierii: octombrie 2010
Posturi: 25
alexdinu e pe drumul cel bun
,

multumim frumos pentur documentatie
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 08 ianuarie 2011, 15:44
Trader Junior

Data înscrierii: octombrie 2010
Posturi: 1
danny_dodo e pe drumul cel bun
Din noiembrie rasfoiesc si eu cateva forumuri si citesc precum un soricel de birou. E prima daca cand postez pe site si vreau sa imi fac intrarea cu o multumire...multumesc pentru informatii!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 08 ianuarie 2011, 16:21
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
cu placere!
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On