Înapoi   FxTrader Forum FOREX > Articole

» Log in
Nume Utilizator:

Parola:

Nu eşti înscris?
Înregistrează-te!
» Newsletter
» Sponsor FxTrader

Surprize după intrarea în vigoare a noilor reguli CFTC

Discuţia "Surprize după intrarea în vigoare a noilor reguli CFTC" din forumul Articole; Luni, 18 octombrie au intrat in vigoare noile reguli CFTC, despre care am amintit aici ...

Răspunde

LinkBack (1) Thread Tools Moduri de Afisare
  1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1  
Vechi 20 octombrie 2010, 15:17
soso's Avatar
Liquidity Provider

Data înscrierii: februarie 2007
Locaţie: Cluj-Napoca
Posturi: 3,446
soso e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Surprize după intrarea în vigoare a noilor reguli CFTC

Luni, 18 octombrie au intrat in vigoare noile reguli CFTC, despre care am amintit aici.

Statisticile conturilor non-discreţionare

Brokerii sunt obligaţi să publice statisticile conturilor non-discreţionare (non-discretionary accounts, sunt acele conturi unde clientul decide asupra tranzacţiilor realizate - cum suntem noi).
ForexMagnates a compilat o listă comparativă a acestor statistici aici.

Cu excepţia Oanda, numărul de conturi profitabile din din totalul conturilor non-discreţionare este undeva in jurul a 25%. Adică o pătrime din conturi sunt profitabile!
Oanda a înregistrat o rată de profitabilitate a conturilor care se învârte în jurul cifrei de 50%!!! Foarte mare diferenţa faţă de ceilalţi brokeri. Oare de unde această diferenţă? Pe net au aparut tot felul de speculaţii:
  • Oanda plăteşte dobândă în toate conturile astfel conturile inactive ies tot timpul pe profit. Se pare că varianta asta nu e validă, Oanda specificând ulterior ca nu a luat in calcul conturile inactive.
  • Pe Oanda nu ruleaza EA-uri. E posibil, de ce nu, numai când te gândeşti câţi oameni au cumpărat Fabturbo.
  • Serviciul oferit de Oanda e calitativ mai bun decât cel oferit de restul brokerilor din listă. (spreads, stop runs, disconnections etc)
  • Traderii care folosesc Oanda sunt mai buni.
  • Oanda a falsificat statisticile.
  • Altceva ???

Profitabilitatea conturilor relativ la mărimea lor

Următorul lucru care mi se pare interesant a fost postat de un reprezentant FXCM aici e profitabilitatea conturilor vis-a-vis de mărimea lor. Cu cât contul e mai mare cu atât e mai profitabil!

Traderii retail preferă să se poziţioneze counter-trend

Şi într-un final, tot de la FXCM, traderii retail preferă sa fie counter-trend de departe! Exemplu USDCHF, de când a început trendul down de pe la 1.1400 direcţia bullish a fost de departe direcţia preferată a traderilor retail.
Imagini ataşate (micşorate)
ssi_usd-chf_body_picture_9.png 
Afisari: 162 
Marime: 21.8 KB
ID: 5083  

Last edited by hcristea; 23 octombrie 2010 at 20:20.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Citează Acest Mesaj în Răspuns
Vechi 20 octombrie 2010, 15:54
soso's Avatar
Liquidity Provider

Clasament

Clasamentul brokerilor ca si numar de conturi si profitabilitatea lor pe ultimele 4 trimestre:

Vechi 20 octombrie 2010, 16:04
crm's Avatar
crm crm e offline
FX Trader.

Data înscrierii: ianuarie 2008
Locaţie: Bucuresti
Posturi: 111
crm e pe drumul cel bun
Mda, se pare ca trebuie sa ma mut la Oanda...

Serios vorbind, ma bucur ca apar si "ai mei" acolo, desi eu sunt la o alta sucursala.

Nu stiam de dobanda la Oanda; poti da ceva detalii ?
Am avut ceva perioada de inactivitate, si nu mi se pare o idee rea - desi nu cred ca ma mut pt. atata lucru.
Vechi 20 octombrie 2010, 16:12
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de crm Vezi post
Nu stiam de dobanda la Oanda; poti da ceva detalii ?
Din cate stiu iti dau dobanda (de referinta) la balanta din cont in moneda in care ai contul. Calculata la secunda. Sper sa nu ma insel.
Vechi 20 octombrie 2010, 16:29
crm's Avatar
crm crm e offline
FX Trader.

Locaţie: Bucuresti
Posturi: 111
crm e pe drumul cel bun
Multumesc pt. raspuns - pe site la ei, la o cautare rapida, n-am gasit nimic !

Din formularea ta (partea cu "la secunda") eu inteleg ca se considera inactivitate tot timpul (eventual excluzand perioada de week-end) in care nu ai tranzactie deschisa...
Vechi 20 octombrie 2010, 16:29
GubyIQ's Avatar
trading since 2008

Data înscrierii: mai 2008
Locaţie: UK/Romania
Posturi: 108
GubyIQ e pe drumul cel bun
m-au surprins si pe mine statisticile astea....doar umbla vorba ca numai 5-10% din traderi sunt profitabili

se pare ca a fost doar un mit urban.
Vechi 20 octombrie 2010, 16:34
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de crm Vezi post
Multumesc pt. raspuns - pe site la ei, la o cautare rapida, n-am gasit nimic !

Din formularea ta (partea cu "la secunda") eu inteleg ca se considera inactivitate tot timpul (eventual excluzand perioada de week-end) in care nu ai tranzactie deschisa...
Prin "la secunda" ziceam ca in fiecare secunda iti actualizeaza balanta conform dobanzii, dar s-ar putea sa ma insel. Revin cu link.
Vechi 20 octombrie 2010, 16:36
soso's Avatar
Liquidity Provider

Uite aici detalii Interest Rate Calculation | OANDA fxTrade
Vechi 20 octombrie 2010, 16:38
soso's Avatar
Liquidity Provider

Citat:
Original postat de GubyIQ Vezi post
m-au surprins si pe mine statisticile astea....doar umbla vorba ca numai 5-10% din traderi sunt profitabili

se pare ca a fost doar un mit urban.
Eu inca cred ca nu e mit, lol!

Si pe mine m-au surprins, in special la oanda, cel mai valid punct mi se pare cel cu EA-urile. Nu am vazut EA profitabil si nici persoana care sa tranzactionezie exclusiv cu EA si sa fie profitabila pe termen lung. Probabil exista dar nu stiu eu.

In plus cunosc persoana care habar nu are de trading dar a cumparat fapturbo lol!
Vechi 20 octombrie 2010, 16:49
hcristea's Avatar
Papa Dragon

Locaţie: Cluj Napoca
Posturi: 3,287
hcristea e pe cale sa devina recunoscut in curand :)
Cifra de 95% losers tot timpul am interpretat-o ca "foarte mult" şi nu în valoarea absolută.

Ce m-a surprins e ce a zis tipu de la FXCM şi anume că pe trendurile alea mari, majoritatea traderilor retail de la ei puneau ordine de buy.
Cred că sta în natura noastră ca atunci când vedem un trend, să aşteptăm să se termine ca noi să intram învers. E greu (psyhologic) să treci peste acest lucru şi să intri pe trend sau să îţi ţi poziţiile deschise. Odată depăşită această limită, deja te poţi considera trecut din proverbialul 95% în cealaltă parte de 5%.
Vechi 20 octombrie 2010, 17:08
GubyIQ's Avatar
trading since 2008

Data înscrierii: mai 2008
Locaţie: UK/Romania
Posturi: 108
GubyIQ e pe drumul cel bun
probabil acel 95% se potriveste mai bine pt traderii cu <1an vechime. E interesant tabelul cu profitabilitatea in functie de marimea contului. oare nu e unul si cu profitabilitatea in functie de vechimea contului ?
Vechi 20 octombrie 2010, 17:36
CTSW's Avatar
Trader

Data înscrierii: octombrie 2010
Locaţie: ro-mania
Posturi: 121
CTSW e pe drumul cel bun
Se pare ca am intrat in bransa intr-un moment istoric al pietei FOREX ?

O asemenea statistica ridica mult din valul generator de legende al pietelor speculative.

Statistic vorbind mergand la OANDA iti cresc sansele cu 100% sa devii profitabil. Oare cati vor migra acum catre OANDA ? Si cati dintre acestia vor pierde la fel ?

Conturile mai mari sunt mai profitabile (Fals) > cauzalitatea este inversa >> cei profitabili isi permit sa "riste" sume mai mari.

So, voiam sa deschid cont cu 100$ dar m-am razgandit am sa bag 10k si-mi voi dubla sansele >>> Sa fim seriosi conturi mari au cei ce se pricep si au capatat experienta asa se explica. Cauzalitatea este inversa

zic si eu, nu dati cu parul !
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiSpurl this Post!
Vechi 20 octombrie 2010, 17:48
CTSW's Avatar
Trader

Data înscrierii: octombrie 2010
Locaţie: ro-mania
Posturi: 121
CTSW e pe drumul cel bun
Citat:
Original postat de hcristea Vezi post
Cred că sta în natura noastră ca atunci când vedem un trend, să aşteptăm să se termine ca noi să intram învers. E greu (psyhologic) să treci peste acest lucru
V-am spus ca studiez forumul luând notițe. Pe asta am sa o pun alături de alte doua Secrete de aur ale tradingului descoperit aici. (Cum le judec astfel? pai nu stiu dar dupa ce le citesti devin imediat evidente ... desi pana atunci ți-au fost imposibil de vazut)

Last edited by CTSW; 20 octombrie 2010 at 17:50.
Vechi 21 octombrie 2010, 10:12
papanasergiu's Avatar
Trader Senior

Data înscrierii: februarie 2010
Locaţie: R.Moldova, Cahul
Posturi: 504
papanasergiu e pe drumul cel bun
Trimite mesaj via Skype™ la papanasergiu
daca e sa analizam graficul oferit de FXCM (daca am inteles bine) atunci bancii centrale elvetiene e deajuns de a anunta o posibila interventie pe piata Forex, pentru a vedea miscari up importante...
Vechi 21 octombrie 2010, 10:22
Trader Junior

Posturi: 1
BogdanSBG e pe drumul cel bun
Personal am trecut de-a lungul anilor de o gramada de platforme si brokeri. Adica pentru mine e mai importanta platforma decat regulile si spreadurile lor.

Oanda are marketing bun si pompeaza masiv in publicitate subliminala. Nu ca ar avea cea mai tare platforma.

Eu apreciez Dukascopy, care fara dar si poate are cea mai performanta si fiabila platforma creata vreodata. Brokerul asta merita folosit pentru scalping.

CMSFX are platforma cea mai dotata si care merita folosita pentru determinari de trenduri si pozitii.

Metatraderul mi se pare ceva anost si batranesc.

Numai bine si sa nu credeti ca vreo regula din cele noi sunt in timp avantajoase pentru clienti. Marii smecheri din Forex dicteaza trendul si chichitele pentru a-i favoriza.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de Afisare

Reguli de postare
Nu poţi creea thread-uri noi.
Nu poţi să răspunzi
Nu poţi sa adaugi ataşamente
Nu poţi să îţi modifici posturile

BB code e On
"Smilies" sunt On
[IMG] code este On
Cod HTML este On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://fxtrader.ro/forum/articole/753-surprize-dupa-intrarea-vigoare-noilor-reguli-cftc
Postat de For Type Data
Surprize dup? intrarea în vigoare a noilor reguli CTFC This thread Refback 16 noiembrie 2010 17:52